Last news in Fakti

1 Декември, 2022 13:15 5 162 9

От кой навик българите се отказват най-трудно?

  • лоши навици-
  • европейци-
  • българи-
  • алкохол-
  • цигари-
  • захар-
  • тютюнопушене

Експерти анализираха лошите навици на европейците

От кой навик българите се отказват най-трудно? - 1
Снимка: Shutterstock

Отказът от навици, които остават за цял живот, изисква желязна воля, експертите от ICE Headshop използват инструмента за онлайн анализ SEMrush, за да анализират фразите за най-често срещаните навици и да установят кои от тях европейците се опитват да преодолеят най-много.

Освен това Хелън Норбъри, експерт по благосъстоянието, предлага своя опит за това как да изкорените лошите си навици.

От анализираните 40 европейски държави, 28 смятат, че пушенето е най-трудно за отказване, като общо онлайн търсенията на европейците, които се надяват да намерят съвети как да се откажат от никотиновия си навик, са 850 440 всяка година. Сред най-търсените са Обединеното кралство, Турция и Испания.

Алкохолът е другият най-труден за отказване навик и присъства в първите резултати за много европейски държави, но е най-трудният за отказване навик само за седем. Комбинираните онлайн търсения за отказване от алкохола достигат над 312 000 годишно. България, Италия и Литва са сред държавите, които най-трудно се отказват от алкохола, пише БГНЕС.

Третият най-труден за отказване навик в Европа е захарта, като Белгия и Люксембург са сред четирите държави, които намират за най-трудно да се преборят с желанието си за сладко. Средната стойност на комбинираните годишни търсения е 98 520.

Кафето е четвъртият най-труден за преодоляване навик за европейците. Комбинираните годишни търсения за това как да спрете да пиете пристрастяващата гореща напитка достигат малко над 35 000. Сърбия е единствената страна, в която най-трудно се отказват от кафето.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123456

    5 1 Отговор
    от иването , най-трудно се отказваме да ни преивават ...
  • 2 Не е вярно

    10 1 Отговор
    От ,,далаверата и келипира,, се откзват Най-най трудно ганьовците.
  • 3 Aлфа Bълкът

    9 6 Отговор
    Българинът най-трудно се отказва от МА-СА-ТААА!
    Дай му да стои на масата от обяд и да се налива долоджак до 1-2ч сутринта. После защо сме първи по инфаркти, инсулти и защо короната ни разказа играта!
  • 4 Цар Симеон

    13 3 Отговор
    Какъв навик е пушенето и пиенето? Това си е чисто пристрастяване и наркомания, по лесно се отказва хероина отколкото никотина. Това го заявявам като професионалист. Аман от евролиберастия, ще свеждат пушенето до навик. Догодина и педофилията да не я обявят за вреден навик само?!?

    Коментиран от #6

  • 5 Ха Ха

    8 0 Отговор
    Канят ли те на маса – плюй си на ръцете, канят ли те на работа – плюй си на петите...Българите са най-свестните хора на Света.
  • 6 Еми да, следващо проучване

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Цар Симеон":

    От кой навик бихте се отказали заради инфлацията:
    -алкохолизма
    -пушенето
    -педофилията
    -убийствата на случайни хора по улицата
  • 7 Ром Бакарди

    1 2 Отговор
    На българина най му е трудну да уткаже саму идно нещу: докат шора, да пл..ю..щи и сетне запали цигара! Туй е изван негувити представи за нещу, което можи да си позволи да му липсува. Туй:яденето, патуването, бачкането-изобщо ни гу стряска, можи и без тях, ама другуто, йок!абсурд. Дума да ни става.
  • 8 13456

    2 2 Отговор
    Да гледат е купичката на другарчето си.
  • 9 Да пикае

    5 0 Отговор
    В мифката ...