Last news in Fakti

30 Април, 2024 17:15 1 496 21

Каква е тайната на щастливата връзка?

  • щастлива връзка-
  • отношения-
  • връзки

Не е трудно да имате щастливи отношения, когато знаете как

Каква е тайната на щастливата връзка? - 1
Снимка: Shutterstock

Щастие, хармония, разбиране са главните неща, които всеки човек желае да има във връзката си. Трудно е да ги има постоянно, защото проблемите, предизвикателствата, неразбирателствата, конфликтите и ситуациите, в които имаме различни мнения се появяват постоянно, за да ни предизвикват в отношенията с партньора.

Но те могат да бъдат лесно преодолени в името на щастието, стига да знаете как да подхождате.

Кои са петте малки тайни на щастливата връзка?

1. Изразявайте благодарност, когато има нужда от нея.

За да имате щастливи отношения е много важно никога да не отминавате жестовете на партньора си, за които той заслужава благодарност. Изразявайте я по всякакви начини с думи и действия. Показвайте, че сте благодарни и цените това, което той прави за вас. Няма по-голямо доказателство за любовта от засвидетелстването на благодарност и уважение.

2. Никога не изневерявайте на себе си.

За да имате щастлива връзка с който и да е партньор, преди всичко трябва да сте в хармония със себе си. Не изневерявайте на себе си, на нещата, които харесвате, които ви правят щастливи и които са важни за вас. Не се опитвайте да се харесвате на когото и да е и да се променяте в името на това да бъдете обичани. Помнете, че най-важното нещо е да бъдете себе си, а ако партньорът ви ви обича истински, той ще ви обича каквито сте заедно с всичките ви качества и несъвършенства.

3. Правете компромиси, когато се налага.

Не упорствайте и не дръжте задължително на своето във всяка ситуация. Приемете, че понякога е по-добре да отстъпите в името на щастието и хармонията, вместо да се инатите и да се запъвате, само за да стане вашето, пише az-jenata.bg. Такъв подход в отношенията е разрушителен и в даден момент ще започне да плъзга отношенията ви по пързалката стремглаво надолу към пропаст, която ще помрачи хармонията между вас.

4. Бъдете наясно какво е важно и ценно за вас.

За да имате щастлива връзка е много важно да си изясните кое е най-важно за вас. Това ще ви помогне да изберете подходящ партньор, който да има сходни цели и разбирания с вашите. Тези предпоставки са от огромно значение за хармонията във връзката, защото ако имате съществени различия в разбиранията и целите в живота, това в някакъв момент ще започне да ви разделя.

5. Не пренебрегвайте интимността.

Физическата близост и интимност са от голямо значение за всяка връзка. Един от най-честите проблеми, с които повечето двойки се сблъскват, е физическото отдалечаване с времето. Когато страстта и привличането се уталожат и преминат във фаза на спокойствие и комфорт, сексът във връзката може да пострада. Не забравяйте колко важно е да не пренебрегвате физическата близост, ако искате щастлива и хармонична връзка.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Червената шапчица

    0 7 Отговор
    Щастие, хармония, разбиране са главните неща, които всеки човек желае да има във връзката си. Всичко зависи от това, чии е остров Нестрига... "Приближихме се към освобождаването на незаконно анексинирания Крим". Киев си върна важен остров, "Нашите военни си възвърнаха остров Нестрига, който се намира в течението на река Днепър и близо до град Херсон. В началото на пълномащабната руска агресия срещу Украйна (24 февруари 2022 г.) парчето земя бе окупирано от силите на Москва, по-късно то бе освободено от ВСУ, а след това – отново превзето. Ние установихме пълен контрол над Нестрига", казаха от военното министерство в Киев.
  • 2 Червената шапчица

    0 4 Отговор
    Дано разбирате от ирония и имате чувство за хумор.
  • 3 Много

    6 1 Отговор
    Прост е отговора , като всяко истинско нещо ! Първо трябва да сте се събрали по любов , а не по сметка , и второ - винаги да бъдете човеци един към друг ! Не забравяйте и колко се радвахте на телата си , когато се събрахте , и как това ви караше да виждате красивата страна на живота , и да обръщате гръб на грозната! Това е !

    Коментиран от #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Евгени от Алфапласт

    0 5 Отговор

    До коментар #3 от "Много":

    Само глупаците се събират по любов, тарикатите забиваме загорелите вдовици.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Нъц !

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Евгени от Алфапласт":

    Смотаняците забивате загорелите вдовици !
  • 9 аха

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Евгени от Алфапласт":

    Значи заработваш от древни занаяти...

    Коментиран от #10

  • 10 Евгени от Алфапласт

    1 5 Отговор

    До коментар #9 от "аха":

    Слабо ме интересува. Морални задръжки нямам. В момента съм на секскурзия в Тунис с вдовицата. Миналия месец бяхме в Италия, по-миналия - в Англия. Докато има балъци, ще има и тарикати.

    Коментиран от #21

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 бъркаш понятията

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Евгени от Алфапласт":

    Ти си държанка, не си тарикат.