Last news in Fakti

16 Януари, 2017 12:00 19 695 6

5 грешки при готвенето с кайма

  • готвене-
  • кайма-
  • грешки-
  • замразяване
5 грешки при готвенето с кайма - 1
Снимка: Shutterstock

Каймата е неизменна част от ежедневните ни ястия, които приготвяме у дома. За да я приготвите по най-добрия начин, не правете следните грешки, пише zajenata.bg

1. Не замразявайте в оригиналната опаковка

Опаковката от магазина е тънка, за да се предпази месото от изключително ниските температури. Вместо това, месото се поставя в дебела хартия за опаковане или алуминиево фолио, след това в дебела найлонова торбичка и чак тогава поставете във фризера.

2. Не размразявайте в микровълнова

Микровълновата фурна ще започне да готви повърхностния й слой. Размразявайте я само по естествен начин.

3. Не поставяйте каймата в студена тава/тиган

По този начин ще се залепи за дъното и ще получи неприятен сив цвят, който не е привлекателен за никого.

4. Изцедете излишната вода

При пържене каймата пуска излишната вода, която се изпарява след продължителна термична обработка. Не се страхувайте да изцедите водата при готвенето, особено ако правите ястие по някоя рецепта и се притеснявате колко течност трябва да добавите за подготовка на определен сос или ястие.

5. Не изплаквайте каймата преди или след готвенето

Изплакването на мляното месо преди готвенето не премахва бактериите от повърхността му, а изплакването след топлинна обработка премахва вкуса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шеф Панчев

    24 5 Отговор
    Ти ми дай каймата,пък не ме учи как да я ям.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Васичка Атанасова

    25 2 Отговор
    КАЙМАТА В БГ Е ЕДИН БОКЛУК

    НАЙ ДОБРЕ Е ДА СИ СМЕЛИШ САМ МЕСОТО
    А И ВИ ПРЕПОРЪЧВАМ ДА НЕ УВИВАТЕ НИЩО В МЕТАЛНО ФОЛИО
    ЗАЩОТО Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВРЕДНО

    ВЕНИ ДАВАЙ ДРУГА ТЕМА
    ПРИМЕРНО ЗА АФРОДИЗИАЦИТЕ
  • 4 Грую

    18 2 Отговор
    Аз кифтетата без лук не ги признавам!!!
  • 5 Бай

    2 10 Отговор
    Грешката е, че готвите с кайма. А още по-голяма е, ако я консумирате. :)
  • 6 КОЧАНА

    2 0 Отговор
    ВЕНИ ГА ЕДИ КЕФТЕТАА НЕ РИВА А СЕГА........