Last news in Fakti

26 Юли, 2023 14:57 1 863 5

Повече от 50 кита загинаха, заседнали на австралийски плаж (ВИДЕО)

  • кит-
  • китове-
  • австралия-
  • плаж-
  • заседнали-
  • заседнали на брега

В ход е спасителна акция за връщането на други 46 гринди в по-дълбоки води

Повече от 50 кита загинаха, заседнали на австралийски плаж (ВИДЕО) - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Повече от 50 кита гринди загинаха, след като заседнаха край плаж в Западна Австралия, предадоха световните осведомителни агенции.

Бозайниците са излезли на брега на плажа Чейнс, на около 450 км югоизточно от Пърт във вторник, съобщиха от Службата за парковете и дивата природа. Точният брой на загиналите е 51. В ход е спасителна акция за връщането на други 46 гринди в по-дълбоки води, предава БТА.

От службата заявиха, че са били затрупани от стотици предложения за помощ за спасяване на заседналите животни.

"Разбираме загрижеността на обществеността и оценяваме подкрепата на доброволците и организациите", се казва в разпространено съобщение.

Задачата на екипите е "приоритетно да се гарантира безопасността на служителите, доброволците и благосъстоянието на морските обитатели. В зоната ... има редица опасности, включително големи, разтревожени и потенциално болни китове, акули, плавателни съдове...", обясняват от службата.

Морските бозайници са забелязани край брега късно в понеделник, а целия вторник са прекарали, сгушени един в друг, което създаде опасения, че има вероятност да заседнат.

Повече от 50 кита загинаха, заседнали на австралийски плаж (ВИДЕО)

През септември 2020 г. около 470 гринди бяха открити по западното крайбрежие на Тасмания - най-голямото масово засядане, регистрирано в Австралия. Те са сред видовете, които най-често участват в масови изхвърляния на австралийските брегове, отбелязва ДПА.

Гринди са от семейство Делфинови, които са от разред Китоподобни.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    4 1 Отговор
    джендърите са зелени само колкото да се тюхкат и правят рапорти за парички. Никакви адекватни действия и смислена активност.

    Коментиран от #3

  • 2 СанкЦии

    2 1 Отговор
    Русия е виновна - веднага санкции и обяснение как целия свят на китовете е заплашен и Зеленски да обиколи да иска ядрени подводници за да защитава света на китовете, че света иначе не може да се защити.
  • 3 Госあ@,

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Не се обаждай там, защото всичките проблеми ги създават дъртите злобари като теб!

    Коментиран от #4

  • 4 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Госあ@,":

    Всичките проблеми ги създават полуграмотни нахалници от селата като теб.

    Коментиран от #5

  • 5 мдаа

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Госあ":

    Говорш за себе си, нали? Ние сме родени в града.