Last news in Fakti

28 Юни, 2014 11:54 1 538 3

Пребиха лекар от Спешна помощ /Обновена/

  • лекар-
  • спешна помощ

Заедно с медицинската сестра успяват да избягат и да изчакат пристигането на полицията

Лекар от Спешната помощ в София е бил пребит, докато е бил на адрес за спешен случай. Роднини на пациентка се нахвърлиха с юмруци върху лекаря, защото поставил инжекция много болезнено. След инцидента медиците излязоха на спонтанен протест и отказаха да посещават пациенти, които не са спешни.

Инцидентът се е случил около полунощ в петък. Тогава екипът на д-р Буен Тодоров е отишъл на адрес в Ботунец, за да помогне на млада жена с епилептичен пристъп.

Състоянието на пациентката е изисквало поставянето на инжекция. Внезапно, близки се нахвърлят върху лекаря в гръб и започват да го удрят.

Заедно с медицинската сестра успяват да избягат и да изчакат пристигането на полицията. Пострадалият медик е прегледан в „Пирогов” и по-късно освободен за домашно лечение. Смяната му през нощта завърши с комоцио.

По случая за 24 часа е задържан 39-годишен мъж, близък на прегледания пациент. Образувано е досъдебно производство. Разследването по инцидента пшродължава.

По-късно през деня от МВР съобщиха, че задържаните са трима мъже в Пето РУП-СДВР, повдигнати са им обвинения за нападението

Задържаните са С.К /29г./, А.К. /20г./ и К.К./21г./. Материалите по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура. На А.К. и К.К. е повдигнато обвинение  по чл.131,ал.2 от НК, а на С.К.  – по чл.144,ал.3 от НК. Взета им е мярка „подписка“.

А иначе от МВР уточниха: "Както бе съобщено, около полунощ медицинският екип пристигнал в кв. „Ботунец“ по сигнал за жена, която се нуждае от помощ. По време на домашното посещение, след прегледа лекарят бил нападнат от близки на болната. Нанесен му е побой. След случилото се, на адреса пристигнал полицейски екип от Пето РУП, задържан е 39-годишен жител на квартала. Медикът е откаран е в болнично заведение, където след преглед е освободен. По случая е образувано досъдебно производство. "


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Ми така е, кадърните лекари избягаха навън!

    Коментиран от #2

  • 2 comment

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Иван":

    Нашенските капиталисти като искат да им се работи до смърт за без пари... така ще е. И не само лекарите ще бягат.
  • 3 Klozet Fekalov

    0 0 Отговор
    как няма да попаднат на някой по едричак лекар,да им чупи забите на тези .....
    не стига че зимат 500лв а ми ги и бият....