Last news in Fakti

27 Април, 2024 16:08 3 671 6

Хитър трик как да сварим великденските яйца, без да се напукат

  • великденски яйца-
  • варене на яйца-
  • трик-
  • валикден

Ето как е правилно да се варят яйцата за Великден

Хитър трик как да сварим великденските яйца, без да се напукат - 1
Снимка: Shutterstock

Наближава голямото варене на яйца, които след това да украсите за великденските празници. Тази част от подготовката е любима за малки и големи.

Днес обаче ще споделим един трик, благодарение на който всички яйца ще останат здрави в тенджерата и нито едно няма да се пропука. Накрая ще боядисате точно толкова, колкото по-рано сте били планирали.

Как е правилно да се варят яйцата за Великден?

Едно от основните правила е яйцата, които планирате да варите, да са били няколко минути на стайна температура, а не директно извадени от хладилника. Задължително се придържайте към това, в противен случай няма как да ви гарантираме здрави черупки на финала.

Преди да подредите яйцата в тенджерата, покрийте дъното на съда с кухненска кърпа. Това всъщност е трика, за който споменахме още в началото на статията. Върху кухненската кърпа подредете яйцата, като се стараете да не се застъпват едно с друго, за да не се удрят, когато водата заври.

Ако сте решили да варите по-голямо количество яйца, направете два реда, а между тях сложете още една кухненска кърпа, пише actualno.com. Така ще предпазите яйцата и накрая всички ще са здрави и готови да се потопят в цветните бои. Ако послушате нашия съвет, очакванията ви ще бъдат оправдани.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Че то

    12 3 Отговор
    ако няма някое друго счупено яйце , не е работа !
  • 2 думи, думи

    13 5 Отговор
    Слагаш кърпа, но тя започва да се повдига и да бълбука, и създава далеч повече движение във водата. Освен, ако кърпата не е от неръждаема стомана. 🤔
  • 3 какво

    6 2 Отговор
    означава - да не се застъпват.

    Коментиран от #5

  • 4 Парна баня

    2 1 Отговор
    За да не ви се напукат яйцата, влизайте в жакузито с боксерки.
  • 5 баба

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "какво":

    Що се заяждате с детето? До като стигне моите години, може и да поумнее.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.