Last news in Fakti

26 Януари, 2017 10:30 1 609 0

Неподозираните опасности в ежедневието ни

  • опасност-
  • ситуация-
  • кола-
  • дете-
  • обир
Неподозираните опасности в ежедневието ни - 1
Снимка: Shutterstock

Безразсъдни шофьори, хора с престъпни намерения, дори вълната от терор на различни места звучат все като най-вероятните опасности в наши дни. Но истината е, че неприятните случки са по-често в следствие от инциденти, а не като резултат от неразумно поведениеили агресия от страна на други хора.

Ето кои са потенциално опасните ситуации във всекидневието ни:

1. Излизането и връщането у дома

В тези моменти най-често ръцете ни са заети, докато ровим в чантата за ключовете си и се превръщаме в идеална мишена за крадци. Затова е хубаво преди да излезем през вратата, да проверим дали няма някой отвън. Както и да сме внимателни, когато влизаме у дома и виждаме някой съмнителен се навърта наоколо.

2. Шофирането с малко дете в колата

Децата в колата често разсейват вниманието на човека зад волана. Дори да отклоним поглед само за секунда, това прави опасността от инцидент напълно реална. Затова е по-добре да спрем, ако детето е разстроено от нещо и да решим проблема, или просто да продължим да караме. но с цялото ни внимание, насочено към пътя.

3.Товаренето на колата

Много хора са ставали жертва на обир, докато са товарели покупки или друг багаж в колата си. Затова трябва задължително да внимаваме дамската чанта с ценните неща винаги да ни е под ръка.

4. Тегленето на пари

Когато теглим пари, независимо от клон на банка или банкомат, трябва да се оглеждаме за хора, които ни наблюдават. Много от ограбваните хора или са били разсейвани, докато теглят пари от АТМ, или са проследявани до дома си след като са теглили от банката значителни суми. Освен това има и друга, непряка опасност – някой да открадне кода на картата ни и след това да злоупотреби. Затова е най-добре никога да не използваме банкомати, които са на тъмни и безлюдни места – дори да не сме сами.

5. В кухнята

Горещи повърхности, врящи течности и остри ножове - кухнята е сред най-опасните зони у дома. Важно е винаги да сме нащрек, когато правим нещо там. Още повече, ако децата са наоколо.

6. В банята

Заради мокрия и хлъзгав под банята е мястото, където се получават най-неприятните и тежки травми. Постелката за баня е добро решение за предпазване от инциденти.

7. Камините и печките

Искрите, падащи от открития огън, са напълно реална опасност, също както и директната топлина от печките с решетки.

8. Нощните шкафчета

В нощните шкафчета не бива да държим нищо повече от няколко дрехи, списания и книги. Това не е място за лекарства (още по-малко за оръжие, колкото и невинно да ни се вижда то).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА