Last news in Fakti

27 Октомври, 2023 13:32 8 413 13

Джейсън Стейтъм за малко да се удави край бреговете на Черно море във Варна (ВИДЕО)

  • джейсън стейтъм-
  • екшън-
  • инцидент-
  • черно море-
  • варна

Инцидентът се случил по време на снимките на "Непобедимите" в морската ни столица

Джейсън Стейтъм за малко да се удави край бреговете на Черно море във Варна (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Екшън звездата Джейсън Стейтъм е известен с това, че не се плаши от опасни каскади и често дори предпочита да ги прави сам, а не да разчита на дубльори и каскадьори. Това създава много по-впечатляващ ефект на екран, а също така и печели точки за актьора, който продължава да се слави като един от най-смелите мъжаги в Холивуд, нареждайки се до Том Круз, който също не се притеснява да пилотира хеликоптер или да скача от огромна височина.

Но да се върнем на Стейтъм. Преди години той се присъединява към група холивудски мачовци за снимките на поредицата „Непобедимите 3“. Част от сцените са заснети в България, където Джейсън е преживял както един от най-приятните си моменти, така и един от най-страшните. Оказва се, че актьорът е имал близка среща със смъртта по време на снимачния процес във Варна, която ще остане завинаги запечатана в ума му.

Ситуацията се случва по време на почивката между сцените, когато Стейтъм решил да изпробва един от камионите, с които трябва да снима след няколко часа. От екипа разказват, че автомобилът е бил подготвен за снимките, като в него, освен Стейтъм, е трябвало да се качи и група оператори, режисьор и координатор по каскадите. По време на почивката обаче актьорът решава да се поразходи малко, което е можело да му коства живота.

Британецът взима камиона за тест драйв, преди да заснеме сцената си. За съжаление, докато ускорявал, спирачките се повредили и автомобилът не можел да бъде спрян. Стейтъм нямал достатъчно време да реагира, за да излезе от камиона, политайки заедно с него в Черно море. По време на интервю той споделя, че водата е била мътна, почти тъмна, така че не е могъл да види нищо, защото автомобилът е започнал да се пълни с вода и потъвал към дъното, пише Tialoto.bg

„Трябваше да сме отзад на този камион. По някаква причина обаче сме навън, говорим си, пием си смутита, такива неща. Той се качва в камиона, ние сме във Варна, на брега на Черно море. Той буквално трябва да спре камиона, ние излизаме от него, снимаме и всичко е готово. Камионът обаче не спира. Преминава през дока, в Черно море с Джейсън Стейтъм на шофьорското място“, казва Тери Крюз в шоуто на Джей Лено.

Това, което влошило още повече нещата за британския актьор, е бил фактът, че той е бил облечен в много тежки дрехи – военни ботуши, униформа, оръжия, тежки колани и много други предмети, които се опитвали да го задържат на дъното. За щастие, като опитен каскадьор, той не позволил на страха и разочарованието да го завладеят и намерил начин да се измъкне от потъващия камион. Независимо от тежкия костюм, плувните умения на Стейтъм не го подвели и той успява да изплува обратно на повърхността. Тери Крюз си спомня, че целият екип е бил замръзнал, когато осъзнават, че возилото потъва заедно със Стейтъм. Докато актьорът успява да излезе над водата, камионът продължил да плува към дъното.

В интервю за Джими Фалън самият Стейтъм си спомня за ужасяващата случка. Разказва, че преди да акостира във водата на Черно море, е ударил двама оператори, мислейки си че ги е убил. Признава, че си е помислил, че ще умре. В един момент обаче успява да се съвземе, отваря прозореца и се измъква, за да доплува обратно на повърхността.

„Излязох от водата, а всеки ме гледаше и чакаше на брега. Огледах се, но не виждах Слай. Погледнах нагоре и го видях на една от скалите с телефон в ръка, снимайки цялото нещо и смеейки се“, спомня си актьорът.

Сталоун дори намерил сили да се пошегува с колегата си, питайки го дали има нужда от кърпа. Когато беше попитан за инцидента, Силвестър Сталоун, който също е част от „Непобедимите“, казва, че всеки друг би се удавил на мястото на Стейтъм, но не и колегата му.

Според изявлението на Слай, тритонният камион е потънал на дълбочина от 18 метра в тъмните води, което може да направи бягството почти невъзможно. Въпреки това Джейсън постига и невъзможното, подобно на това, което правят героите му във филмите.

Очевидно близката среща със смъртта не отказва актьора да посещава България, тъй като той се завръща отново в страната ни малко след „Непобедимите“, за да снима „Механик: Възкресение“. Интересното е, че по-голямата част от сцените са заснети отново във Варна. Стейтъм продължава да прави собствените си каскади и до днес, показвайки че нищо не може да го уплаши.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мич Дюкяна

    12 4 Отговор
    Еахти и непобедимия.Не си ли носи пояс тоя Жейсън
  • 2 Соваж бейби

    21 4 Отговор
    Да не са го напили с ракия преди снимките?

    Коментиран от #3

  • 3 Хахаха

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Соваж бейби":

    Ама вярно...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 България е за корави мъже

    13 11 Отговор
    Не за холивудски принцеси.
  • 6 Кефи ма тоя

    7 8 Отговор
    ама като не може да плува.......
    Сори!
  • 7 хаха

    16 2 Отговор
    факти, рециклирате новина на 9 години?! Толкова ли нищо не се случва днес.
  • 8 "Черно Море"!

    7 1 Отговор
    Това казва всичко.
    Няма по-черно от него!
    Дори и "Мъртво".
    Аки нямаш респекг, сам си си виновен!
  • 9 жена

    11 3 Отговор
    Много го харесвам - секси и привлекателен актьор. И талантлив.

    Коментиран от #11

  • 10 Смях !

    3 4 Отговор
    Ами вместо на ГАЗ-ка,да беше подкарал Камаз.Къси са му карачките.Този е висок 1.50 с токчета😂
  • 11 Диамантената ръка

    3 6 Отговор

    До коментар #9 от "жена":

    И явно леко глуповат.
  • 12 Васил атанасов

    9 0 Отговор
    Кой вярва на това
    Аз съм варненец
    Не съм чувал за това
    Джеъсъм стейтъм е тренирал скокове във вода
    За него не е проблем
    Какъв е този камион 3 тона че то джипа е 2 .5 това
    Какво стана с този камион къде е извадиха ли го
    От 18 метра дълбочина
    Реклами
  • 13 Миро

    3 0 Отговор
    Пълни глупости. Пристанище Варна Изток няма такова газене. Запад мисля че беше 12 метра...