Каймата е неизменна част от ежедневните ни ястия, които приготвяме у дома. За да я приготвите по най-добрия начин, не правете следните грешки, пише zajenata.bg
1. Не замразявайте в оригиналната опаковка
Опаковката от магазина е тънка, за да се предпази месото от изключително ниските температури. Вместо това, месото се поставя в дебела хартия за опаковане или алуминиево фолио, след това в дебела найлонова торбичка и чак тогава поставете във фризера.
2. Не размразявайте в микровълнова
Микровълновата фурна ще започне да готви повърхностния й слой. Размразявайте я само по естествен начин.
3. Не поставяйте каймата в студена тава/тиган
По този начин ще се залепи за дъното и ще получи неприятен сив цвят, който не е привлекателен за никого.
4. Изцедете излишната вода
При пържене каймата пуска излишната вода, която се изпарява след продължителна термична обработка. Не се страхувайте да изцедите водата при готвенето, особено ако правите ястие по някоя рецепта и се притеснявате колко течност трябва да добавите за подготовка на определен сос или ястие.
5. Не изплаквайте каймата преди или след готвенето
Изплакването на мляното месо преди готвенето не премахва бактериите от повърхността му, а изплакването след топлинна обработка премахва вкуса.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Шеф Панчев
12:40 16.01.2017
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Васичка Атанасова
НАЙ ДОБРЕ Е ДА СИ СМЕЛИШ САМ МЕСОТО
А И ВИ ПРЕПОРЪЧВАМ ДА НЕ УВИВАТЕ НИЩО В МЕТАЛНО ФОЛИО
ЗАЩОТО Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВРЕДНО
ВЕНИ ДАВАЙ ДРУГА ТЕМА
ПРИМЕРНО ЗА АФРОДИЗИАЦИТЕ
14:12 16.01.2017
4 Грую
18:17 16.01.2017
5 Бай
22:57 16.01.2017
6 КОЧАНА
14:54 17.01.2017