Last news in Fakti

3 Февруари, 2016 23:30 1 888 0

Тайван в борбата с вируса Зика

  • тайван-
  • зика-
  • вирус-
  • контрол-
  • карантина-
  • бременност

Четири са основните правителствени стратегии за борба с коварното заболяване

Президентът на Република Китай Ма Инцзю, заяви, че всички държавни агенции са оказали съдействие при преглед на съществуващите мерки за предпазване от болести, така че да се осигури защита на тайванските граждани от евентуална епидемия на вируса Зика.

„Ние положихме огромни усилия за борба с вируса Зика“, каза Ма, допълвайки: „Четирите основни стратегии на правителството включват гранична карантина, мобилизиране на системата на здравеопазване, превенция на вируса и контрол“.

Ма Инцзю направи своето изявление по време на заседание на Съвета за национална сигурност в президентството. Сред присъстващите бяха премиерът на Тайван, генералният директор на Центровете за контрол на заболяванията Стийв Куо и ръководителите на Министерството на здравеопазването, Министерството на социалните грижи и Министерство на отбраната.

Според Куо след потвърждаване на първия случай на Зика в страната на 10 януари, Тайван е взел бързи и адекватни мерки. „Въпреки, че не се наблюдава значително увеличение на броя на неврологично вродените малформации или микроцефалия при новородените бебета, причинени от вируса, ние съветваме бременните жени да не посещават най-рисковите райони“, каза той.

В същото време Центровете за контрол на заболяванията обръщат сериозно внимание на туристите, пристигащи от Карибите и Централна и Южна Америка и добавят в списъка за наблюдение Югоизточна Азия, включително Индонезия, Малайзия, Малдивите и Тайланд.

Куо заяви също, че Центровете работят съвместно със Световната здравна организация и здравните власти по целия свят и имат готовност при необходимост да активират своя спешен команден център.

През октомври миналата година бразилското правителство потвърди наличието на най-малко 3500 случая на микроцефалия, които биха могли да бъдат свързани с вируса Зика.

Правителството на Тайван ще продължава да работи усилено по проблема до неговото пълно елиминиране.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА