Last news in Fakti

29 Май, 2013 08:58 1 307 0

БСП и ГЕРБ в дебат за забраната за пушене

  • цигари-
  • забрана

„За периода от 1 юни 2012 досега има 1060 инфаркта по-малко, отколкото за същия период миналата година. Това е значително намаляване на сърдечно-съдовата заболеваемост”. Това обяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия депутатът от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова. Изказването й бе породено от искането на „Атака” пушенето на закрито отново да бъде разрешено.

Д-р Дариткова цитира данни от проучване на НЦИОМ от януари т.г., според което 61% от българите одобряват забраната за пушене.

От своя страна депутатът от „Коалиция за България” Мартин Захариев обясни, че биха направили обществен дебат със всички заинтересовани лица от гледна точка на това до колко е разумно да се възстанови режима от преди 1 юни 2012-та, когато влезе поправката в Закона за здравето, който забрани пушенето на закрити обществени места.

Според него спорът не е между пушачи срещу непушачи, а между собствениците на малки семейни заведения и законодателя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА