14 Ноември, 2016 14:00 5 158 0

15 дизайнерски съвета за по-уютен дом (снимки)

  • дом-
  • уютен-
  • идеи

Домът е  специално място за всеки. Там си почиваме, събираме се на масата, черпим вдъхновение за новия ден. И затова, дори и малък детайл от интериора може да има голямо значение за нас. Съвременните дизайнери често ни изненадват с необичайни идеи за ремонт, но ако не планирате големи промени, екипът на AdMe.ru предлага да обърнете внимание на идеите, които ще преобразят дома ви с минимални усилия.

1. Входната врата създава първото впечатление

Домът се познава от входната врата. Вложете част от душата си, когато декорирате вратата. Има различни варианти за това: нов цвят, красива табела, стилна дръжка на вратата, саксия с растения, надпис с поздрав, ефектен венец или друго.

2. Стилна вещ от оригинална бутилка

Ако ви остане бутилка от някаква напитка, не я хвърляйте. Тя може да се използва  като ваза или свещник, украсете я с мъниста или я изрисувайте, така че да се превърне в част от празничната ви украса.

3. Украсете  стаята с един и същи елемент в различни вариации

Може да използвате всякакви елементи: камъни, борови шишарки, дървени фигури, плодове и т.н. Най-добре е, ако тези елементи са в ярък цвят. Можете да ги сложите във ваза или купа и да ги поставите на видно място. Целта е да създадете акцент.

4. Цветя - основен атрибут на уюта

Добре е цветята да бъдат поставени в различни части на дома (на маси, первази, шкафчетата), а не да са струпани в центъра. Когато ви подарят голям букет, можете да го разделите на по-малки. А най-добрият вариант са градинските или полските цветя. Произволно разположени, те създават усещане, че в дома ви винаги има цветя, а не само по празници.

5. Стените на къщата отразява вашата индивидуалност

Такова нововъведение ще зарадва както децата, така и възрастните. Празните стени не казват нищо, а вашите снимки, картинки, детски играчки или необичайни предмети от пътувания създават динамика, предизвикат емоции. Дайте воля на въображението си.

6. Бъдете смели при пренареждане на мебелите

Когато разместват мебелите, повечето хора следват правилата и поставят всичко под прав ъгъл до стената. Но може да се подходи и по-свободно. Можете да преобразите целия си дом само с разместване на мебелите  по оригинален начин.

7. Мебели в цвета на стените или интериора

Понякога старите, но любими, мебели в апартамента не могат да бъдат комбинирани с новия цвят на стените. Ако не искате да изхвърлите любимия си скрин или пиано, може просто да го пребоядисате така че да съответства на всичко останало. Това ще създаде хармония в интериора  и ще даде нов живот на масата, нощното шкафче или друго.

8. „Тройното правило”

Същността на "тройното правило" е в създаването на композиция от  три предмета в различни форми, размери и цветове. Например, можете да сложите на масата ваза, статуетка и свещ – варианти има много. Казват, че така  човек по-лесно възприема информацията на образа.

9. Творчески подход към подреждането на книги и предмети по рафтовете

Обикновено книгите са поставени върху рафтовете вертикално, но ако пробвате  алтернативен вариант, атмосферата ще се промени. Не се страхувайте да експериментирате: сменете посоката, допълнете с предмети. Основното нещо е, че да не изглеждат като подредени „под конец”, а леко небрежно.

10. Създайте оригинален предмет  "от нищото"

Четири дъски, някои клони, инструменти и вдъхновение – тези няколко прости неща ще са ви нужни, за да създадете тази красива закачалка. После можете да я боядисате в какъвто цвят искате или да я покриете със специален лак.

11. Дом пълен с топлина и светлина

Уютните одеяла, цветните възглавници, меките килими и приглушени светлини винаги създават приятна атмосфера. Стаята веднага се напълва с цвят и топлина. Поставете одеялото и възглавниците леко небрежно, така че на човек да му се прииска да си поседне или полегне, щом влезе в стаята.

12. Вашето хоби може да се превърне в акцент в интериора

Покажете на вашите гости своето хоби. Това е интересна тема на разговор, а и дава възможност да покажете своите постижения. Оборудваният ви творчески ъгъл ще отразява вашата индивидуалност и ще бъде истинска украса на къщата.

13. Изпълнете дома си с неща, които повдигат настроението

Можете да направите сами възглавница със забавен надпис или цветна покриква с остатъци от платове, или каквото ви душа иска!

14. Композиция от свещи за приятни вечери

Направете елегантна композиция от много свещи. Поставете я в хола. Събрани на едно място те създават повече светлина и са подходящи, когато се събирате вкъщи с приятна компания. За такава композиция е по-добре да изберете леки цветни свещи без аромат.

15. Създайте прекрасна атмосфера с абстрактни пейзажи по стените

Ако си мечтаете за прекрасен изглед към планината или морето, но през прозореца ви се виждат само високите сгради отсреща, създайте си сами такъв пейзаж. Ще бъдете изумени колко се променя светоусещането ви, когато в дома ви се появят планини например.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА