Last news in Fakti

27 Ноември, 2014 15:14 17 542 23

Просташко и дебелашко реалити

  • данс-
  • ислямисти-
  • радикален ислям-
  • просташко-
  • дебелашко-
  • реалити
Просташко и дебелашко реалити - 1
Снимка: ДАНС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На мен "шоуто в махалата" ми изглежда като просташко и дебелашко реалити такова. Така политическия PR Нидал Алгафари коментира акцията на ДАНС срещу разпространението на радикален ислям. Мнението е публикувано в личния му профил във фейсбук. Заглавието е на редакцията:

От няколко дена службите ни развяват байрака на борба с така нарочените за джихадисти в България. Някак изникват въпроси, чийто отговори очаквам някой да даде:

1. Защо само в циганската махала от целия свят се проповядва радикален ислям. Те нали са тайни клетки? 

2. Дали са говорили, че трябва да се избиват християни и неверници публично? Ако е така тези хора не са тайни или са психически болни, а тези които трябва да се оправят с този проблем се наричат психиатри, а не спец. служби.

3. Воините на Ислямската държава стрелят с патрони, които те не произвеждат. Ползват оръжие, което те не произвеждат. Предвижват се с техника, която също не произвеждат. Тези които произвеждат ги знаем всички и те са компании в изключително уважавани държави.

4. Имам усещането, че когато някой по някакъв начин притисна една партия в България и много услужливо се появяват хора, които искат да се строят паметници на турската армия, строят грамади, създават движения или партии на основата на етно омразата, радикални ислямисти в циганските махали и прочие.

5. Дейността на службите е да работят тайно и чрез агентура и да следят, а в случая правят нещо като нескопосан филм, чиято цел е всичко друго но не и борба с организиран ислямски радикализъм.

6. Действията на спец. службите допринася само за едно с тези си действия... всяване на страх и напрежение и глупава показност пред братските служби, че нещо се прави.

7. Ако "великите сили" искаха да направят нещо за да има умерен ислям, щяха да инвестират една стотна от парите за бомби в ислямските университети като джамията Алазхар в Кайро, Омеядите в Дамаск, в Кербала, Пакистан и т.н.. Нямаше да обучават воини и да ги въоръжават, че сега да се борят с тях. Ислямистите в Ирак и Сирия се бият с оръжие подарено или продадено от същите миротворци сега.

8. И последно... тези хитри, коварни, опасни и много креативни ислямисти, които не могат да бъдат открити от службите на великите и с много големи бюджети, а в България са се спрели на човек за който твърдят, че е болен шизофреник.

Има нещо гнило, ама не е в Дания!


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алгафари

    6 2 Отговор
    Такива като тебе господин Алгафари (продажници с псевдо справедлива позиция с цел лична облага) докараха тази държава до тук. Такива като тебе много скачат, като държавата се опитва да направи нещо, а когато стои и се е скрила пак такива като тебе викат къде е държавата ? Навсякъде по света се правят спец акции с цел разбиване в зародиш дори и някаква частица идея да има за подобен радикален ислям.Защо в циганските гета ли ? Ами, защото там хората са лесни за манипулиране гладни и биха продали всичко и всеки дори да значи приемане на радикален ислям ето заради това е там акцията. И не на последно място вземете се разходете в Родопите и като цяло Южна България и тогава ще разберете това България ли е въобще и много въпроси ще ви отпаднат, а що се касае за Великите Сили отдавна там е ясно, че всичко е само и единствено за икономически интереси, но да не гледаме тях а нашата мила татковина как е завладяна от разни неясни ислямистки движения и изповядвания на омраза срещу България и българите!!

    Коментиран от #2

  • 2 S Doichinov

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Алгафари":

    Много добре казано
  • 3 Иракли Иракли

    5 2 Отговор
    АЛГАФАРИ ти си предател!.....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 жоро бекъма

    2 2 Отговор
    То по името можеш да разбереш позицията на дадения индивид !!!А този човек се вживява на изпълнителен директор на бнт и с новините на турски пак проповядва омраза в славяни и християни!!!
  • 6 Олигофари

    2 2 Отговор
    Че от м....л войник не става ,та ако ще и на исляма това всички го знаят,но знае,ли човек?И,че има места ,където се проповядва радикален ислям това също се знае,а Алгафари си чеше устата защото сигурно го сърби задника.
  • 7 царя на рибарите

    2 1 Отговор
    Съгласен съм с другаря Джагалафари. Истинските терористи са другарите комунисти, спецчастите трябва да атакуват Парламента, не циганската махала!
  • 8 Олигофари

    1 2 Отговор
    Не ми е ясно обаче ,кой е нарочил този за PR , че на туй отгоре се е наредил и да лапа от държавна баница ,не стига това ами хапе ръката ,която го храни.
  • 9 царя на рибарите

    1 2 Отговор
    Нидал Алгафари режисьор агент Наско 1988-? VI управление, 9 отдел, 2 отделение

    Агент НАСКО! Какво повече? Даже все още действа! Писна ми да храня агенти, те са хиляди, поне да си затварят устите и да не бълват помия!
  • 10 царя на рибарите

    1 2 Отговор
    То това е задачата на ДС агентурата, да създава "демокрация", фалшива! В случая не случайно другаря налива масло в огъня, идеята е да има разделение в обществото, отвличане на вниманието и да се подкрепя изкуствено създадената компактна маса от "турци", "ислямисти" и т.н.
    Идеята е да се отвлече вниманието от важни проблеми, примерно от големия обир на пирамидата КТБ! Издумкаха 7 милиарда и създават психози - ебола, ислямисти, терористи и т.н.
    си работи и си върши работата, а ние му плащаме, готина работа и аз искам!
  • 11 Спиридон Долидзе

    2 2 Отговор
    Нидалчо, айде стига с това хейтърско поведение!!!!!!!! Хората се размърдат.ха и ти взе да плюеш !!!! По добре да направят нещо преди да е станало късно . Не мисля че въпроса се преекспонира ! Нека да оставим хората да свършат своята работа и да не сеем злоба и жлъч в нета , а ти вземи се пообръсни и подстрижи малко да не те обърка някой от тия с качулките , че доста си заприличал на тия от МААЛАТА !!!!!!
  • 12 Димитър

    1 1 Отговор
    До афтора: "Гарван гарвану око не вади" или нещо подобно казваше поговорката.
    Как да не защити себеподобните.
  • 13 HHIB

    0 1 Отговор
    Три имена Нидал Ахмад Алгафари
    Дата на раждане 18.12.1965 г.
    Място на раждане Гр. София
    Вербувал го служител Кап. Светлин Димитров Петров на 08.11.1988 г., регистриран на 25.11.1988 г.
    Ръководил го служител Кап. Светлин Димитров Петров
    Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ДС, управление 06-09-02
    Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник агент
    Псевдоними Наско
    Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Документи от ръководилия го щатен служител; рег. дневник; картони обр. 4 – 2 бр.; лично дело IА-37198; работно дело IР-17987.
    Снемане от действащия оперативен отчет
    Публична длъжност или публична дейност Изпълнителен директор от 07.06.2002 г. до 06.06.2004 г.

    Комисията разполага с документи, удостоверяващи принадлежност на Нидал Ахмад Алгафари към органите по чл. 1 след 10.11.1989 г.
  • 14 сс панамера

    1 1 Отговор
    е затова българия върви надолу защото една голяма част от българите са продажници , тоя е осъзнал че сега вниманието е насочено към тоя случай и понеже няма клиенти в кантората си прави евтин пи ар за сметка на българите въобще тоя българин ли е
  • 15 Владислав

    1 1 Отговор
    Господин Алгафари, попадал съм на ваши коментари по дадени теми и да си призная с голяма част от тях съм бил съгласен, тук обаче не!
    Тук вижданията ни се разминават и губят.
    По първа точка ще добавя, че много граждани не са били запознати със дейността на която са извършвали т.н. имами и посвъжниците им. Точно в това се заключава и тяхната потайност и с тази акция(а такива акции-респект, е необходимо да наблюдаваме всяка седмица във цялата страна), много хора станаха свидетели на дейността която извършват тези личности,която е и заплаха за НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ!
    По точка 2, ще ви споделя моето виждане, а то е, да тези хора са болни, но тях психиатър трудно ще ги оправи, един фанатик, който в главата му се въртят единствено смърт и насилие, трудно би се оправил (това е като да откажете депутат от корупцията, властта и парите), тук фактите които бяха изложени по медийното пространство, а със сигурност службите за сигурност разполагат с много други, до които обикновения гражданин и журналист няма достъп са достатъчни още до края на тази седмица т.е. днес, тези личности да бъдат с ефективни присъди. Моето мнение е че въри работе и един 7,62 мм между очите или дни наред репресия и бой и после пак между очите!
    Сега може би ще кажете, че и моето мислене води до насилие, но разграничавайте, национална сигурност и тероризъм, това което правят службите за сигурност, на които работата им е да се грижат за същата наша, а в случая националната сигурност!
    По точка 3 съм съгласен, понеже на някои от великите сили, търговията с оръжие води до голям бюджет в хазната им, като разпалването на напрежение и война в един регион, довежда до оборот! Но това са великите сили които си играят със съдбите на малките и е съвсем неуместна тема свързана с действията на ДАНС в тази ваша статия.
    Точките по надолу също засягат политиката на великите сили и това е друга тема, но също притеснителна, понеже всички знаем кой разпалва напреженията и кой снабдява с оръжие в световен мащаб!
    Та г-н Алгафари оставете ДАНС да си върши работата и дано в случая да вложат малко повече творчесво :)))
  • 16 сс

    4 0 Отговор
    освен при циганите тоя радикален ислям пуска корени и при помацоте тях защо не ги пипат питам ???? защо оставихте дпс за ви снове безнаказано в държавата питам ?? не може небългари да управляват българи срам и позор
  • 17 Landlord

    3 0 Отговор
    Алгафари, като не ти харесва как се случват нещата в България можеш да си вземеш чантичката, да се качиш на самолета и да си ходиш в Африка! Едва ли ще липсваш на някого в България. Ходи си в Сирия и там си проповядвай ислямистките разбирания! Чучнал се в България ползва се с привилегиите на европейски гражданин, но не е попил от европейското, а си милее по исламизираната и повредена Сирия.
    Това само като го прочетох :
    "Дали са говорили, че трябва да се избиват християни и неверници публично? Ако е така тези хора не са тайни или са психически болни, а тези които трябва да се оправят с този проблем се наричат психиатри, а не спец. служби." се хванах за главата. Ако зависеше от мене Алгафари щеше да бъде изпратен на дълга почивка на остров Белене!!!
    За финал ще кажа, че ако Алгафари наистина беше милеещия за Сирия човек, за какъвто се представя, трябв да си вземе чантичката и да отиде там, където да помага на изстрадалия народ да изгради на ново разрушената си държава, а не да седи в България и да бълва помия!!!
  • 18 Неутрален

    2 0 Отговор
    И другаря Алгафари заедно с разните Ахмед и Муса задължително на тестване при психиатри
  • 19 кк

    2 0 Отговор
    Работил съм със въпросния алгафари в бнт.....много арогантен човек.
  • 20 ГОСТ

    2 0 Отговор
    Защо и докога в България всеки самовлюбен ще счита себе си за най-компетентен по каквито и да било въпроси? Моля НЕГРАМОТНИ в тази област да не изпускат "мозъчни пръдни" с адресат службите за сигурност.
    А за домашно, дали целта му все пак не е за пореден път да засвидетелства обичта си към Ц.Ц. и Б.Б. за да продължат единствено негови търговски дружества да осъществяват всички преводи на задържани в МВР???
  • 21 ьцлб

    0 0 Отговор
    ПРОСТАШКО Е ЕДИНСТВЕНО ПОВЕДЕНИЕТО НА АЛГАФАРИ, КОЙТО БЯГА В АБВ И ПЛЮ БСП, СЛЕД ТОВА РИДА НА РАМОТО НА СТАНИШЕВ ДА ГО ВЗЕМЕ ОБРАТНО И СЕГА СЕ ОПИТВА ОТНОВО ДА НАДИГА НОС.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Вяра

    0 0 Отговор
    Вярно е че той изповядва нещо като многоженство.Ориенталец,който тръгнал да поучава белите хора,я си ходи при циганите в Сирия!