Last news in Fakti

28 Юли, 2020 08:48 2 079 9

Водещ на БНТ мечтае за интервю с Майкъл Джордан

  • спас кьосев-
  • майкъл джордан-
  • бнт

Спас Кьосев отбелязва 15 години в „По света и у нас“, вижте подробности за неговата кариера и личен живот

Водещ на БНТ мечтае за интервю с Майкъл Джордан - 1
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ

Спас Кьосев е едно от лицата на централна емисия новини на БНТ. Години наред е екранен партньор на Радина Червенова, а от две заедно с Филипа Иванова споделят важната информация със зрителите на обществената телевизия. Водещият на централна емисия новини на БНТ е минал през школата на CNN и е носител на няколко престижни награди за журналистика, сред тях и такава от жури на BBC.

Той попада в нюзрума на националната телевизия през далечната 2005 г. Явява се на обявен конкурс за водещ на „По света и у нас“ и оттогава вече 15 години води централната емисия новини. 7 години паралелно с новините работи и в публицистичното ток-шоу „БНТ такси“, за което има над 600 предавания. С интервюта от „БНТ такси“ печели престижната международна награда на Асоциацията на Европейските телевизии - CIRCOM 2011 в категория „Изгряваща звезда“, като жури на конкурса са експерти от BBC. През 2012-та година и избран за едномесечна обучителна специализация в централата на CNN, Атланта. През 2013-та г. отново с „БНТ такси“ печели наградата в категория „Особен поглед“ на конкурса за телевизионна журналистика „Свети Влас“. През 2016-та година „БНТ такси“ кандидатства с идеи и печели финансиране от Европейската комисия, като част от мащабния проект на БНТ - „Парламентът на Европа“. За месец, Спас и екипът му обикалят цяла Европа и излъчват серия документални филми.

Запален по баскетбола и печелил награди като състезател, макар и непрофесионалист, съвсем логично Спас Кьосев, мечтае да направи интервю със знаменития Майкъл Джордан – Въздушния. „Бих го попитал - какво го държи на земята, откъде събира неизчерпаемия си глад за живот, победи и самоусъвършенстване, дори и след като е постигнал всичко?".

За Спас животът е балансиран между работата и семейството. През последните три години става баща на две момчета. „С майка им ги гледаме сами. Денят ни започва около 6:00-7:00 часа сутрин, защото бебето ни буди. Когато можем, правим сутрешна разходка всички заедно, после отивам в БНТ и ако съм само на централни новини, това означава на работа до 21.00 часа (иначе до 23:00 или 24.00 часа, когато съм на късна емисия), бързам да се прибера и да помогна с къпането на децата и приготвянето им за сън. Често лягаме около 1:00. А какво правя, когато отида в БНТ, всеки може да прецени по резултатите“, усмихва се журналистът.

В работата си Спас черпи вдъхновение от отиващия си аналогов период: „Онова време е много по-честно! Тогава журналистите е трябвало сами да откриват, отсяват и трупат в себе си информацията, за да бъдат компетентни, когато им се наложи да застанат пред зрителите. Предимство е имал този, който знае повече. Сега всички сме равни пред Гугъл и след Гугъл и това важи не само за журналистиката“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да да им е ясно на някои хора

    4 3 Отговор
    И какво ще го пита? Булю булю булю сигурно?!
  • 2 Лора

    1 2 Отговор
    Мой любим журналист,наистина е въздушен,защото с лекота вкарват точки и топки ,също като Зайко ,..според мен ,го задържа на земята ,всичко което обича да прави ,семейството му ,като всички от този световен спортен елит ,които някои от тях успяват да се задържат ,,неопетнени,,от ,,жестокия свят,,на всичко ....!

    Коментиран от #3

  • 3 Нали знаете,дума

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Лора":

    Дума отваря,пак се подразних ,но на ,,простотията,,човек трябва да не обръща внимание ..!
  • 4 Мешерето реши

    3 1 Отговор
    Поправям джамове ,улуци ,каруци...
  • 5 Абе Фаро

    1 1 Отговор
    Нещо случайно за римонт нямаш ли...?
  • 6 Мдаа

    3 2 Отговор
    Супер пич е.Веднъж ме видя на улицата и бях облечен в екип на Джордан и ме заговори на тази тема,за баскетбола и за легендатабс номер 23.Искрено му пожелавам да му се сбъдне мечатата.
  • 7 8263

    0 3 Отговор
    Спасее Кьосев, Джордън вече дърт и не го дига! Кво ще търсиш при него?! Я, какви убави манафЕ има къде Босфора. Че и е по-евтино.
  • 8 пиленце

    0 2 Отговор
    Филипа Иванова. Трябвало е да се роди момче-Филип,ама в последния момент са разбрали,че е момиче и са я нарекли Филипа. Това е.
  • 9 Спиро

    0 0 Отговор
    Симпатяга. Искрено се радвам на това момче. Няма нищо общо с такива като Кекемянчо и Викторът, говори правилно и е пириятен за слушане. Желая ти успех, момче!