Last news in Fakti

23 Август, 2016 20:39 2 763 0

Най-високо платените актриси в света за 2016

  • актриси-
  • високоплатени-
  • хонорар-
  • класация

Дженифър Лорънс оглави класацията, следвана от Мелиса Маккарти

Най-високо платените актриси в света за 2016 - 1
Снимка Архив АП/БТА

За втора поредна година Дженифър Лорънс бе обявена за най-високоплатената актриса в света. Тя е спечелила 46 милиона долара (преди облагане с данъци) за последните 12 месеца. Нейните доходи за една година са с 13 милиона повече от втората в списъка - Мелиса Маккарти, която е спечелила 33 млн. долара според класацията на Forbes за най-високоплатените актриси в света за 2016 г.

Състоянието на Лорънс до голяма степен се дължи на част от боксофис печалбата (653,4 млн. долара) от последната част на филма „Игрите на глада“ и от огромното авансово плащане за предстоящия ѝ филм „Пътници“. Спечеленото обаче, е с 11,5% по-малко спрямо 52-та млн. долара, изкарани през 2015 г.

45-годишната Маккарти обаче постига най-голямо увеличение на доходите си на годишна база, като заплащането ѝ е с 10 млн. долара повече от това през 2015 г., отчасти заради хонорара за римейка на „Ловци на духове“.

Тази година 30% от жените, поместени в класацията на Forbs, са чуждестранни актриси. Китайката Фан Бингбинг за втора поредна година успява да влезе в списъка, а Чарлийз Терон, която има двойно гражданство (Южна Африка и САЩ), се завръща в списъка за първи път от 2013 година. Индийката Дипика Падуконе пък се появява за пръв път в престижната класация.

Ето и останалите 8 актриси в топ 10 на най-добре платените звезди в киното за изминалата година:

3. Скарлет Йохансон — 25 милиона долара;

4. Дженифър Анистън – 21 милиона долара;

5. Фан Бингбинг – 17 милиона долара;

6. Шарлийз Терон – 16,5 милиона долара;

7. Ейми Адамс – 13,5 милиона долара;

8. Джулия Робъртс – 12 милиона долара;

9. Мила Кунис – 11 милиона долара;

10. Дипика Падуконе – 10 милиона долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА