Last news in Fakti

21 Януари, 2014 09:11 4 314 1

Лекар хомеопат: Антибиотикът е безумие! (обновена)

  • д-р атанас михайлов-
  • имунната система-
  • грип-
  • хомеопатия-
  • грипна епидемия

Тъмнината, а не студът отслабват имунната система, твърди д-р Атанас Михайлов

Антибиотикът е безумие. Най-малкото от него се "гъбясва". Това е категоричното становище на хомеопата д-р Атанас Михайлов, който в сутрешния блок "Добро утро, България" на ТВ7 даде няколко съвета как да се предпазим от идващия грип с методите на народната медицина. Грипната епидемия, която чакаме от два месеца, вече е факт в някои части на страната.

"Подготвих 5-6 показателя, които трябва да се следят преди да се реши дали да се приема антибиотик", обясни Михайлов. Той даде примери, че за приемането на антибиотик първо трябва да се докаже, че причинителят на заболяването е бацил. Трябва да се установи и към какъв антибиотик е чувствителен човек.

Атанас Михайлов защити твърдението си, че "антибиотикът е безумие", като даде примери със сиропите за деца, които съдържат антибиотик. "Те започват да унищожават полезните бактерии, които пазят от болести", категоричен е хомеопатът.

По думите му, за предпазване от заболяване е нужно укрепване на имунната система. "Най-често се разболяваме, когато стане тъмно, защото имунната система в този период отслабва. Студът не разболява. Имунната система отслабва и заради недоспиване или стрес", разясни Михайлов.

Съветът му е да се пият свежи сокове - на първо място от моркови, защото те съдържат каротин. След това всеки може да избере плод, който му харесва - портокал или грейпфрут. След това са билките - ментата и жълтият кантарион са с доказани антибактериални свойства, поясни специалистът. Той обаче добави, че на първо място трябва да се пие маточина, защото тя успокоява. "Жълтият кантарион има противодепресиращо действие и подсилва имунната система", уверено заяви Атанас Михайлов.

"Сауната също може да повиши имунитета. Сега е перфектното време за сауна. Горещите вани също могат да помогнат за повишаване на температурата на тялото. Контрастните душове също са важни", твърди хомеопатът. Според него, трябва редуване на последователно обливане от по 30 секунди с топла и студена вода, като задължително трябва да се завърши със студената.

"Подправките имат противораково действие, разбирайте и противогрипно", каза още Михайлов. Той посъветва да се приемат джинджифил, черен пипер, дълъг пипер или куркума. "Хомеопатията може да се използва и в разгара на заболяването", твърди специалистът.

В момента в София има 300 болни на 10 000 души население. Това заяви пък в студиото на „Здравей, България” по Нова ТВ проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Той добави, че бройката на заразените с вируса не е драстична.

Само преди дни 2-годишно дете от Добрич е починало след усложнения от грип, а няколко области са на път да обявят грипна ваканция.

„Възможно е грипът да убива за часове. От много болни изключително малък процент имат такова развитие. Това определено е при здрави млади хора със силна имунна система. На 10 000 болни веднъж се случва грипът да засегне централната нервна система”, обясни още проф. Кантарджиев. По думите му, такова нещо можело да се случи при хора със силен имунитет, дори се стигало до изпадане в шок.

„Грипът "Калифорния" е грипен вирус, при който има частица от генома на свинския грип, т.нар. пандемичен грип. При него епидемията се развива бавно и не дава тежки усложнения. Най-застрашени са бременните жени и хората с хронични заболявания. Този тип грип е опасен и за хората с наднормено тегло”, допълни още проф. Кантарджиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 GETI

    0 0 Отговор
    „Търговци със здравето‘‘ от Марко Пицути.Прочетете този книга за да добиете обща представа за здравеопазването в днешно време.