Last news in Fakti

28 Декември, 2015 08:40 1 435 2

Възстановяването на здравните права стана по-скъпо

  • нзок-
  • здравните права-
  • плащане-
  • здравни вноски

Пациентите ще трябва да платят за последните 5, а не за 3 г. както беше до сега

От днес (28 декември) възстановяването на здравни права вече е по-скъпо.

Пациентите със загубени здравни права ще трябва да платят за последните 5, а не както досега за 3 години.

Всеки, който е пропуснал повече от три здравноосигурителни вноски губи правата си за лечение, което Здравната каса покрива.

Ако сега човек с прекъснати здравноосигурителни права потърси медицинска помощ, платена от Здравната каса, ще трябва преди това да плати всичко дължимо от ноември 2010-а досега или около 1400 лева.

Минималната месечна здравноосигурителна вноска е 16,80 лева.

За всеки неплатен месец се начислява и лихва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ранко

    1 0 Отговор
    И защо я плащаме тази осигуровка,като всичко пак си плащаме.Направления даваме,лекарства си купуваме,консумативи,легла плащаме и всичко.Аз не си спомням да съм влизал в болница,и гледам да не влизам,защо трябва да плащам?Заради мангалите...Те всички са болни.Все по болници висят за ТЕЛК.Оставете ги да мрат.И заради тях ми вземат паричките.Не е честно.Май е по-честно като отидеш на преглед,както е сега плащаш си,и си те лекуват.Няма осигуровки няма нищо.Вадиш пари и плащаш.А сега с тези осигуровки плащаш за тези които не работят а висят все по болници.Е.аси скапаната система.Затова докторите,ще ламтят за пари ,а пък нищо не разбират..Само реват.
  • 2 бай Иван

    0 0 Отговор
    Небългарите през зимата влизат болници за мнимо лечение защото там е топло и има храна! Трябва парите да се събират на всеки по сметка и да може той да се разпорежда с тях и да ги отдава на друг по собствено решение.Така е в повечето нормални държави!