29 Юли, 2014 11:06 3 368 8

Румяна Бъчварова не предрече светло бъдеще за Бареков

  • румяна бъчварова-
  • румяна бъчварова-
  • предрече-
  • светло-
  • бъдеще-
  • бареков
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Партията на Николай Бареков България без цензура няма шанс за следващия парламент. Това заяви за Факти.бг социологът Румяна Бъчварова отговаряйки на въпрос колко партии ще влязат в следващия парламент. С такова поведение като неговото не се печелят избиратели, поясни Бъчварова. Тя не конкретизира останалите, които ще прекрачат прага на Народното събрание, като заяви: „Нека първо да дойде септември, но мога да кажа, че с изключение на партията на Бареков всички други имат реални шансове.”

Относно евентуална коалиция ГЕРБ и РБ, Бъчварова каза, че е рано да се говори какви коалиции ще бъдат направени, но формално няма пречки да се работи в една посока между реформаторите и ГЕРБ.

Бъчварова каза, че би било логично БСП и АБВ да бъдат заедно на следващите избори, но към момента това не й изглежда невъзможно. Възможно ще е само ако и двете формации се почувстват много слаби.

Помолена да коментира смяната на лидера на БСП, Бъчварова заяви: „БСП си избра лидер, който я познава добре и който отговаря на профила на самата партия т.е. БСП не надскочи себе си в  избора за лидер, не че имаше големи такива възможности. Надявам се това да им помогне бързо да се съвземат, защото те имат много травми от това управление. Според Бъчварова правителството „Орешарски” е било построено по грешна формула,която е заложил в това управление Сергей Станишев - да направи правителство на малцинство, без да подпише коалиционно споразумение и да се опита еднолично и задкулисно да го управлява, политически задкулисно. Това е основният проблем и той не е проблем, а порок”, коментира Бъчварова.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ясен Ефтимов

    2 0 Отговор
    Алооо, социолозите, моля ви се - вчера ББЦ имаше 6%, днес вече няма да влезе в парламента! Ще си направя списък май, кой за кого работи!
  • 2 Dimitar Ignatov

    1 0 Отговор
    Абее те така едно време и за Македонски не са предричали и за Чингис хан ма превзеха света. Та нека видим какво ще стане. Аз не предричам светло бъдеще и за Станишев и за Борисов и за Цветанов.
  • 3 Борислав Митков

    1 0 Отговор
    На социолози вяра не се има, никога не знаеш кой му плаща за думите.
  • 4 Тодорина Петрова

    1 0 Отговор
    Поредната поръчка.
  • 5 G R N

    4 3 Отговор
    Ало-мало, Дудука е аут. Еднодневка със спрени финанси.
  • 6 Daniel Ivanov

    1 0 Отговор
    Какво е рано да се говори за коалиция между ГЕРБ и РБ, те се държат като 13 годишни гаджета! Един път ще са заедно, друг път не.
  • 7 Димитър

    4 0 Отговор
    Сега на Дудука троловете ще започнат да се пенят.
  • 8 Ани Костуркова

    0 0 Отговор
    Правителството Орешарски беше скалъпено за да удовлетвори реваншистките попълзновения на Сергей Станишев