Last news in Fakti

7 Юли, 2014 15:17 1 882 1

Политиците решават за актуализацията на бюджета утре

  • политиците-
  • решават-
  • актуализацията-
  • бюджета-
  • утре-
  • георги горанов

Горанов се обяви за нормалност и толерантност в политиката

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Актуализация на националният бюджет е възможно след консултации на политическите сили. Това заяви за Факти.бг депутатът  от  Движението за права и свободи Георги Горанов. Той съобщи, че този въпрос ще се обсъжда на утрешната среща на Председателския съвет на парламентарните партии, инициирана от ДПС и лично от Лютви Местан.

Намираме се в сложна политическа обстановка, която трябва да бъде оценена от всяка една националноотговорна политическа партия, за да се вземат съответните решения, посочи Горанов. По думите му животът на 42-ото Народно събрание не зависи от оптимизма на депутатите а от реалната политическа обстановка и отговорността на парламентарните сили.

След като Министерството на финансите и експертите изложат мотивите си за евентуална актуализация, би могло да се пристъпи към нея. Според депутата е възможна частична актуализация, особено в една от най-наболелите части – здравеопазването.

За толерантност при предизборната кампания

ДПС, а и аз лично, сме водили и ще водим толерантна предизборна кампания. Ние сме за нормалност в политиката. От наша страна няма да има някакви ексцесии в това отношение, категоричен бе депутатът.

На въпрос дали ще се кандидатира отново за депутат Георги Горанов отговори, че това не зависи само от него. Той подчерта „при нас парашутизъм няма”.

Подреждането на листите зависи и от доверието на хората, както и от това, което си свършил през мандата. Процесът по номинациите започва от низовите организации, през местните до областните, обясни Горанов и уточни, че при тях важи либералният принцип. След това листите с кандидат-депутатите се подреждат в съответните многомандатни избиратели райони (МИР) в страната.

Една част от предизборните послания ще бъдат в рамките на програмата, която не успяхме да изпълним в това Народно събрание. Разбира се, в постоянно променящата се политическа обстановка, след анализ и на икономическата ситуация, ще актуализираме своята програма и ще се обърнем с нея към избирателите, посочи Георги Горанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дими колев

    2 0 Отговор
    niama smisal ot izbori, vsichki sa drebni dushici i marionetki, nishto niama da sepromeni taka, jalko za България