19 Януари, 2017 14:00 5 962 7

Когато заживеете заедно с мъжа на мечтите ви

  • живеем-
  • заедно-
  • компромиси
Когато заживеете заедно с мъжа на мечтите ви - 1
Снимка: Shutterstock

Живея с гаджето си от две години и, вече знам, че пътят на компромисите е дълъг.

Преди да заживеем заедно, прочетох всички статии по темата. Подготвях се психически за вдигането на седалката на тоалетната чиния, за мръсните чинии и страха от това, че романтиката ще умре. Също така си представях закуска в леглото, забавни уикенди и следобеди, в които ще творим заедно.

Напуснах удобната квартира, в която живеех с приятелктие си и по задължение им върнах всички взети назаем дрехи и грим. Бях готова да порасна. Изобщо не знаех какво е подготвила съдбата на връзката ми.

Ако обмсиляте да направите следващата крачка, сериозно ви препоръчвам да обърнете внимание на следните неща:

Ще прекарвате 90% от времето в чакане

Отидоха си дните, в които пристигате в бара 10 минути по-рано и се чудите какво да поръчате спокойно. Когато казвам чакане, нямам предвид чакане на диамантен пръстен. Говоря за чакане – да стоиш мирно (или не) вкъщи.

Сега делите баня – ако сте такива „късметлии“ като мен, имате само една. Така че, ще чакате.

Ще чакате за тоалетната и ще чакате парата да се вдигне, за да можете да се приготвите за работа, защото някой пак е забравил да пусне вентилатора. Това с банята звучи познато, нали? Но ще чакате не само за това. Ще чакате за всичко.

Ще го чакате да се върне от работа. Ще чакате да си изгледа мача, за да споделите нещо. Ще чакате да се приготви преди да излезе на вечеря. Ще го чакате да измие чиниите и ще го чакате да направи вечерята... все пак е негов ред.

Мъжете се движат по-бавно от жените. Много по-бавно.

Ще се чувствате като изпълнителен директор на международна компания

Веднъж заживеете ли заедно, споделяте всичко. Не само диван и легло, ВСИЧКО. Сметката за водата? Дължиш ми 19,85. Мюслите за закуска? Те бяха специален вид, но тази седмица бяха намалени, така че ще ти го простя. Но другата седмица пазаруваш ти. Извежда ви на изискана вечера? Може и това да си поделите.

Ще имате задължителни посещения

Когато делите къща, обикновено казвате по едно „Здравей“ на приятелите или роднините на съквартирантите си. Няма как да правите това обаче, когато живеете с половинката си. Ако неговото семейство се появи, трябва да приготвите нещо или поне да изглеждате заинтересовани от новините, които споделят. Ако пък ви дойдат приятели на гости, трябва да се усмихвате и да си говорите с тях.

Синдромът на бельото на Бриджит Джоунс съществува

След седмици и месеци съвместно съжителство и двамата ще започнете да губите сексапила си. Нощните кремове ще бъдат извадени на повърхността, гримът става част от миналото и независимо дали навън е горещо или не, ходенето по (несекси) бельо вкъщи ще стане нещо нормално.

Срещите стават по-различни

Да гледате филми и да си готвите не е толкова забавно вече. Ще се налага да полагате усилия, за да излизате заедно (и да се прибирате заедно).

Ще ядете протеини с всяко хранене

Повечето мъже го правят. Просто го правят. И въглехидрати също. Сбогом салати и супи от живота на необвързаната, и здравейте пържоли и подуване.

Вече няма как да останеш сама със себе си.

Едно от най-предизвикателните неща на това да споделяте жилището, е и да споделяте часовете, прекарани в него. Много рядко рутините ви ще съвпадат. Някой ще си е първи вкъщи, някой ще закъснява за работа. Това да пишеш на вашите, че ще закъснееш, вече го няма, но кажете "добре дошло" на едно ново ниво на отчитане пред някой друг.

Досадни навици

Те са съществували още преди да заживеете заедно, но се подгответе да станат повече. Вашият партньор може да дъвче като крава или да използва твърде много дезодорант. Да живеете щастливо заедно отваря съвсем нова кутия на Пандора, за която дори не сте подозирали. Ако сте късметлии... вашият любим ще яде зърнената закуска направо от кутията, за да спести миенето на лъжици и купи.

Промяна в социалния статус

Вече няма да е нормално да се събирате с женската група и да се подготвяте заедно за съботното парти. Когато се виждате с хора, и сте без партньора си, те винаги ще ви питат той къде е. На приятелките ви няма да им е толкова комфортно да ви идват на гости, както до сега, точно заради това, че може да не сте напълно сама, когато искат да споделят нещо важно, предупреждава huffingtonpost.com.au.

Момчетата миришат

Краката, косата, зад ушите, те просто миришат. Но като останалите неща, миризмата просто си отива (или свиквате с нея) и осъзнавате, че просто няма друг, с когото бихте искали да живеете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брат ми

    20 0 Отговор
    Венелинче,мило ми мишленце...Щом не ти харесва,хвани си едно момиченце и си правете ...лиз близ ...и ножички...:-) Писнало ми е от феминистки...
  • 2 а ся

    15 0 Отговор
    Вени . Надявам се статията ти да е copy/paste . В противен случай , не знам що за " урунгел " си си намерила за мъж . Повярвай ми този няма кой да го изтърпи дори като съквартирант !!!!! Това което сте публикували като статия не е "съжителство" . По скоро граничи с "тероризъм" . Мили дами гледайте преди да се решите на тази крачка . 4 мил. мъже в България . Не сериозно е твърдението "ми то няма" . И най - важното . Какъвто си го вземете , такъв ще си го гледате . Никой не ви е насилвал да предприемате тази стъпка .
  • 3 Гошу

    6 0 Отговор
    Мисля , Венелинче малко апсиринче , че май само ти го имаш този проблем . Живял съм със съквартирантки и с приятелки . Ама голяма част от вредните навици са присъщи на жените , особено след като заживеете с принца на белия кон . :)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Грую

    6 1 Отговор
    Аз си сменям чорапите и бельото в неделя, като се изкъпя, но за сметка на това се парфюмирам всеки ден, и бельото също, за да мирише на хубаво.
  • 6 ник

    2 0 Отговор
    Това мрънкало трябва да гледа деца, Вени ти също. Поне 3. И няма да има сили да са оплаква.
  • 7 мъжагина

    0 0 Отговор
    Е...какво да те направим , госпожице ,че се отвращаваш от мъжа на мечтите си ,заради това което е и заради това ,че не си го научила да те слуша . Миришели ...... а иначе като има нагон не мирише лошо . А ние жените не миришем нали ? Тази статия е глупост ! И какъв е проблема ,че споделяте обща баня ? Гнус ли те е да се къпеш с мъжа ,който обичаш ? Тази статия е по-скоро да насажда нежелание за съжителство между двама души и отвращаването между половете .
    Има мърлячи мъже ,но има и мърлячки жени! Съжителсвтото между двама е ключовия момент ,в който си проличава кой какъв е и кой кого обича . Мисля ,че авторката ще остане стара мома ....
    Peace