Last news in Fakti

18 Септември, 2023 11:32 1 292 0

Любо Киров ще изнесе три големи поредни концерта в зала 1 на НДК

  • любо киров-
  • концерти-
  • турне-
  • софия-
  • ндк

Концертите пред публиката в столицата ще бъдат кулминацията на "Турне 2023"

Любо Киров ще изнесе три големи концерта в зала 1 на НДК – на 8, 9 и 10 ноември. Така кулминацията на „Турне 2023“, което вече беше гледано от над 12 000 души, ще бъде в три последователни вечери в София пред още 10 000 души. Извънредната дата е логичен отговор на огромния интерес на публиката и разпродаването на всички летни събития от турнето в страната предварително, което утвърждава Любо Киров като най-продавания български поп изпълнител на живо.

„Благодаря на всички, с които изпитахме тази невероятна емоция. Емоция, която ни вдига и ни държи високо по време на всеки един концерт. Нямам търпение да ви видя и в зала 1 на НДК за трите големи концерта. Ще бъде шоу, каквото никога не съм правил. Обещавам след това да си говорим дълго за него“, сподели Любо Киров.

„Турне 2023“ започна запомнящо се на 2 август с два последователни концерта на сцената на Античния театър в Пловдив. След това на поредицата музикални събития се наслади и публиката в препълнените летни театри в Бургас, Варна, Стара Загора, Велико Търново и Русе. На сцената с Любо Киров по време на турнето е Голямата банда, а специален гост на концертите е Михаела Маринова. Медиен партньор е БГ Радио.

„Турне 2023“ на Любо Киров е най-продаваното музикално събитие през годината в класацията на една от популярните платформи за продажба на билети Eventim.

2023-та започна изключително успешно за Любо Киров. Албумът му „Целуни ме“ стана най-продаван (на физически носител) за 2023-та.

Той беше един от големите победители на Годишните музикални награди на БГ Радио – със статуетки за „БГ албум“ и „БГ изпълнител“.

В края на март Любо Киров беше удостоен с награда „Икар“ в категория „Атракционно и сценично изкуство“ за приноса му в музикално-сценичното изкуство. Той получи и отличието „Златно перо“ за принос към българските култура и изкуство.

В началото на февруари песента му „Усеща се сила“ беше отличена в първите Годишни награди на Националната музикална класация БНР Топ 20 с най-висока оценка от селекционния екип на радиото. Той беше и сред артистите с открояващи се постижения и ярко присъствие в музикалния живот през 2022, включващи албума "Целуни ме", впечатляващия едноименен концерт в зала "Арена Армеец", както и националното музикално турне.

Поредна година той отново е в класацията на престижното списание Forbes „Топ 70 на българските знаменитости“, което го постави на най-предно място, като музикален изпълнител.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА