Last news in Fakti

27 Юли, 2023 15:58 5 374 10

Специалист сподели лесен трик за почистване на петна от кръв

  • почистване-
  • кръв-
  • петна-
  • петно-
  • пране

За този метод ви трябват само студена вода, оцет и влажна кърпа

Специалист сподели лесен трик за почистване на петна от кръв - 1
Снимка: Shutterstock

Особено неприятно е да откриете петно ​​от кръв върху чаршафите, матрака или дрехите си, но за съжаление това се случва и на най-добрите домакини.

Всички знаят, че кръвта е трудна за отстраняване, тъй като се съсирва, когато е изложена на въздух. Съсирването се свързва с тъканта и това прави отстраняването на петното изключително трудна задача.

Независимо дали става дума за кръвотечение от носа, ожулване на коляното, или порязване при бръснене, всички петна от кръв могат да бъдат третирани по един и същи начин и успешно премахнати с този ефективен начин, казва експертът по почистване Петя Холевич, цитирана от Express.

По думите ѝ, при предварителната обработка на тъканта не трябва да се използва топла вода. Специалистката също така призова петното да не се търка и препоръча въпросната вещ да се накисне добре в леген, пълен със студена вода.

След това върху мястото трябва да нанесете разтвор от една част оцет и две части вода и да оставите да престои 10-20 минути. Накрая с влажна кърпа трябва да попиете петното с нея.

Тези стъпки трябва да се повторят няколко пъти, докато петното не бъде отстранено напълно от плата.

В заключение тя посочва, че е изключително важно да се действа бързо: колкото по-дълго кръвта остава върху дрехата, толкова по-трудно е да се премахне. "Ако тъканта е деликатна или изисква химическо чистене, най-добре е да потърсите професионална помощ", предупреждава Холевич.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Декстър Морган

    1 4 Отговор
    Ползвайте Мистър Пропер -

    ...хем по-чисро, хем по-свежо с помощта му е чудесно, мистър Пропър...

    Коментиран от #4

  • 2 Тошко

    2 5 Отговор
    Сода за хляб, вода, оцет. Това е формулата. Казва ви го човек, който е издирван в три държави от 6 месеца. Задвижвам различни бизнеси от 23 години и понякога нещата ескалират. С какво ли не съм се сблъсквал и ми се е налагало да "отговарям" своевременно на нещата, за да оцелявам.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тошко

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Декстър Морган":

    По ирония на съдбата един от моите подчинени носи прякора Мистър Пропър. Лепнали са му прякора още в детството, защото чисти бързо и не оставя следи. 2 метра човек, винаги ми е пазил гърба. Лоялен, може да се разчита за него на всичко.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 сержант Дюкс

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Тошко":

    Сюрпрайз, мадърфоокър!
  • 7 шаа

    9 3 Отговор
    Да, точно пък от "кръвотечение от носа, ожулване на коляното, или порязване при бръснене" ще се получи "петно ​​от кръв върху чаршафите, матрака..."

    И ставайки въпрос за матрака, нека авторката или преписвачката да кажат как "въпросната вещ да се накисне добре в леген, пълен със студена вода."
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Инспектор дюдю

    5 0 Отговор
    Съвети за прикриване на следите при тежки криминални престъпления.