Last news in Fakti

1 Август, 2023 15:45 1 032 4

В Кубрат спасиха щъркелче в беда

  • кубрат-
  • щъркел-
  • безпомощно състояние

То се е оплело в жиците до гнездото с парче сезал и провиснало

В Кубрат спасиха щъркелче в беда - 1
Снимка: Shutterstock

Служители на Община Кубрат спасиха малък щъркел в безпомощно състояние, съобщиха от общинската администрация. За бедстващата птица в село Точилари са подадени сигнали, на които общината е реагирала незабавно. Щъркелчето се е оплело в жиците до гнездото с парче сезал и провиснало. С помощта на автовишка то е освободено. При първоначалния оглед е установено, че птицата е с наранявания по крилата и с възможна фрактура на единия крак.

Щъркелчето спешно е транспортирано до Регионалната инспекция по околна среда и водите в Русе. Птицата днес ще бъде захранена и отделена в специална клетка, след което ще бъде транспортирана до Спасителния център, посочи за БТА пресаташето на общината Радослав Стойков.

В кубратско всяка пролет пристигат десетки щъркели от топлите южни страни. Едно от селата с най-много щъркелови гнезда – 24, е Божурово. Местните смятат, че селото е предпочитано от прелетните птици заради чистия въздух и това, че е богато на вода – наблизо има два водоема и земеделски пасища. От няколко години насам двойка щъркели се настанява и в гнездото на улица "Мадара" в общинския център и отглежда там поколението си.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това да се чува

    14 0 Отговор
    И на добрите хора доброто стократно да им се връща.

    Коментиран от #3

  • 2 палома бански старец щъркела

    0 4 Отговор
    Лятото горещо много е добре слънце весело пеече
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ахахйяхяйяйяйя

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "мълчи":

    Аххахахххахххаххах