Необходими продукти:
- захар - 1 ч.ч.
- тахан - 1 ч.ч.
- вода - 1/4 ч.ч.
- шам фъстък - 1 шепа
Начин на приготвяне:
Смесете водата със захарта и ги сложете на слаб огън, за да се втечни бавно захарта. Оставете течността да кипне, като разбърквате от време на време и отстранете от котлона.
Към горещата смес добавете тахана и разбъркайте до получаването на хомогенна смес. На дъното на сух съд сложете приготвените ядки, залейте с тахановата смес и загладете с помощта на лъжица.
Приберете сместа в хладилник до пълното ѝ охлаждане и втвърдяване, пише ezine.bg. Поднесете нарязана на парчета.
Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Въй
13:13 16.03.2024