Last news in Fakti

17 Октомври, 2022 12:27 1 002 6

Възрастните харесват повече деца, които лъжат

  • деца-
  • възрастни-
  • лъжа-
  • истина-
  • честност

Децата, които казват истината, имат повече неприятности с възрастните в сравнение с децата, които предпочитат да си мълчат

Възрастните харесват повече деца, които лъжат - 1
Снимкa: Shutterstock

Според ново изследване възрастните предпочитат да бъдат излъгани, съобщи „MailOnline“, цитирайки изследване на учени от Тексаския държавен университет.

Според заключенията на учените децата, които казват истината, имат повече неприятности с възрастните в сравнение с децата, които предпочитат да си мълчат. Д-р Лор Бръмбейл, водещ автор на проучването, казва, че родителите се стъписват и натъжават, когато чуят брутална истина, изречена от деца. Това е в противоречие с факта, че децата биват възпитавани да не лъжат.

Проучването е направено сред 267 възрастни, които са гледали видеозаписи на деца между 6 и 15 години. Резултатите показват, че масово възрастните са с по-добри впечатления от децата, които „лъжат благородно“ или „се държат възпитано“, пише dariknews.bg.

Децата учат какво е честност при много трудни условия, казва д-р Бръмбeйл. Растейки, те получават смесени послания. Учудващо е от колко ранна възраст децата се ангажират с нюансите в лъжата.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мими Ралева

    5 3 Отговор
    Възрастните харесват повече деца, които лъжат. Такива ,като Просто Киро и Асенчо.
  • 2 !!!!!

    6 2 Отговор
    Поредната лъжлива статия.
  • 3 Тома

    3 0 Отговор
    Пример е боко тиквата.Като малък по малко лъжежеше а сега все го съдят за лъжи
  • 4 щамов работник

    1 1 Отговор
    И аз не обичам да казвам истината,когато ме боли ,след като ме е наранила някоя жена,но...такъв е животът,големи деца сме вече.Лора,Лорена,Лина,Леночка-все "Бръм-бръм" и бейл-вейл. Фиуууууууу на вятъра.
  • 5 Евролесбиец

    0 3 Отговор
    Много обичам малките момченца
  • 6 Соваж бейби

    3 0 Отговор
    Изобщо не е вярно ,малките деца са много опасни никой не ги учи да лъжат ,напротив!Малкият е демоняк ,страхотен манипулатор няколко пъти се карахме с мъжо докато го разберем.Лъжи в движение за всичко което е в негов интерес само на 6 години -опасен ум ,често му се караме ,лишава се от нещо за наказание по зле ,обажда се по телефона на дядо си и пак си постига целите за скъпи играчки .Не знам как ще го церим но мразя дете особено моето да лъже.Дъщерята пък няма таква дарба ,кога е виновна първа си казва преди учителите да се обадят по телефона ,за всичко винаги съм я поущрявала за това и качество .Не е от лошо възпитание просто някой са родени лъжци и трябва да се наказват като малки за да не им стане навик от после в живота.