Last news in Fakti

31 Май, 2016 09:04 1 451 0

Политическо задкулисие използва "Пирогов" за свои цели

  • пирогов-
  • стоян миланов-
  • политическо-
  • задкулисие-
  • използва

Има рекет от страна на Софийската каса, заяви проф. Стоян Миланов

Политическо задкулисие използва "Пирогов" за свои цели - 1
Снимка: Пирогов

Прозирам политическо задкулисие. Някой използва "Пирогов", за да всее раздор между договорните партньори - „Пирогов“, Каса и Министерство. Това каза на пресконференция днес проф. Стоян Миланов, шеф на "Пирогов".

Факти.бг припомняме, че екипът на болницата е в стачна готовност заради неизплатени заплати за април. Болницата не е подписала и договора с Районна здравносигурителна каса - София, тъй като ръководството на болницата е приело условията в договора за обидни.

"Има рекет от страна на Софийската каса. Беше ми заявено, че ако аз не подпиша този протокол, който е пълен с такива щуротии, ние няма да получим парите си. Аз каня представители на Софийската здравна каса да обсъдим този безумен договор. Пациентите трябва да знаят: Ако дойде някой с кръв в урината, ние няма да можем да го приемем, а ще трябва да го оперираме. Има такива абсурди и безумия, че просто нямам думи", каза Миланов.

"Искам да напомня на някои чантдажии от надзорния съвет на касата, в лицето на шефа на надзора, че тази болница произвежда здраве. Парите на "Пирогов" все още не са преведени. Нека го знае и министър Москов, имам чувството, че някой се опитва да сложи прът в колелото. Не знам кои са тези сили. Може би отговорът "кой" е някъде там", каза той.

"Нека шефът на касата не забравя коя година сме и че това не е социализъм, и да не поставя "Пирогов" на колене", подчерта Миланов.

„"Пирогов" произвежда здраве и медицинска добавена стойност, която е неизмерима. Не трябва да поставят "Пирогов" на колене. 2300 човека си чакат заплатите за април“, подчерта още веднъж Младенов.

"Надзорният съвет на районната каса си носи отговорност за превеждането на парите. Ние трябва да сме готови. Всяка година през нас минават над 4 млн. пациенти, но при тези условия ние не можем да си вършим работата", категоричен беше Миланов.

"Тук хората си обичат работата. Чух някакви пасквили от чантаджиите в касата, че не били спали събота и неделя, за да ни свършат работата. "Пирогов" не е спал 60 години. Те знаят ли го това. В този договор е пълно с безумия. Знам, че сега ще има критики към нас, че имаме високи заплати, че имаме много претенции. Мен не ме е срам да говоря за пари. Медицина се прави с пари", подчерта още шефът на болницата.

Факти.бг припомня още, че днес се очаква Здравната каса да преведе дължимите суми на болница "Пирогов" и други столични здравни заведения за месец април.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА