Last news in Fakti

21 Август, 2022 09:52 70 684 81

Ето каква пенсия взима Марги Хранова

  • маргарита хранова-
  • пенсия-
  • минимална пенсия-
  • жалва се

70-годишната Хранова дори не могла да се „класира“ за минималния размер от 467 лева

Ето каква пенсия взима Марги Хранова - 1
Снимка: БНТ

Със 117 лева под минималната пенсия получава обичаната естрадна звезда Маргарита Хранова. Дори след увеличението от юли пенсията на певицата продължавала да стои закотвена на 350 лева. „Дано да не допирам до нея“, жалва се изпълнителката на „Устрем“, която всъщност взема едни от най-оскъдните пари в цялата артгилдия, пише вестник Ретро.

70-годишната Хранова дори не могла да се „класира“ за минималния размер от 467 лева, който влезе в сила от 1 юли, тъй като и тя подобно на мнозина свои колеги имала проблеми с доказването на стажа, които десетилетия наред стоят все така неразрешени. Певицата признава, че все още в душата си чувства обида, че през 2019 г., когато сама реши да кандидатства за персонална пожизнена пенсия в размер на 700 лева, от Министерството на културата отказаха да ѝ я дадат, без да посочат доводи за това. Още тогава Марги се ожали, че най-неприятно ѝ станало не че са ѝ отказали парите, защото явно е имало хора, които ги заслужават повече от нея, но че дори нямали доблестта да ѝ се обадят по телефона и да я уведомят, а я оставили да стои в неведение и да се надява, че най-после приносът ѝ за културата, творчеството ѝ и дългогодишната ѝ кариера ще бъдат оценени достойно.

„От 1969 до 1979 г. изобщо няма никакви документи, дали са изгорели, дали са се изгубили, няма ги и не можаха да се намерят. А тогава беше нашата най-активна дейност в Концертна дирекция. Аз започнах през 1971 г. с трио „Обектив“, после продължих с моята група. След този период се намират тук-там някакви документи. Хонорарите сме си ги вземали, няма я документацията, че са ни плащали осигуровките. Според мен е някаква немарливост или са изгорели. Всички ние от това поколение вече сме в пенсионна възраст, имаме право на пенсии, през годините сме доказали своето присъствие на попсцената“, коментира неуредиците с пенсиите в естрадата Марги.

За да се издържа, тя разчита на концертната си дейност, която не прекрати дори по време на пандемията и продължаваше да има срещи със своята многобройна публика. Освен това основно перо в семейния им бюджет с нейния мъж Кирил е и тяхната картинг писта в София, от която припечелват добре, особено през топлите сезони на годината. Марги се води и на заплата като солистка на Ансамбъла на въоръжените сили, откъдето всеки месец на точна дата ѝ изплащат сигурна сума, с която да покрива част от разходите си.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 118 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганьо

    126 29 Отговор
    Ами, защо така БЕ хора? Какво е правила на младини, че нещо не ми се вързва? Като я гледам е лачена чанта! И с толкоз ще се оправи ;)

    Коментиран от #22

  • 2 Лина

    36 52 Отговор
    Ехх горката бабка. Цял живот пее, за едната ти смешна пенсия. То дори хляб и Ица дали ще може да си купи с тез парички. Добре , че съм една от оперираните колумбийки, та си се разхождаме когато и където пожелаем.Нито за миг не съм съжалила че си сложих силикон.Много добре ми ходи, въпреки перипетиите, които преминахме с Наталия. Всичко си е струвало.Сега тези сочни дини ще работят за нас.
  • 3 Тони

    170 17 Отговор
    “ Марги се води и на заплата като солистка на Ансамбъла на въоръжените сили, откъдето всеки месец на точна дата ѝ изплащат сигурна сума, с която да покрива част от разходите си.”

    ама как така? Едва ли ходи да пее в ансамбъл, явно просто и върви заплата от там, без да прави нищо

    Коментиран от #34

  • 4 Сталин

    88 23 Отговор
    За сметка на това Азис и другите сигански певачки и едноклетъчни ще получат пенсия в хиляди

    Коментиран от #19

  • 5 тайно и явно

    134 11 Отговор
    А колко лева вземаше над минималната заплата ?
  • 6 Бор Чвор

    206 17 Отговор
    А като взимаше 10 бона на концерт данък плащаше ли за осигуровки та сега реве?????
  • 7 СТИГА. СТЕ. ГИ. ПЛАКАЛИ

    177 7 Отговор
    ТеДОБРЕ ПЕЧЕЛЕХА И ВЗЕМАХА НА. РЪКА ТОГАВА
  • 8 Иво

    158 30 Отговор
    И тези пари са и много. Некадърниците от татово време бръмчаха из цял свят и щракаха с пръсти. Ние тогава и до Сърбия не можехме да отидем. Сега се сетили за пенсии.
  • 9 Анонимен

    92 22 Отговор
    Били известни. Много юристи, лекари известни също живеят зле. По тая логика и аз да кажа. Марге, на твоите години, много хора имат правнуци, а ние на твоите сме без внуци и по цял ден комшии ни дразнят дядо дядо. Трябва ли и юристи еродити да занимаваме факти всеки с проблемите си. Народа в провинцията капят като круши, умурат. Ела, да цепиш дърва. Защо само ромите да ги експлоатират. Нима те не са хора. Нима те не искат да работят на много други привлекателни работи. От тях има много човечни млади циганета. Няма къща без проблем и именно хората на дпс, мързеливи българите са. Хората са болни, известни нима не са били. София не я знаят, никъде не са ходили, многобройни са нещата, няма сигурност в Бг. Жилища заключени. Децата нито тука им е ок, а навън те си знаят, работят на 2 места за да оцелеят и цент пара не заделят. Но мъката си я таим ние.

    Коментиран от #12

  • 10 Зззз

    164 10 Отговор
    Чудя се защо се пише за пенсиите на бившите звезди ,а и те с какви очи се жалват? Все още има живи набори на тези звезди и добре знаят за какви пари ставаше въпрос след концерт да не говорим ,че по времето на соца и наем за залите не плащаха.
  • 11 Попов

    154 11 Отговор
    Лакомията на Хранова е пословична! В зона Б-5 взема по социализма огромен апартамент. Криеше доходи и хонорари и не се е осигурявала.
  • 12 Зззз

    52 9 Отговор

    До коментар #9 от "Анонимен":

    Бъркаш за внуците ,ти може да нямаш ,но тя има от синовете си ,мисля че са 3 ,а може и 4.
  • 13 Анонимен

    62 11 Отговор
    Препоръчително. Както го направиха много честни в кавипки българи. Вземи кутии, и сложи въввсеки град, по магазини, за помощ, на известната Марги, и с парите си куои кола, земя, мотика и копай и яж домати без колците. Така се живее в Бг.
  • 14 Анонимен

    95 5 Отговор
    Какво значи известен в България. Нима шивача дето ушива униформите на полицаи и поделения, не е известен, както обущаря, хлебаря, пожарникаря, да не ги изброявам и днес са болни, твжко и няма кой да им даде вода, а да не говорим за операции, добре, че има от старите лекари човечни. И всеки дава акъл, а дали имаш пари за София, Пловдив. Кой успя да краде по живково след живково днес е весел и спокоен. Така ще върви докато се натрупа капитал. Нищо няма да се промени, едни без климатик на студ, други голи у дома през зимата. Никога е нямало справедливост, преди векове даже. Така мисля.
  • 15 един

    33 44 Отговор
    Хранова още не е разбрала,че комунистите така управляват и държавата и пенсионната система!Осигурявал си се през целият си трудов стаж,но поради не добро управление на държавните пари/казно по-друг начин,безстопанственост и крадене/,България переодично минава през голяма инфлация/а веднъж и през хиперинфлация/,което стопява на практика внесените осигуровки за пенсия.Следствие на което пенсиите на осигурявалите се в по-далечни времена, почти винаги са по-ниски.Вероятно изключения са само високите пенсии и тия които вземат тавана.

    Коментиран от #76

  • 16 СЕВЕРОЗАПАДА

    145 5 Отговор
    САМО ЕДИН ПРИМЕР - 1988 ГОДИНА, НА ПРАЗНИКА НА МИНЬОРА В МИХАЙЛОВГРАД БОГДАНА КАРАДОЧЕВА ИЗПЯ ЕДНА ПЕСЕН, ПОЛУЧИ 400 ЛЕВА НА РЪКА И ОФЕЙКА ЯКО ДИМ. ЗА КАКВО ГОВОРИМ В СЛУЧАЯ???

    Коментиран от #41

  • 17 Гост

    124 7 Отговор
    Що не е плащала осигуровки? Пак ся ги жалите! Аре стига!
  • 18 Ами така е!

    127 3 Отговор
    Накрая ,като дойде пенсионната възраст,в НОИ искат документ-,,Трудова книжка"...!Къде и какво си работил...!Дали си плащал данъци и осигуровки на тая държава...!ОК!Талант си!Пълнил си зали!Аплодирали са те на крака с години!НО!И с години си получавал огромни недекларирани доходи,с години не си плащал данъци...!И накрая-,,Ко праЙм ся с 400 и кусур лева пенсия..."...?!?!
  • 19 Цура

    69 6 Отговор

    До коментар #4 от "Сталин":

    Ако и те си плащат осигуровките като Маргито ще получават нищо. Но другите придобивки които имат, а истинските отрудени пенсионери нямат?
  • 20 Лолита

    106 5 Отговор
    Кога ползвах облаги не реваха, а сега кво правим.
  • 21 Истина

    93 3 Отговор
    По време живково, около или края на 1979, началото на 1980 ли бе, Стоянка Мотафова, искала е от директора за около един час да ни разсмива, да разказва за живота си, 4000 лева, за ония години, при заплата от 80,100,170 лева, си бяха бая пари, шушукаха учените за мотафова у наша стая на предприятие. Едно към едно
  • 22 Рошко

    87 7 Отговор

    До коментар #1 от "Ганьо":

    Повтаря цял живот една песен, какво да е правила па като в гледам колко е слаба и на какво диванче е седнала как да не и отворим фонд, бабите на село само могат да ди мечтаят
  • 23 А Бялата Златка

    58 2 Отговор
    Фодрап,ли до пенсията?И колко ще взима,след като не е допринесъл и два лева за брутният вътрешен продукт?!До 40 годишна възраст има трудов стаж -11 месеца.После минал на държавна издръжка и субсидии.
  • 24 Краси

    113 5 Отговор
    Спомням си , че баба ми говореше за Маргарита Хранова ,че идвала да пее на тържества на трудовите колективи и е прибирала "на ръка" около 1000 лв за 5 песни. Хората по него време са взимали заплати 110-145 лв ,месечно.Заделените пари за културно-масови дейности към предприятията , са се "усвоявали" от дейци на културата. Така че същите са прибирали невероятни за времето си хонорари. Това че архива на дирекция "Музика" е изгорял , не е вярно. Просто никой не се е осигурявал и не е имало защо да има архив. Пък и всеки певец се е "водил" на работа към проспериращи държавни предприятия и са им плащали големи заплати без да работят.Сега когато дойде времето за отчет на внесените към НОЙ пари ....се вижда че парите ги няма. Не съм съгласен да се раздават пари от нашите , от тези на нашите родители, баби и дядовци на алчни, безотговорни и пропаднали "деятели", които са били под личната опека на др. Т.Живков.
  • 25 Анонимен

    42 5 Отговор
    Има по на 40 г без един трудов стаж. Какво да кажат, тия българи, родени около 1983,1984, не само българи, но и ромите и те утре ше са в тежест на България. Един ром го питам. На 58 г съм, имам 13 г стаж само. За някои хора демокрацията и живковото бреме е гибел, за някои радоост, живеят си спокойно с кражбите и пет пари не дават за съседа си, дири се радват, ако страдал. И ми ходят, някои, нямам превид бб, много са. И седнали да ни обясняват, за църкви разни мошеници. Мълчиш подминаваш ги и страдаш тайно. Да им имаме проблените на богатите феодали, замогнали се повечето с пари, а глупави и простовати, намърдали се навсякъде и дума не можеш да им противоречиш, затова мълчи най окей. Феодално робство. Както е било след 1923. Нищо общо със западното. И прав е бил юриста ударен от комунистите.. Както преди 100 години и така не разбрах, защо точно това ми бе казал. Нашите родители, баби и знаем, какво е било преди 100 години. Шивача са му давали толкова пари да не умре гладен, със закърпени панталони, на 13 г са започвали работа, нима не е същото в Турция днеси в България. Живи и здрави бъдете.
  • 26 ХиХи

    40 1 Отговор
    От тях, изгоряха много вече в напреднала възраст. Алчността си е вродена в някои хора. Те не се сравняват с другите, а с Байдън явно. Или Путин. Всеки гледа да се катери по стълбите нагоре, но идва момент краката болни и не можеш повече стълби да изкачваш. Има хора са на таратор и хляб, на домат и хляб, на круша и джанка, а тия с 9 месечните отпред кореми мъже, по добре топола, а не преял чорбаджи Генчо Аметчо.
  • 27 Тони

    87 2 Отговор
    Ами като не се е осигурявала и не е плащала данъци цял живот, каква пенсия да взима?
  • 28 Монк

    119 3 Отговор
    Тая лъжа с изгорелите архиви е много удобна за застарелите естрададжии, ама вече втръсна, а и доста хора доказаха, че не е вярно. Всички те са били на хонорар, иудържани са им само данък върху дохода, от там нататък е трябвало сами да си плащат осигуровките. Как не ги е срам? Яли, пили и се весели ли, не внасяли осигуровки а сега реват. Да не говорим и многото им други облаги преди 89та.Апартаменти, коли, възможност да пътува в чужбина, неща недостъпни за обикновения човек. Фалшиви звезди на едно фалшиво време

    Коментиран от #40

  • 29 Росен

    83 2 Отговор
    Е откъде тогава има средства да поддържа високия стандарт и лукса?
  • 30 112

    35 1 Отговор
    Децата да ви хранят. Нашата идвайки от беломорието, гюнюрджина, сегашна Гърция, тукашните не са й давали работа и нямаше пенсия, двете й деца, но тя ядеше само хляб, в пазвата, с тракийската носия и живя без болест, останала вдовица идвайки в тукашна бг, без лекар, децата да помагат на гжа храмова, има варианти, ще метете стълбища, няма унизителна работа и ние гражданите не знаехме много неща, но живота ни научи на труд, да чистим, да садим, да гледаме животни, кокошки и както е гн Рашков, слава на бога, тая година не ни откраднаха.. И не цигани, богатите крадат около нас, имат явно ключове и отключваха безпроблемно през нощта. Да им имаме проблемите на певици разни, богаташи и т н
  • 31 Кума ЛисА

    88 3 Отговор
    Много други жени вземат подобни пенсии и я карат някакси ! Но за разлика от естрадните изпълнители , са работили на смени , по 8 часа на ден , не са ползвали привилегии , не са били галеници на властта ! Така че артисти , певци , музиканти , спортисти не е достойно да се оплакват , че са ощетени и онеправдани !
  • 32 Мим

    68 5 Отговор
    А тя и други като нея,кога прибираха големите пачки и ги криеха из банки под дюшеци и възглавници,без да се осигуряват,не казваше нищо,нали,..Тогава се големееха и тежкареха,а сега уж реват.Ами да ги разбута тия пачки от там ще и е пенсията...
  • 33 Все още я, бива

    13 31 Отговор
    Жената..кефи ме...!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Кака Мара

    67 3 Отговор
    Не им ли е неудобно на тези.Основни немалки приходи от собствената им картинг писта,на прилична заплата без да пее,по време на локдауна за баламите тарикатите с пеене направиха пари/не само тя а всички чалгари/.И пак реват.Имайте малко свян,защото нямането може и да дойде.
  • 36 Мишел

    66 3 Отговор
    Няма пенсия 350 лв .
    Минималната пенсия в България е 467 лв. и Хранова взима толкова.
    Има пенсионери в България с 35-40 г.трудов стаж и взимат пак толкова. Това са последствията от редовното вдигане само на минималната пенсия.

    Коментиран от #51

  • 37 Павел пенев

    44 2 Отговор
    При социализма с привилегии, а при фалшивата демокрация с ниска пенсия.
  • 38 Кожни гънки, не другите бяха

    7 7 Отговор
    Всеки мисли, че е,, торба акълия,, след като лапне,, нещо,, но как не ги,, срам,, такива,, които са живели по,, лесен,, начин до старост, дори са и,, крали,, както могат, Хранова е бг етнос и няма как да е тя,, душичка добра,, но се, е трудила, сериозно и в, София и на село... дават на такива да,, пишат,, без да имат,, хал на хабер,, за нищо, освен за едно, с което се,, гордеят,,..!
  • 39 Аман!

    87 6 Отговор
    Имам съседка пенсионирана акушерка с 44 години стаж в голяма болница. Помагала е на този свят да дойдат над 15 000 бебета, плащала си е за всичко до стотинка на държавата. Получава минимална пенсия, тя по-малко заслужила ли е?
    И пак не се оплаква!
  • 40 Тахумба

    54 0 Отговор

    До коментар #28 от "Монк":

    Точно! Имам поглед върху тези неща. Всеки от тях имаше картон и хонорара сметка. Удържаха им ДОД и толкова. Разликата си я получаваха от съответната касиерка. Никакви осигуровки не са им удържани. Не се бъркайте със сегашната нормативна уредба.

    Коментиран от #44

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 незнайко

    53 2 Отговор
    НА КАКВА "ЗАПЛАТА" СЕ Е ОСИГУРЯВАЛА ХРАНОВА ДОПРЕДИ 8 ГОДИНИ ??? Защо нищо не се споменава в тази насока ???
  • 43 МалинМалиновМалиновски

    59 5 Отговор
    Бе не разбирате ли, че мъжа и нищо не е работил 50 години, да не говорим че проиграва всичко на хазарт и тя затова реве, да има за него. Нищо лично, но тези певци, артисти и пр. си живееха живота и тънеха в лукс, а народа се гърбеше на смени за 100 лева месечно.
  • 44 Е така е

    47 5 Отговор

    До коментар #40 от "Тахумба":

    Маргарита Радинска-Заберска разясни ситуацията по онова време и си спечели врагове завинаги от гилдията. Тя е внасяла осигуровки по настояване на майка си, която явно е била умна жена. Та внасяла ги някъде на "Жданов", сега "Пиротска" и това е хептен в центъра на София, а те по онова време постоянно се мотаеха в района и нямало много да се затруднят да внест парите. Само че........откъде да са знаели галениците на властта, че ще дойдат и други времена..Изгорели били архивите. Ами ако са били на трудов договор, един ли поне не си е запазил трудовата книжка? А на тая и тия пари са й много.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 От Варна

    51 3 Отговор
    Приказката за Щуреца и Мравката! Яли, пили и пяли цял живот, морни вода не пили. Не сътворили за обществото и “едно копче”, като се казва. Искат от същото и след като не работят. Чудно ми е, колко ли е пенсията на Мадона или живите”Битълсите”. Дали реват по медиите за държавна издръжка? Хайде, по-скромно, звездите!
  • 47 доктор филгууд

    14 28 Отговор
    наборката не заслужава такова отно6ение! страхотен ГЛАС !вси4ки я оби4аме!!!!!!
  • 48 Да бе да

    21 3 Отговор
    "Бе не разбирате ли, че мъжа и нищо не е работил 50 години, да не говорим че проиграва всичко на хазарт"

    През 80 те мъжа и беше таксиметров шофьор, но сте прав, не излизаше от Кристал и на всичко отгоре беше балък в комара !

    Тя беше невероятен човек и жена ( бяхме съседи в Бъкстон) ! Но наистина не разбирам как може да получаваш под минимума на минималната пенсия ? Нали за това е минимална?
  • 49 Подочул?

    30 2 Отговор
    В едно интервю пред телевизия, не помня коя, братя Аргирови разказваха, че майка им настоявала да стават класически музиканти. Хич не била доволна, че се отклоняват към естрадата. Но когато след концерт донесли в къщи “найлонова торба с пари от хонорарите, ахнала” и с пререканията…. до там! Те самите го казаха! А много често даваха концерти, лично или с други музиканти! Дали след всеки концерт е имало торба пари, те си знаят! Но пееха доста активно!
  • 50 Удавена Риба

    19 10 Отговор
    Питам се каква ли пенсия ще вземе любимия ни ВОЖД ББ ? Но като се замисля , че си има пълни чекмеджета и ......притесненията отпадат ! Ще се справи някакси ! Нали ?

    Коментиран от #58

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Петър

    23 3 Отговор
    Стига с тези галеници на съдбата.
  • 53 Богито

    20 7 Отговор
    На тази АЛЧНА кифла и тази пенсия и е много..то не бе клечене и мурафети от нея по време на Соца, а сега реве... Алчен НАГЛЕЦ..
  • 54 Някой

    17 2 Отговор
    Най в дъното на класацията по хонорари е Маргарита Хранова. Нейната цена за 1-часова концертна програма е 5500 лева.
  • 55 Абе стига вече

    18 0 Отговор
    с изгорелите архиви... Като концертиращи артсти не са си внасяли ДОО, защото мнозина се водеха на постоянна работа или в ТПК или в Кремиковци или другаде лато осигурени лица, което им даваше право да не внасят от хонорарите си ДОО. Да си търсят Образец 30 от ТПК и др. подобни където са били на "постоянна работа по трудов договор"
  • 56 Георги v.

    23 3 Отговор
    Всеки нормален човек в България от това време има трудова книжка в която се отразявало всичко и си е плащал осигуровките. Когато Хранова е била на граждански договор ако си е плащала осигуровките има така нареченото ПК Образец 30 което се издава за да послужи при пенсиониране. Ама по-лесно е да се лъже, че са изгоряли архивите и да се плаче. Истината е, че халтурата с плащане на ръка е била много изгодна и изпълнителите хич не ги е интересувал друго. Сега плачат и се чудят, как да смъкнат от държавата нещо без да са си плащали осигуровките. Не ги е срам.
  • 57 Нойчо

    1 1 Отговор
    От ДС взимат по 2 к. Музикант къща не храни;)
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 ????

    8 1 Отговор
    "Другарко" Хранова, къде ти е и на теб "ПЪТНАТА КАРТА"?! А, ЗАЩО ли ти е НЯМА?!?!?!
  • 60 Възмутен

    18 1 Отговор
    Не бе просто не си плащахте осигуровките, дори когато по време на комунизма взимахте огромни хонорари, а сега ревете. Тогава трябваше да се плащат едни пари като данък в концертна дирекция при получаване на всеки хонорар от участие , а вие известните изпълнители и се криехте като мишки и не давахте никакви пари а сега ревете.
  • 61 Нора

    15 2 Отговор
    Ако се осигуряваха , Ако бяха декларирали хонорарите си , Обикалиха Света на Държавни разноски , Работиха на круизни кораби ,Авторски права се правят на Разсеяни ! Еееее, Нямат Срам !
  • 62 Деница с дебелата гъ.....ца

    10 1 Отговор
    Моят дядо тъй казваше: музикантин къща не храни и всички искат да пеят, но никой неще да копае компиро!
  • 63 Толкова

    4 11 Отговор
    много омраза към една от най- талантливите певици. Разбира се, че архивите са изгорели, и всички певци са ощетени. Трябваше всички да бъдат компенсирани с еднакъв аршин. Не може другарката Лили Иванова да взема такава пенсия, а Хранова не. Пълен абсурд. По време на соца осигуряването е било от държавата.

    Коментиран от #64, #68

  • 64 Кой каквото прави, на себе си го прави

    9 1 Отговор

    До коментар #63 от "Толкова":

    Няма архиви, които да не се възстановят. Има певци и певачки, които не са си плащали осигуровките. Разрови се в старите афиши, където всички ревяха по митинги и площади: "Вън държавата от изкуството!" Сега - ред сополи, ред сълзи.
  • 65 Киро Факиро

    9 0 Отговор
    Документи няма защото просто не са плащани осигуровки за пенсия от звездите.Хонорара в джоба и ...да живеят тарикатите.
    Аман от тия прецъфтяли звезди дето реват, че са им малки пенсиите, за да си изпросят специални пенсии като ВИП персони - кому 700 кинта до живот кому 4000. Ето затова нищо у нас не върви, уж има закони ама всичките ни закони си имат и изключения за тарикатите.
  • 66 Али Баба

    7 1 Отговор
    Га еди кифтетата ни рива...а ся ривеш
  • 67 Горката

    8 0 Отговор
    Марги.Да я ожалиш.Гладува сигурно, затова е така изпосталяла.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Надежда

    8 0 Отговор
    Внасяш осигуровки имаш пенсия не Внасяш няма от ясно по ясно. Точка
  • 70 Ами

    4 0 Отговор
    Да не е зяпала а да си е направила дългосрочна инвестиция когато е имала възможност а не сега да хленчи, ама хората са го казали че парите са при умните хора а не при вайкащите се.
  • 71 Валя

    3 1 Отговор
    Уважавам и харесвам Марги Хранова , но моите почитания към нея - НЕ Е ОСТАНАЛА ДО ТЕЗИ ПАРИ !
    Талантлива и обичана певица !
  • 72 ПАТРИЦИЯ

    2 1 Отговор
    ОТ КЪДЕ ДА ИМА ГОЛЯМА ПЕНСИЯ ? ПЕНСИОННИТЕ ФОНДОВЕ НА БЪЛГАРИЯ СА ОКРАДЕНИ ОЩЕ В ЗОРАТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА . ПОЗНАЙТЕ КОЙ БЕШЕ НА ВЛАСТ ТОГАВА ЗА ДА МУ БЛАГОДАРИТЕ ! КАК БЪЛГАРИНА РАБОТИ , А ВЕЧНО НЯМА ПАРИ - ЗАЩО ,? ЗАЩОТО ЗДРАВО НИ КРАДАТ ! ЗАТОВА НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА ДРЪЖ МИ ШАПКАТА , А ЗАДАВАЙТЕ АДЕКВАТНИ ВЪПРОСИ И ИЗИСКВАЙТЕ АДЕКВАТНИ ОТГОВОРИ !
  • 73 Танева

    1 1 Отговор
    Горката тя!
  • 74 Анонимен

    1 1 Отговор
    Че стана ли за пенсия
  • 75 Е.Динева

    3 1 Отговор
    Ама,то и това и е много.То една посредственна певица.Изпя 10 песни през живота си,не мога една да се сетя да запея,абе пълнеж със самочувствие за звезда.И други има като нея. Изпеят по десетина песни,въртят ги цялживот по предприятията и заводите на простолюдието,прибират на ръка големите хонорари,пък сега ревнали.Ами да са заделяли по някой лев за старини.Отрудените хора така правят.Ама те нали се мислят за много умни,скачат с раницата.ха ха ха.
  • 76 Сърдечен

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "един":

    А парите на ръка, без данък и без осигуряване???
  • 77 Йордан

    2 0 Отговор
    И това и е много. Помня как синчето й на 18 г 95 / 96г караше приятели да му мият колата за едно кръгче.
  • 78 Гад мръсна

    3 1 Отговор
    Дано да не допирала до НЕЯЯЯЯЯ....

    е то няма такова животно долно
  • 79 Запознат

    3 0 Отговор
    Нека Марга да не се жалва за пенсия. Още в края на 80 с "Кико" мъжът и бяха сред не-официалните милионери в живкови левове. От смешните турнета, който правеше в ГДР и ФРГ на месец прибираше м-у 30 - 40 000 лв. Отделно бяха заплата и хонорарите от тукашни участия и озвучавания. Пееше хубаво, но няма своя авторска песен. Имаше много други певци и певици, с по-голяма дарба, който не можаха да се наложат, защото нямаха преки роднини по високите етажи на организация като " Левски Спартак" както е в нейният случай. Да не забравяме, че Левски беше част от МВР "Милицията" по онова време. Веднага след като се смени режима през 90г с Кико вече бяха сред официалните милионери, което не е лошо стига парите да са честно изкарани и да са с платени данъци. Ако всичко това е на лице, то трябва да има нейна партида в НОИ в която за последните тридесет и две години да е натрупала достатъчно за пенсия. Но тя пееше по нощните заведения за 400$ на вечер, отделно бакшишите и поздравите. Явно тези пари не са декларирани за да няма прилична пенсия.
  • 80 Отново

    1 0 Отговор
    Няма начин да не е спестила от концерти по времето на Соца.А тогава нямаше различни телевизии и хората обичаха концертите.Пък и тя беше голям талант и пълнеше залите.Ако пенсионери с 350 лв. ,колкото й дават в момента и нямат други доходи е прилично да негодуват, но Марги не трябва.Щом не може да докаже стаж и има странични резервни доходи, това й стига.Стига с тази лакомия.Какво да кажат бедните пенсионери, които не могат да си позволят една екскурзия, а тя обиколи света.
  • 81 Не трябва

    1 0 Отговор
    Да я съжалявате.Защото Тодор Живков раздаде на всички певци,артисти и известни културни дейци огромни апартаменти .Подари им ги ,затова,че веселят народа.Купиха си евтини коли .По онова време Лади, Москвичи,Запорожки,Шкоди.После дойдоха Мерцедеси ,БМВ,Рено,Пежо.Така, че Марги да не хълца за висока пенсия,защото достатъчно е натрупала от концерти и е обиколила 5 континента.Срамота е да се сравнява с пенсионери,които живеят под наем, плащат скъпи лекарства и с 35-40 години стаж живеят с мизерни пенсии.Хранова никога не е живяла в мизерия, за да я съжаляват хората.И тези пари са й много.От концерти се вадят много пари.Най-евтиният билет струва 50-60лв.Има по 80-100-150.Направете сметка 10,000 човека в залата, колко много пари ще спечели само от 1 концерт.Така че, не е честно и морално да ламтят за още от нашите пари.От бюджета.Това са нашите пари от данъци,ток,вода.