Last news in Fakti

9 Май, 2014 11:21 1 648 0

Студенти представят научни обзори по медицински теми

  • лекар-
  • слушалка

Студентите са работили под ръководство на асистент от катедрата, а успешно защитилите, ще бъдат освободени от последния раздел от конспекта за семестриалния изпит и ще получат сертификат.

Студенти от Медицинския университет в Пловдив ще направят научни обзори по 22 теми. Това ще се случи по време на публична презентация на 9 май. Бъдещите лекари, които ще участват в нея, са преминали през подбор на два етапа - отлична оценка по биология от първия семестър и есе на български език по научна статия на английски език, съобщават от Медицинския университет в Пловдив.

Издържалите двете нива на селекция студенти избират по една от всички зададени теми за научи обзори. Сред темите са: „Ракът – перфектната еволюция”, „Генното инженерство – изкуството да бъдеш Бог”, „ГМО – заплаха или спасение” и още няколко актуални проблема на днешното здравеопазване.

Студентите са направили литературна справка и са прочели и осмислили няколко научни статии по темата, написали са обзорна статия в обем 15-20 страници с книгопис, която съдържа и собствено мнение по зададената тема. Младите учени ще изнесат презентации по 10 минути всяка пред катедрено жури и ще отговарят на въпроси.

„Студентите са работили под ръководство на асистент от катедрата, а успешно защитилите, ще бъдат освободени от последния раздел от конспекта за семестриалния изпит и ще получат сертификат.”, заяви модераторът на събитието и заместник-ректор по „Научна дейност” проф. д-р Виктория Сарафян.

По традиция на тези публични защити присъстват студенти от МУ-Пловдив, преподаватели, родители, приятели и ученици, които имат интерес към биологията, от горните курсове на гимназиите в Пловдив. Всички желаещи да научат повече по актуални медикобиологични теми и усетят вълнуващата атмосфера, която създават младите хора и техните преподаватели, могат да се присъединят към тях в петък, 9 май, от 16,30 часа в Аудитория 4 на Медицинския университет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА