Last news in Fakti

25 Февруари, 2015 15:40 2 726 7

Борисов и Зелените са новото задкулисие

  • зелените-
  • задкулисие-
  • банско-
  • борисов
Борисов и Зелените са новото задкулисие - 1
Снимка: Фейсбук събитието "Писмо до Бойко - ЗА Пирин"
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Валентин Стоянов:

 

Премиерът Бойко Борисов започна да се отчита на зелените организации в България. Въпреки че днес се събраха само около 30 човека на протест пред Министерския съвет против втората кабинка на Банско, премиерът даде заден за проекта. Той е позвънил рано тази сутрин по телефона на природозащитника Тома Белев и му е съобщил, че Министерският съвет ще отложи решението си за концесията на ски зоната над Банско, пише Клуб Z.

„Бойко Борисов и зелените се гушнаха. Това е новото задкулисие. От кога Борисов се отчита на зелените милионери. Не трябва ли да се отчита пред местните хора и цялото общество?  Премиерът стана част от зеления октопод в България“, са част от коментарите в социалните мрежи. Те допълват, че е срамота Борисов да закриля подобни рекетьори. Никой проект в страната не може да мине без тяхното одобрение. От днес в тяхната рекетьорска коалиция се включи и премиерът.

Бойко Борисов за пореден път даде заден за реализацията на инвестиционни проекти в ски туризма у нас. Въпреки тежката икономическа криза в страната, той стопира инвестиции в малките общини и тяхното развитие под влиянието на зелените организации. Правителството обрича на глад и мизерия местните хора и води до отлив на чужди туристи. В Банско и Разлог хората отдавна протестират за развитието на своите градове, но никой не ги чува. От днес Бойко Борисов чува само тези 30 човека и по този начин губи електорална подкрепа, пишат още по социалните мрежи.

По този начин Борисов дава крила на зелените, явно действат заедно и са част от задкулисието, коментират още в социалните мрежи. Влизащите неправителствени организации в коалицията „За да остане природа в България“ по времето на първото правителство на Борисов е усвоявала най-много средства по оперативна програма „Околна среда“. Усвоените суми от Тома Белев и т.нар. зелен октопод надхвърлят 100 млн. лв. заедно със спечелените обществени поръчки. Само покрай резервата Сребърна се оказва, че природозащитниците са гушнали около 30 млн. лв., показва разследване на в. Труд. В същото време езерото всекидневно е заливано от фекалии. Излиза, че зелените не се интересуват от замърсяването на езерото, а от парите. По същия начин те се държат и с горите. Уж ги защитават, а незаконната сеч постоянно се увеличава и всички го виждат.

Ето и по какъв начин са навързани всички зелени организации. В коалицията „За да остане природа в България“ освен Тома Белев, участват още съпругата му Весела Кавръкова, която е представител на WWF за България, Андрей Ковачев, председател на сдружение „За земята“ и бивш съпредседател на партия „Зелените“, неговата съпруга Катерина Раковска от WWF и Петко Ковачев, съпредседател на партия „Зелените“ и директор на Българска фондация „Биоразнообразие“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бобо

    1 1 Отговор
    Преимиер се отчита на лесовъд...жалка държава
  • 2 неутрален

    1 1 Отговор
    Какво да очакваме. то е толкова прозрачно. Тиквока съсипа държавата, но НЕ ТОЙ ЩЕ Е ПРЕМИЕР. Какво значат зелените, как така се загрижиха за този кът от планината, изпосякоха се цели планини, те не реагират, но тук има келепир и трябва да се делне от пая. Какъв държавник е тази проста тиква, всичко иска да е в неговите печалби, ако мисли за хората и държавата, щеше да настои да се направи кабинков лифт за развитие на туризма и хората от региона да имат работа и печалба. Много са интересите, много, алчнотията е голяма, а при Боко е безкрайна.
  • 3 Михаил

    1 0 Отговор
    Не искам да се настройваме едни срещу други по този начин, няма смисъл, не е градивно. Просто разберете веднъж за винаги, че природата винаги е била и винаги ще бъде най- великото нещо, което ние вече не можем да разбираме. Тя винаги ще съществува, независимо какви усилия полагаме за да я унищожим.
  • 4 Коментар

    1 0 Отговор
    Неутрален, ти добре ли си? Екоорганизации и граждани непрекъснато подават сигнали за незаконни сечи, замърсени резервати, замърсяващи производства...Това, че се чува само за Банско, тяхна вина ли е или на малоумните медии и на още по-бездействените институции??? А тоя пасквил по-горе въобще не е за коментиране - зелени милионери, зелени октоподи... къде са им милионите, колите, апартаментите, де?
  • 5 Хрисофор Карамфилов

    0 1 Отговор
    Защо Швеѝцария държавата с наѝ-дългите ски писти и наѝ-развит зимен туризъм и държава която в неѝните планини няма нито една мечка се е загрижила да запази нашите гори от лифтове и ски писти и наѝ-щедро финансира нашите зелени еко-организации ,а в същото време в цялата държава се сече поголовно,всички тези зелени можеха просто да блокират границата с Гърция от където се изнася дървесината,ама там няма келепир.
  • 6 Димитър

    0 0 Отговор
    Това горе (статийката) прилича на платен репортаж.
  • 7 Натото

    0 0 Отговор
    Тези т.нар. "журналисти" направо реклама направиха на Зелените. И нито Андрей Ковачев е председател на За земята, нито Петко Ковачев на БФБ, но нали е важно словослагателите да пълнят формуите и сайтовете с глупости!