Last news in Fakti

11 Октомври, 2023 16:15 960 5

Според принц Хари и Меган Маркъл социалните медии вредят на психичното здраве на младите

  • принц хари и меган маркъл-
  • социални медии-
  • психично здраве-
  • деца-
  • тийнейджъри

Те направиха изявлението си по повод Световния ден на психичното здраве - 10 октомври

Според принц Хари и Меган Маркъл социалните медии вредят на психичното здраве на младите - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Принц Хари и Меган Маркъл отправиха призив към социалните медийни платформи да приемат по-добри политики за модериране на съдържанието, предаде Асошиейтед прес.

Те направиха изявлението си по повод Световния ден на психичното здраве - 10 октомври. По думите на Хари и Меган са необходими промени на водещите до пристрастяване приложения, които могат да навредят на психичното здраве на младите хора.

Двойката говори по време на дискусия в Ню Йорк, координирана от фондацията им "Арчиуел", като част от втория годишен фестивал за повишаване на осведомеността за психичното здраве, чийто инициатор е организацията с нестопанска цел Проджект Хелти Майндс.

Коментарите на Хари и Меган дойдоха след включвания на родители, които са загубили деца заради проблеми с психичното здраве, свързани с използването на социални медии. Родителите разказаха за загубата си и за това как общността, създадена от фондацията, за да говори за тези проблеми, им помага да намерят подкрепа.

Хари каза, че през последната година фондацията е събирала родители чрез Зуум (Zoom), защото много от тях не са имали възможност да се свържат с други, които са преживели подобна трагедия.

Той допълни, че двамата с Меган също така искат да осигурят колкото се може повече подкрепа, трибуна и платформа за тези родители, за да могат те да се съберат, да скърбят и да се излекуват заедно и колективно да се съсредоточат върху решенията, така че никое друго семейство да не трябва да преминава през това, което самите те са преживели.

Меган, която в миналото е говорила за собствените си предизвикателства, свързани с психичното здраве, каза, че двойката се фокусира върху това какво може да направи зад кулисите, за да стане използването на социалните медии по-безопасно, по-добро и по-позитивно.

Без да назовава имена, тя допълни, че са имали разговори с ръководители, които са казали, че са изградили предпазни огради около своите платформи. По думите на Меган родителите обаче невинаги се чувстват комфортно да навигират в тези платформи и се нуждаят от по-добри решения.

"Хората страдат и хората, по-специално децата, умират", каза тя.

Във Великобритания братът на Хари, принц Уилям и съпругата му Катри, принцесата на Уелс, участваха в отделен форум, за да привлекат вниманието към предизвикателствата пред младите хора, свързани с психичното здраве.

Двамата поставиха началото на нов етап от кампанията си в подкрепа на психичното здраве на нацията с призив за "конкретни действия" в помощ на следващото поколение.

По време на събитието принцесата на Уелс Катрин произнесе реч пред млади хора, събрали се в град Бирмингам за семинари и дискусии по повод Световния ден на психичното здраве, и им каза, че целта им е да "формират по-справедливи, по-безопасни, по-добри и по-равни общества".

Уилям се включи в публична дискусия след речта на съпругата си и каза на младата аудитория, че да се говори за психично здраве помага да се премахне стигмата, свързана с проблема, но по думите му "има още много работа".

Междувременно Хари отправи призив към социалните компании: "Моля, спрете да изпращате на децата съдържание, което не бихте искали собствените ви деца да виждат. Мисля, че това е много проста молба и лесно решение".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мегън изакккка

    0 0 Отговор
    Хуманитарна помощ за най........…....

    Коментиран от #2

  • 2 Гллина Гад ...лайкна това,Но

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мегън изакккка":

    Сподели,че лъйнутъъ не са дефицит,за разлика от5/76 за КСЛАШНИКОВ!!!!!!!!!!!!
  • 3 нашия

    2 0 Отговор
    след дъжд качулка ...това иска рижия и оная жена му....от тия каквото и да ти кажат се усмихваш ,обръщаш се кръгом и забравяш какво са казали....вредниии са като целия си род...
  • 4 Точно така ! А така !

    4 0 Отговор
    социалните медии вредят на психичното здраве на младите
  • 5 Сглобараки

    4 0 Отговор
    Вредят, да. А влезе ли ИИ, ще си е-е майката ситуацията окончателно.