Last news in Fakti

6 Декември, 2022 12:19 1 970 3

Маратонки, подписани и носени от Майкъл Джордан, се продават на търг в Ню Йорк (ВИДЕО)

  • маратонки-
  • майкъл джордан-
  • на търг

Онлайн търгът, наречен „Великите“, също включва колекционерски предмети от други спортни икони, дизайнери и марки за улично облекло

Маратонки, подписани и носени от Майкъл Джордан, се продават на търг в Ню Йорк (ВИДЕО) - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Маратонки, носени и подписани от легендарния баскетболист Майкъл Джордан, заемат видно място на търг в Ню Йорк.

Най-голямата и желана находка от разпродажбата са маратонките Air Jordan 1, носени от играча, които са оценени между 200 000 и 300 000 долара, пише NOVA.

Онлайн търгът, наречен „Великите“, също включва колекционерски предмети от други спортни икони, дизайнери и марки за улично облекло.

Чифт обувки, носени и подписани от шампионката по тенис Серена Уилямс, изработени от дизайнера Върджил Абло, имат приблизителна продажна цена от 20 000 долара. Друг чифт идва с тенис топка, подписана от Уилямс, и се очаква да достигне до 10 000 долара.

Блестящите кънки за лед, носени от вратаря на Националната хокейна лига Хенрик Лундквист, който е играл за Ню Йорк Рейнджърс, се оценяват на цена от 50 000 до 70 000 долара.

Кейтлин Донован, ръководител на новия отдел в Christie’s, каза, че търсенето е изключително силно в целия свят.

„Имаме невероятни колекционери на различни възрасти от Азия, Близкия изток, цяла Европа и САЩ. За мен една от най-вълнуващите части е да видя, че регистрираните за търга са на възраст от 17 до 75 години“, заяви Кейтлин.

Офертите бяха отворени на 29 ноември, а продажбата ще приключи на 6 декември.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соваж бейби

    2 0 Отговор
    Всеки луд с номерата си !Странни колекцонери има по света с пари ,чудят се какво да харчат.Чифт маратонки нови или носени още по зле /може да са миризливи/струват колкото къща в провинцията или малко студио на окена ?!Ай мерси ,и ще ги държиш в витрина ...пари на боклука хвърлени ?!Ако имам някой ден много излишни пари искам само китарата на Кърк Хамет от Металика ,лично подписана ,друго не ща като колекция от звезда !

    Коментиран от #2

  • 2 Ал Бунди

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Соваж бейби":

    Абе и той един китарист, та да ти Умре коньо от мака. Ти па чак на тарамбуката му са точиш. Тоа мое само да диша пепела на Дерек Тръ, па на JJ Кейл(който едва ли си го и чувала) изобщо на малкия пръст не мое да му стапи.. Капиш!!! И наче правилно си определила, че лудите сте с номера си...

    Коментиран от #3

  • 3 Соваж бейби

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ал Бунди":

    За щастие в Ню Орлиънс съм била седмица ,и го знам там има много яки барове за рок и джаз и музея на джаза ,в края на френският квартал съм посетила .Това е малко друг тип музика която също ми харесва ,имат си кънтри изпълнители добри ,слушам различни стилове не се ограничавам в един стил .Познавам малко от Тексас ,Лас Вегас за един ден ,това е нищо ,не мога да кажа че съм опознала всичко или видяла нещо .Има един пич Bobby Mackey него не го знаех ,гледах го в шоуто на Зак Беганс -Bobby Mackey "Johanna" знаете ли я , оказава се че нощният клуб на Боби Макей е станал известен като "Вратата на ада".Се счита за едно от най-обитаваните от духове места в САЩ, което има вековни връзки с организираната престъпност, множество убийства и дейност на сатанински култ. Кънтри песента на Bobby Mackey "Johanna" , описва в текст част от тъмната история на тази сграда. През 30-те години на миналия век момиче от танцовата зала на име Джохана е бременна от някой си Робърт Рандъл. Убийството на Робърт Рандал е уредено от бащата на , Джохана отровя баща си до смърт, а после тя се самоубива, но не и преди да остави стихотворение горе в стаята си .