Last news in Fakti

29 Април, 2024 14:52 747 9

„Слънчогледи“ – красивата музикална изповед на Венци Венц‘ (ВИДЕО)

  • венци венц-
  • слънчогледи-
  • нова песен

Създаването на песента има героична история

Венци Венц’ стартира самостоятелната си кариера с проекта „Давам“, но истинската му заявка за успех извън митичното дуо, от което беше част, идва днес с аудио и видео премиерата на песента му „Слънчогледи“.

Създаването на „Слънчогледи“ има героична история, която започва още по време на пандемията през 2021 г. на среднощна сесия в студиото на „Вирджиния Рекърдс“, част от която освен Венци, са Pavell и Михаела Маринова. Така се ражда първото демо на парчето. Няколко месеца по-късно Венци и Искрен Тончев – Искрата придвижват проекта напред, но той остава недовършен в рамките на почти две години. В края на 2023 г. обаче, Венци заедно с Камен Колев (kamenmakesmusic) и Васко Иванов (Dexter) нанасят последните щрихи в „Слънчогледи“.

„Това е най-личната ми песен. Затова инатливо не се отказах от нея толкова време. Вълнувам се, че най-накрая мога да я споделя с вас. Надявам се да ви докосне.“, споделя Венци.

Освен с аудио, „Слънчогледи“ излиза и с официално видео, реализирано от екипа на Albumite, част от който са Халед Догмуш, режисьорът Кристиян Русев и операторът Иван Тодоров. Сякаш за да е в синхрон с историята на проекта, създаването на клипа отнема цял месец, нетрадиционно дълъг период за направа на музикално видео. Реализиран в екстремни условия за цели осем снимачни дни, той е вдъхновен от Мая Чанов, съпругата на Венци, която се съгласява да се появи лично във видеото заедно с почти 2-годишния им син Ноа Чанов.

Официалната аудио и видео премиера на „Слънчогледи“ е днес, 29 април в българския радио и ТВ ефир, във всички дигитални платформи и YouTube канала на Венци Венц‘.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    1 0 Отговор
    Бат Венци да беше поне снимал клипа в поле подсолнуха до Кнежа, понеже няма никакво съдържание сега.
  • 2 провинциалист

    2 0 Отговор
    Съдейки по израза на лицето, мога да предположа къде точно се намира въпросният слънчоглед.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Новичок

    1 0 Отговор
    Стигааа...как стигнах до тук и го прочетох това пфу...

    Коментиран от #5

  • 5 Новичок

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Новичок":

    Поради авторката колега,понеже пише постоянно за сек5 и аз така се поведох.Нищо ще ни мине.
  • 6 Джендю Дженд'

    1 0 Отговор
    и каккъфф е точно този Венчо Венч !?
  • 7 Анонимен

    4 0 Отговор
    Защо във всеки клип се облича като бедуин?
  • 8 Гост

    4 0 Отговор
    Още един,който не може да пее.Сутринта Дара Екимова,сега Венци Венц.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.