Last news in Fakti

1 Март, 2015 13:45 16 849 101

Убийството на Немцов - краят на една илюзия

  • борис немцов-
  • русия-
  • путин

Най-големият кошмар на Владимир Путин е, че в стремежа си да се огради отвсякъде от заплахите на Майдана и на демократичната опозиция, той насърчи създаването на различни неформални и полувоенни структури като обшествен буфер срещу опозицията

Убийството на Немцов - краят на една илюзия - 1
100 години след 1917 изглежда Русия върви към нова революция
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Мнението е публикувано в блога на Илиян Василев

Показният разстрел на един от водачите на руската опозиция само на метри от Кремъл оттеква болезнено и шокира не само Русия, но и целия свят. С него беше премината червената линия, която отделяше управлението на президента Путин от най-мрачните страници в най-новата история на Русия - периода на Сталин. Борис Немцов беше трън в очите на мнозина крайни националисти, които доразвиха главния идеологически постулат в сегашната кампания за оцеляване на режима на Путин - "Родината в опасност" - в догма и послание към фанатиците да защитават до смърт своя Месия.

Немцов не можеше да бъде спрян с арести от полиция или със съдебен произвол -

прекалено голяма фигура беше за да бъде накаран да замълчи.

Той действително беше първоначалния избор на Елцин за негов заместник, но в последствие службите наложиха своя избраник Путин. Немцов, заедно с Касянов, Рижков и Милов бяха заемали най-високи постове във властта и като такива знаеха механизмите, които движат Кремъл.

Дейността на Борис по разобличаване на Путиновата политика в Украйна и безпределната му тревога за разкъсване на историческите връзки между два братски народа нямаше как да не бъдат наказани от някой, който стреля в Украйна в защита на сепаратистите и комуто Немцов пречи. Фронтовата линия на битките в Източна Украйна минава и през Москва - и там стрелят и убиват хора.

Да, малко вероятно е Путин лично да е дал нареждане за убийството на Немцов.

Както беше и за Литвиненко или за Ана Политковская. За това си има неформали, полувоенни, организирана престъпност и служби, който пазят режима. Но руският президент носи пряка отговорност за възраждането на крайните форми на руския национализъм, за възраждането на духа и похватите от времето на Сталин, за потискане на инакомислието, за разгръщане на омразата и разделението, за насаждане на атмфосфера на терор и безвластие, за пренебрегване на елементарни човешки права и свободи - и всичко в името на оцеляването на Путин.

Ако дълго и упорито насаждаш омраза, насилие и недоверие към външния свят,

то неусетно те започват да преливат около теб, прерастват в недоверие, насилие и омраза към ближния и съседа. И един ден някой започва да убива.

Най-големият кошмар на Владимир Путин е, че в стремежа си да се огради отвсякъде от заплахите на Майдана и на демократичната опозиция, той насърчи създаването на различни неформални и полувоенни структури като обшествен буфер срещу опозицията.

Тези сили не могат да бъдат постоянно държани под контрол защото в екзалтацията си по доказване на своята лоялност към Вожда и "защита на Родината от майдановци" те винаги могат да прекрачват границата и поемат нещата в свои ръци.

Затова днес Путин не може да се измъкне с дежурното обяснение,

че някой го провокира - тази система и режим са създадени изключително и само за да обслужват оставането му на власт. Бъдете сигурни, че скоро ще бъде намерен някой дежурен виновен, който да поеме отговорноста за разстрела. Но никой разследващ няма да се осмели да стигне до истинския морален убиец и поръчителите.

Не изключвам и други крайности в отчаяните опити за информационно противодействие за да се снеме личната отговорност на първия човек в Кремъл за убийството на една от най-ярките фигури на политическия небосклон на Русия в последните двадесет и пет години. Борис Немцов беше всичко, което Путин не бе - ерудиран, харизматичен, висок във всякакъв смисъл човек.

От тук нататък Русия няма да бъде същата.

Дългото сбогуване на руския президент с властта ще бъде болезнен, неравен и частично обратим, но неизбежен процес. Убийството на Немцов не е последното - много хора още ще загубят своя живот и в Русия и извън нея - защото царете в Кремъл, особено тези с власт и пари, никога не си тръгват доброволно.

100 години след 1917 изглежда Русия върви към нова революция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сфсфсф

    7 1 Отговор
    Заглавието е ,,от Мнение публикувано в блога на Илиян Василев,,
    Айде от дрънканиците на платени блогари да не правим топ сензационни заглавия ..хахахахахаха

    Истината е че Немцов в началото на демокрацията участва в грабежа и приватизацията и хората го изритаха от парламента сега имаше жалък процнт партййката му 3% извън парламента....

    Руснаците го ненавиждат той е аналог на наще Луканов или Костов...
    отхвърлени от обществото и заклеймени...

    Путин няма никав интерес да убива политически труп

    цру си свърши работата за д аима повод за Майдан и в Москва ..ама няма да стане Путин заяви че са взети всички мерки цветни революции няма да прпработят ..,,гасодарственая безопасност,, работи на макс :):)
  • 2 врврвр

    7 1 Отговор
    хахах РУСИЯ вървяла към нова революция --- мокрите сънища на ушатия негар

    русия насаждала негативизъм към запада..като чета преста запада пък дума не споменава лоша за Русия хахахахах

    ,,Няма сопа на тоя свят която да избие от сърцето на Българина обичта и благодарноста към Русия,,- думи на Капитан Петко ВОЙВОДА

    Коментиран от #5

  • 3 рубладжия

    1 5 Отговор
    Товаришчь Путин ще докаже, че ЦРУ е поръчител на убийството на Немцов; както доказа, че ЦРУ са убили: Анна Политковская, Александър Литвиненко, Борис Березовски, ген.Александър Лебед, Надежда Савченко, Лео Троцки и 22000 поляци в Катин . . .

    Коментиран от #6

  • 4 по темата

    5 0 Отговор
    Соросоид писал в блог и мнението му експонира като меродавно; отдавна се знае за глупостите и дезинформацията, която залива родните ни медии по изричната заповед от Запада, защото на тях не им е нужно самостоятелно мислещи хора, а някаква маса от малоумници, които да приемат информацията като храна и да я използват по заповед от господарите.
  • 5 Люк но не скайуокър

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "врврвр":

    Браво! Точно така е. Но няма и сопа, която да ме накара да заобичам отвъд океана.
  • 6 центаджия

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "рубладжия":

    каде отиде в полша чак преди 100 г... мног назад са върна като американците са използвали африканците като животни и роби

    а колкото до политическите репресии , защо Едуард Сноудън избяга от демокрацията в САЩ и отиде при тиранина Путин хахахаха
  • 7 ссвтете

    5 1 Отговор
    в сащ кажеш ли нещо срещу корпорациите и власта и си пътник
    те тия янки и в момента имат секретни концлагери и затвори за мъчение дори в европа- признаха си официално - доклада на сената от септември 2014 г.
    за ква демокрация говорим американска за кави 5 лв хахаха
  • 8 тететрът

    5 0 Отговор
    а как млатят негрите като протестират з анещо ..като наскоро за убитото негърско дете от полицай ...

    иначе само джавкат за права
  • 9 Истината боли

    4 1 Отговор
    Революция няка да има в Русия колкото и да се опитват Американци!
    Кремъл ако иска да отстрани няко, ко- скоро ще го ухапе акула, ще си счупи врата по време на ски в Алпите или ще получи инфаркт по време любов с малолтна!
    Евтино изпълнение!!!!!!!!
    Цели се зрелище! Логично така мислят от въд океана!
    Основен свидетел оставен жив!
    Платено е скъпо за "известен" политик която политическа кариера е приключила преди 10 години!
    А не са им стигнали за някаква " мис ескорд"!
    Конфликта в Украйна е на път да приключи и се търси евтин бърз вариант за продължение!
  • 10 Чернобил

    1 1 Отговор
    Само ядрени ракети ще ви оправят!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 сфсгдг

    2 1 Отговор
    хахахахаха Големият Руски опозиционер Немцов 40 000 на траурното му шествието днес в Москва 12 милионен град.

    за справка Варна -500 000 град искара над 15 000 на протестите срещу БОКО

    Това е процента който е против Путин - нищожен само платените американски лакеи по половин % жалка картинка

    все едно ние да ревем за Луканов или Костов


  • 13 сдфгх

    2 1 Отговор
    да . Путин дори не прати полиция .. просто незабелижима опозиция

    пак не успя плана на янките
  • 14 дръдтутд

    2 1 Отговор
    да аз гледам наживо по https://openrussia.org/

    това е телевизията на Худорковски ПРО АМЕРИКАНСКА ИОПОЗИЦИОННА
    и те се учудват че няма нито един полицай хахахахахаха

    за москва 40 000 жалкакакртинака да дето викате Варна искара 15-16 000 срещу Боко
  • 15 666

    4 1 Отговор
    Това убийство е поредната мръсна игра на Америка срещу Русия.Американската история е пълна с десетки убийства и то не на опозиционери,а на действащи амер.президенти.За щатската администрация по презумция Путин е виновен,което е абсурда в правото.Несметните руски богатства,безкрайната руска шир от край време са мечтата на англо-американските въжделения.И ето че дойде на върха руски президент,който им показа че Русия е огромна сибирска мечка,която макар и малко ипосталяла е готова да смачка всеки домогнал се до нейната територия.Американците мислеха че всички руски президенти,след края на студената война ще бъдат предатели като Горбачов и пияни некадърници,като Елцин,чиито близък помошни беше разстреляният Немцов/мир на праха му/.
  • 16 вуяя

    3 1 Отговор
    разбира се че американското правителство го е убило....та те са най-големите убийци и интриганти...Путин не би го направил така.....Америка е виновна за всичките нещастия по света....т
  • 17 Чичо Манчо

    3 0 Отговор
    Ако е християнин -Бог ще го съди ........мир на праха му .
    Пътя на развитие при източните народи ,не е като на западните народи .............
    Не бива на сила да се налагат нехарактерни посоки на развитие, за никой от народите-за някой доброто е добро , а за други не е .
    А за мнението на гост 10 -любопитен съм ,когато паднат ракетите тук в България /понеже сме за пореден път съюзник/.
    Къде в коя дупка ще се криеш - ти и децата ти -тези които не сме "богоизбрани"като народ сме заменими.
  • 18 Vasik Atanasova

    2 1 Отговор
    ГОТИН МЪЖ
    СИМПАТЯГА Е БИЛ
  • 19 вся власт народов

    0 3 Отговор
    Това убийство или самоубийство е....май е второто човека се е застрелял по-погрешка със четири вместо със два куршума....това е недопостимо трябва да се разследва немедлено!?!
  • 20 turgo

    1 1 Отговор
    като русия е огромна сибирска мечка защо си продаде аляска защо руснаците са с визи за целия свят защо не не ги искат никъде защо германия отзова 500 000 армия руска да се махне от германия,защо целия нормален свят живее ,като бели хора , а пияните руснаци правят само калашници и не могат да произведат и един гвоздей и ако го направят той е крив и защо трябва да се хващаме винаги с губещия кон , а веднъж не се сравним с нормалните държави и да видим че има и друг начин на живот , където кражбата не е средство за успех в живота а работата и нормалните човешки отношения , защо пак от 25 години сме умалено копие на русия, и пак пиши че сащ убиха немцов

    Коментиран от #21

  • 21 sdfsfsf

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "turgo":

    po typi wuprosi ne sym 4uval
  • 22 ретет

    3 1 Отговор
    хахахахаха Големият Руски опозиционер Немцов 40 000 на траурното му шествието днес в Москва 12 милионен град.

    за справка Варна -500 000 град искара над 15 000 на протестите срещу БОКО

    Това е процента който е против Путин - нищожен само платените американски лакеи по половин % жалка картинка

    все едно ние да ревем за Луканов или Костов

    Коментиран от #23

  • 23 onq s konq

    0 3 Отговор

    До коментар #22 от "ретет":

    Първо-поэдравления эа активната ти гражданска поэиция по въпроса с Немцов и русия и второ-би ли каэал КОЙ И КОЯ ПАРТИЯ искаш да управлява в България?
  • 24 ретет

    0 2 Отговор
    партията на казаците заредени със цистерни водка и много камшици бичове и шашки на склад а вечер да ми пеят серенати пусси-раят край лагерният огън
  • 25 onq s konq

    0 2 Отговор
    Хаха-добър иэбор!Но тъй като няма в България такава регистрирана партия,това эначи ЧЕ НЕ ГЛАСУВАШ-нали така?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 turgo

    0 1 Отговор
    когато на малко дете му подариш играчка и друго дете иска да му я вземе , детето казва това е моето.когато на нормален човек искаш да му вземеш апартамента или колата той казва това е мое. когато на комуниста му кажеш какво е това , той казва това е общо , защото комуниста е обикновенно прост и безимотен и от това произлиза цялата идеология на червените моето си е мое но чуждото е общо. докато българия не се освободи от комунистическото мислене държавата ни е обречена .никога не сме имали нещо общо с руснаците и никога няма да имаме

    Коментиран от #32

  • 28 агент008

    0 0 Отговор
    Глупости....
  • 29 123

    1 3 Отговор
    Да живее България - свободна и независима от империалистичната, агресивна Русия!
  • 30 ддф

    2 0 Отговор
    КОЙ УБИ НЕМЦОВ според бившия зам.финансов министър на САЩ, икономист и журналист Пол Крейг Робъртс
    https://alterinformation.wordpress.com/2015/03/01/929491512/
  • 31 Бай

    2 0 Отговор
    Управляващите света, ако искат да направят революция в Русия - ще си я направят, както направиха преди години. Правят си каквото искат, после си измиват ръцете я с Американци, я с талибанци, я с терористи, я с квот дойде, ама нали има кой да се връзва...Гледам тук има много, заели нечия позиция, но и те не знаят защо ако ги питаш...така им е втълпено. Да са пристрастни. А малцина са на страната на правдата...за жалост повечето не искат и не я виждат...
  • 32 999

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "turgo":

    Надушвам неграмотност наречена Деси изписваща България с малки букви но за едно си прав ако си м...л наистина нямаш нищо общо с Русия.

    Коментиран от #34

  • 33 Десислава Димитрова

    0 4 Отговор
    солидаризирам се на 100% с тази статия.всичко казано от автора е и мое мнение.респект!
  • 34 Десислава Димитрова

    0 4 Отговор

    До коментар #32 от "999":

    какво пак мен намесваш ?тва че ти пишеш от 100 ника не го вменяваи на други.аз пиша само с този .

    Коментиран от #38

  • 35 Бай хой

    3 0 Отговор
    Получи се както при падането на малайзийският самолет.

    Заблудените и платените декламират наизустени клишета колко е лоша Русия, колко е лош Путин.

    Сега избягват да споменават постиженията на запада като кървавият преврат на майдана, изгарянето на живи хора в Одеса, свалянето на пътническият самолет, организирането на бунтовнически сили против Асад превърнали се в идил. Да ето това са дела на зли и изродени хора. Това го извършиха изроди а не демократи.

  • 36 Бай хой

    2 0 Отговор
    Относно авторчето - много слаба и пошла пропаганда. Клишето с запушването на уста. Че той за 56 години ако не е казал каквото има да казва че кога.

    Типична черта на неукия е да обявява резултати от разследвания по метода на пророчицата. Явно сам не уважава своето мнение и никак не се притеснява от евентуални развръзки по случая.
    Важно е днес да пропагандира и да заслужи доверието на господаря.
  • 37 Фондация Русия за България

    3 0 Отговор
    Г-н Василев в случай че изясните какво е "...заплахата от Майдана..." статията Ви ще е по обективна.Пристрастието не винаги е добър съветник.
  • 38 999

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Десислава Димитрова":

    Не допусках, че двама души могат да са еднакво неграмотни, изписвайки БЪЛГАРИЯ с малка буква.

    Коментиран от #39

  • 39 Десислава Димитрова

    0 4 Отговор

    До коментар #38 от "999":

    ти българия и с двуметрови букви да я изписваш си е същото.български патриот няма да станеш.при вас комунистите тази дума е забранена и не се напъваи да се правиш на обиден ,щото се вижда че когато българския интерес е против путиновия ти вземаш страната на руснака интернационализъм или по скоро липса на идентичност ,типична черта на хората възхваляващи тираните!
  • 40 999

    3 0 Отговор
    Първо не може да ме обиди по никакъв начин неграмотен човек, единственото което мога да напъвам това са такива хора които за зелени хартийки предават родината ни.Знам,че си неграмотна но потърси едно име Пол Крейг Робъртс или прочети за операция ГЛАДИО, не се надявам на резултати защото знам че платените неща при теб са по силни.Ти и такива като теб нямат право да изричат думата патриот.

    Коментиран от #55

  • 41 max

    2 0 Отговор
    Ne se karaite,..Bylgaria e nai demokratichnata strana v tselia sviat,..i zatova ot demokratichnost,ot tri moreta stana na polovin lokva i e nai bednata v evropa i takava shte si ostane,.. Rusia ,ponege nee demokratichna,..Toia narod otkakto se e pryknal si zashtitava interesite i si brani teritoriata i taka triabva da e,..i zatova e nai goliamata i bogata strana..v SVETA....Predi Putin ,te vidiaha kakvo e demokratsia,..no se usetiha byrzo,.....Sega ukraina syshto trygna po pytia na Demokratsiata i veche e tolkova bogata ,che nemoge da si plati gaz za edna sedmitsa....)))))))))))))))))
  • 42 mediator37

    2 0 Отговор
    "Дългото сбогуване на руския президент с властта "- !?

    То, бая дълго става това сбогуване -20 години. От 1999г. Путин е на власт и догодина - 2016, са поредните президентските избори. При 80% рейтинг отново ще се отложи сбогуването му с властта за още 4 години. Подобни писания, как Путин се сбогува болезнено с властта и какъв терор и Оооох, ама моля Ви се, какъв страшен и тежък режим е наложил за "бедния" руски народ, как го е лишил от демокрация ще четем и през 2020 година.
  • 43 mediator37

    1 0 Отговор
    Между другото, да има режим и една държава да е тоталитарна отскоро взеха да промиват мозъците, че е нещо лошо.
    Преди 20 години в Русия преведоха и издадоха 7 тома политически речи и статии на Йозеф Гьобелс. Там с гордост се говорят неща от сорта :
    - "За три години нашата тоталитарна държава построи .... еди какво си";
    - "Нашият националсоциалистически режим изкорени престъпността и ..."
    - "Нашата тоталитарна националсоциалистическа държава премахна безработицата ... "
    - Нашата тоталитарна националсоциалистическа власт спаси 1,5 милиона дребни земеделски стопанства изнесени на публична продан..."
    Политиците от него време въобще не са се срамували, а напротив, с гордост са изтъквали, че държавата им е тоталитарна , а не демократична и че са установили нов политически режим- диктатура на дребната и средната класа над "едрите интернационални гешефтари".
    Така че , дайте да се разберем с някои хора- Не ни обяснявайте, че режимите и тоталитарните държави са нещо много лошо. Има и други истини.
  • 44 барса

    1 0 Отговор
    Не 2016, а 2018 са следвщите избори за президент в русия. Путин удължи мандата на президента от 4 на 6 години през 2008.
  • 45 БАЙ ГАН4О

    1 0 Отговор
    Пропаганда ,това е нещото ,което ПРОДАВА ''автор''.Такива .като Немцов,с лопата да ги ринеш.
  • 46 цар ЛЪВ

    1 0 Отговор
    Според бившия зам.финансов министър на САЩ, икономист и журналист Пол Крейг Робъртс убийството на про-американския политик ще се използва за пропагандни цели



    В своя статия Пол Робъртс нарече Борис Немцов „западен агент“ и се усъмни, че руския президент би поръчал неговата екзекуция, особено в такъв момент.Според бившия финансист в администрацията на президента Роналд Рейгън руския опозиционер Борис Немцов най-вероятно е разочаровал западните си покровители заради непостигнатите резултати в разклащането на властта в Кремъл, или убийството му е организирано с цел провокация. Според Робъртс е твърде вероятно той да е бил убит от руски националисти, недоволни от връзките му със САЩ и про-американската власт в Киев.

    „Ако Немцов не е убит от ЦРУ, с цел да бъде обвинен Владимир Путин, най-вероятно е бил убит от руски националисти, които са гледали на него като на агент на Вашингтон“, пише Робъртс.

    „Мога да ви кажа едно нещо със сигурност: Путин е прекалено умен, за да попадне в подобни игри на Вашингтон. Нещо повече, Немцов беше една голяма уста, но нямаше никакво влияние над 85-процентната подкрепа, която има руския президент като рейтинг на одобрение. Немцов получаваше средства от НПО-та, финансирани от Вашингтон в Русия. Ако ЦРУ са го убили, то те са убили една от собствените си марионетки“, допълва Пол Робъртс.
  • 47 тошибиян

    1 0 Отговор
    ма много го остайха да живее тоз бе
  • 48 ДЭН

    0 0 Отговор
    Соболезнование семье Бориса Немцова. Теперь посмотрим на него как на политика и поставим ему оценку. В 1991 году пот держал Ельцина и за что стал губернатором Нижегородской области.Был популярным так как был самым молодым политиком на то время но больших экономических и других достижений так и не сделал.Очень любил появляться на публике если судить по нашему времени то заниматься пиар компанией и популизмом. В 1997 году Ельцин позвал его на работу в кремль в правительство и даже ходили слухи что он станет его приемником.Но в 1999 году его освободили от занимаемой им должности так как он работал в команде которая довела страну до дефолта.После этого он создал партию СПС и прошел в парламент но после выборов 2003 года его партия набрала всего 4% по всей стране и больше не могла пройти в парламент.Но он не оставлял надежд хоть как то попасть во власть и стал избираться в мэры г.Сочи но не стал им.Это показало что время Бориса Немцова прошло и осталось в 90-х. И он стал так называемым опазиционером и даже умудрился стать депутатом в г.Ярославле что показывает что он не оставил своих амбиций. Но как человека в опазиции его не воспринимали в серьез его рейтинг по России составлял всего 2-4% и у него не было не какого доверия.Так что когда в Болгарских и зарубежных сми пишут что убили главного противника Путина это полнейший бред. Немцов как политик не предстовляет не какой угрозы для нынешней власти России и прошли те времена 90-х когда противников убивали сейчас есть другие механизмы для этого. А то что его убили возле кремля да еще оставили в живых его подругу очень подозрительно. Это только на руку врагам нынешней власти в России и носит провакационный характер чтоб протрубить на весь мир вот мол как убирают людей из опозиции и начать новый виток истерии против России.
  • 49 Заинтригуван

    3 0 Отговор
    А какъв всъщност е българският интерес ? Не е ли български интерес руските туристи на които разчитаме основно, и които успешно прогонваме от българските ни курорти,не е ли български интерес износа на плодове и зеленчуци и много други стоки за русия,мисля че това са интереси.Истината е че сме много малки да си защитаваме собствените интереси, и докато защитаваме чужди такива ще ставаме още по-малки.Лека му пръс на човека.
  • 50 твариш

    1 0 Отговор
    USA статия .
  • 51 НРБ

    1 0 Отговор
    Сега пак Путин е виновен !???
    Как няма да им врътне кранчето .
    Чудя се защо още не са спрели газа към еуропата ?

    Коментиран от #75

  • 52 раптор

    1 0 Отговор
    Само дето Немцов не е светец! Той е корумпиран и е окрал доста от народа! Ако много го оплаквате този мошеник, значи сте истински врагове на руския народ, защото в крайна сметка желаете нестабилност и социални сътресения в страната! Жалка е подобна стойка, на хора които не са засегнати в ни най-малка степен, освен от собствената си позиция!
  • 53 НРБ

    2 0 Отговор
    А какво да кажем за американската инвазия и подлост !!!
    А ние всички сме жалки, за това че някой там горе се е хванал за палците
    и продадоха БЪЛГАРИЯ !!!
  • 54 НРБ

    1 0 Отговор
    РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ СМЕ ЕДНО ЦЯЛО !!!

    Коментиран от #63

  • 55 Десислава Димитрова

    0 3 Отговор

    До коментар #40 от "999":

    пак ти казвам вестник уикенд или шок не са ми настолни информационни компоненти.подобно ми е положението с вестник дума и този на атака.има обаче доста сериозна литература анализаторска и историческа която ме дели от теб и тя се измерва в хиляди томове ,но не в твоя полза.както казах комунистите не сте патриоти,няма ви го в програмата да не кажа че ви е забранено,както ви е забранено да вярвате в Бог или да бъдете честни.то и затова там където се настаните идва разрухата,глада и мизерията.

    Коментиран от #70

  • 56 Arkonskij

    2 0 Отговор
    Какво може да се каже за статийката... поредна пропагандна история. Типична за духа на продажното време днес. Няма нужда в угода на някой да възхваляваме единия и да ругаем другия.
    Помислете, авторче и си отговорете, кога е създадена пресловутата руска мафия, посредством кого и защо!!??
    А вашият СВЕТЕЦ Немцов, лека му пръст на човечецът , жертва на пропагандата, както впрочем и други ГЕРОИ споменати от вас в статийката е бил дясната ръкана това безудержно разграбване и разпад. Никой не визира личните му качества, колко висок е бил и колко жени е любил, а за това, че носи вина и отговорност за 90-тте.

    Коментиран от #73

  • 57 ИВАН

    2 0 Отговор
    Пълни глупости-за всичко това са виновни,само и единствено американците и евреите.
    Помислете от къде започна икиномическата криза през 2008г. и защо?
    Защо гадните американци влязоха в Ирак и дестабилизираха Близкия Изток?
    Защо сами си взривиха кулите на 11.09?ПОМИСЛЕТЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
  • 58 onq s konq

    0 3 Отговор
    Пак 1-2 русофилчета с много никове се правят на цялата Червена армия и прегракнаха да викат "Вечна дружба със СССР" с явната надежда Путин да ги черпи един "борш".Аэ раэбирам че Волен го прави эа много пари/ама не рубли/,ам вий эа кво се хабите ааа?:)))
  • 59 НРБ

    1 0 Отговор
    Десислава
    Димитрова
    в хиляди томове ,но не в твоя полза.както казах комунистите не сте патриоти,няма ви го в програмата да не кажа че ви е забранено,както ви е забранено да вярвате в Бог или да бъдете честни.то и затова там където се настаните идва разрухата,глада и мизерията.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Аз не съм комунист ! НО СИ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ !!!
    Много набожни станахте. пффф
    А що се отнася до мизерията,такава не съм виждал преди 1989 г. !!!!!
    Всичко продадохте !!! и собствените си дупенца .
    И сега ядем на еуропа боклуците, благодарение на веригите магазини които си направихте.
    ПРЕДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА ДА ГОРЯТ, както на земята така и там горе !!!
  • 60 НРБ

    0 0 Отговор
    Десислава
    Димитрова
    в хиляди томове ,но не в твоя полза.както казах комунистите не сте патриоти,няма ви го в програмата да не кажа че ви е забранено,както ви е забранено да вярвате в Бог или да бъдете честни.то и затова там където се настаните идва разрухата,глада и мизерията.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Аз не съм комунист ! НО СИ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ !!!
    Много набожни станахте. пффф
    А що се отнася до мизерията,такава не съм виждал преди 1989 г. !!!!!
    Всичко продадохте !!! и собствените си дупенца .
    И сега ядем на еуропа боклуците, благодарение на веригите магазини които си направихте.

  • 61 НРБ

    0 0 Отговор
    Хаха-хааааа :))))
  • 62 НРБ

    1 0 Отговор
    Хайде със здраве, да ви е честит новия заем !!!!
    Дано ви стигне.
    И не съм партийно обвързан с нито една партия !!!!!!!!!!!!!
    И никой не ми плаща да изразявам личното си мнение !!!!!!!!!!!!!!
    За разлика от някой ''американофилчета''

    Коментиран от #65

  • 63 Провинциалист

    0 1 Отговор

    До коментар #54 от "НРБ":

    Голем смех-разсъжденията на един "обичащ" България комунист.Да станем едно с пропаднала Русия.Но иначе мнооооого "обичал" България.Смешни мурзилки.

    Коментиран от #64

  • 64 НРБ

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "Провинциалист":

    Ха, голем смех !
    Щот сега сме цъфнали и вързали :)))))
    По добре Русия, от колкото ''процъвтяваща'' америка и европа !!!
    Нищо лошо, всеки има право на мнение !!!
  • 65 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #62 от "НРБ":

    васко ,сега нрб ли си?на теб няма как да ти плаща някой за щуротиите дето пишеш.дори да има колебаещи се след като прочетат творенията ти ,бързо биха прели мнение обратно на твоето.все пак не сме 1986 година.

    Коментиран от #66

  • 66 НРБ

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "Десислава Димитрова":

    Ха, толкова са ви промили мозъците че ми е жал.
    Васко извинявай че те обвиняват заради мен !

    Коментиран от #88

  • 67 тиква в САЩ

    1 0 Отговор
    Човек трябва да е много прост за да вярва , че убийството е извършено от властта в Русия.Толкова плоско , тъпо , по американски , само дето не всички са на "нивото" на краварите!
  • 68 Дядо Йоцо

    0 0 Отговор
    На някой много му се иска да е така,но дали е така времето ще покаже.
  • 69 Възмутен

    0 0 Отговор
    Г-н Василев какво е мнението на Бжезински по въпроса?
  • 70 999

    3 0 Отговор

    До коментар #55 от "Десислава Димитрова":

    Разрухата и мизерията я допринасят такива Американски продажници лакей като теб. Ти и такива като теб неграмотници се ограмотявате единствено в американското посолство и единственото сериозно нещо което няма измерение е твоята простотия. Вестниците които цитираш не ги и знам за разлика от теб и за патриотизъм и честност нямат право да говорят хора които се продават за две червени а сега зелени,а ако упреквам в нещо господ това е, че не си събира вересиите като теб.

    Коментиран от #86

  • 71 mediator37

    3 0 Отговор
    Ако се чете внимателно статията се вижда, че основната политическа активност на Немцов напоследък е била , че се "тревожел" за развалянето на братските връзки между руския и украинския народ. Тревожел се е по специфичен, свой си начин. Но примерно, зарадвал ли се е или се е натъжил Немцов от връщането на Крим в състава на Русия- не става ясно. Този голям руски патриот- Б. Немцов, който както писа на руски един колега по-долу, имал рейтинг в Русия 2% ! Ако е вярно- тежко й на такава опозиция, чийто лидер е бил основна фигура в разграбването (да се чете приватизацията) на Русия по времето на Елцин и който има умопомрачаващите 2% рейтинг. Че той по-зле от нашата правосъдна система.
    А за любовницата - можем да му завиждаме. Ето така се укрепва руско-украинската дружба.
  • 72 Петър

    0 3 Отговор
    Това беше убийство на опозицията. Русия тръгва по много лош път на Сталин и Хитлер.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 ghost navigator

    0 1 Отговор

    До коментар #51 от "НРБ":

    да си я навре в г...за тая газ
    като врътне кранчето на кого ще я продаде?
  • 76 Киро

    0 2 Отговор

    999

    Американски продажници лакей като теб.

    =============

    Трол, не е лошо да понаучиш правопис малко, преди да си бълваш словесната помия по форумите!

    Иначе много ги разбирате нещата, рубладжийчета, само дето не можете да пишете!

    Коментиран от #78

  • 77 Киро

    0 2 Отговор
    Гледам 3-те трола тук (подвизаващи се под различни имена, но пишещи в един стил и правещи едни и същи грешки), много са се надъхали под статиите, които казват истината.

    Клишетата ви се изтъркаха, драги тролове неграмотни, вече сте ясни на всички.

  • 78 999

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "Киро":

    продължаваш да търсиш под вола теле и намираш бика,трябва да го виждаш по отрицателният вот който инкасираш но платеното око не вижда такива неща.Единственото ясно нещо е,че си папагал с изтърган мозък и не осъзнаваш,че хората милеещи за България сме доста повече от вас марионетките и се надявам скоро да го усетите в задните си части.Няма да ви позволим да приключите България с 2 мил.цигани, а ти май че си такъв.
  • 79 НРБ

    0 0 Отговор
    Не знаех че хората които говорят истината ги наричате /трол/ !
    Странна чуждица използвате.
    Истината ви е трън в очите :)
  • 80 НРБ

    0 0 Отговор
    Бих искал да цитирам коментари и на други хора.
    По повод изказването на Бат Бойко .
    Премиерът Бойко Борисов отправи писмено поздравление към българите по случай 137-ата годишнина от Освобождението.
    Забележете!?? (писмено)
    „Свободата е право, но и отговорност. Затова, 137 години след онзи исторически 3 март, трябва ясно да поемем отговорността си към нашите деди и да превърнем родината си в онази просперираща европейска държава, в името на която те пожертваха живота си.
    Бъдете горди от това, че сте българи
    и винаги помнете онези хора, на които дължим свободата си“, заявява министър-председателят в поздравлението си, цитирано от пресслужбата на кабинета.
    Нямам думи !!! И още ''бисери''
    Свободата ни обаче не идва даром. ???????

    Тя е резултат от смелостта, дързостта и пролятата кръв на хилядите български възрожденци, които организират широка национална съпротива, провеждат десетки въстания, с които в крайна сметка предизвикват Руско-турската война, и не на последно място – взимат решително участие във войната като опълченци. Затова 3 март е събирателен символ както на свободата на България, така и на храбростта на всички онези наши прадеди, които пожертваха живота си, за да извоюват свободата ни“, подчертава Борисов.
    Нищо не се споменава за останалите, които си дадоха живота за нашето спасение от тиранията.
  • 81 НРБ

    0 0 Отговор
    Ех, как старателно Бойко избягва споменаването на Русия и жертвите, които е дала за Нашата Свобода ! Направо трогателно евроатлантически...
    Гласувахте за първият приятел на Ердоган - доказан неоосманист. какво очаквате - благодарност към жертвите на Русия? Не, санкции. Подмяна на историята. Затваряне на паметника Шипка, уволняване на персонала му. С Турски Министър на Културата. Война с Русия - "България е фронтова линия" - това казаха от Американското правителство.
    Събудете се !
    Няма време !
  • 82 НРБ

    0 0 Отговор
    И още нещо за хорицата които обичат ''хамериканския'' калъп.
    Които толкова много милеят и искат да бъдат в калъпа.

    САЩ разрешава секса с животни в армията
    http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1143710

    Нашите деца се превръщат в ................ Вие сами виждате !!!
    Това ли ви е демацрацията ?
    Вие сте със завързани очи .
  • 83 onq s konq

    0 0 Отговор
    Аве "нъръбъ" такова-мани всичката тая плява дето я спамиш,ами кажи точно и ясно като мъж :КОЙ ИСКАШ ДА Е ПРЕЭИДЕНТ,КОЙ ПРЕМИЕР И КОЯ ПАРТИЯ ДА Е НА ВЛАСТ В БЪЛГАРИЯ!...Аман от дърдорковци:)

    Коментиран от #84, #85

  • 84 НРБ

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "onq s konq":

    Скоро ще се появи.
    Търпение !
  • 85 НРБ

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "onq s konq":

    А Ти мъж ли си да питаш, кой кой кой трябва да бъде !?
    И вземи си вържи коня :)))))
  • 86 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "999":

    я ми кажи една просперираща страна извън тези дето са свързани с европа и сащ?
  • 87 НРБ

    0 0 Отговор
    Бойко Борисов ще се срещне с директора на ФБР ????????????????????

    Министър-председателят Бойко Борисов утре ще се срещне с директора на ФБР Джеймс Коми в Министерския съвет, съобщиха от правителствения пресцентър.

    Двамата ще обсъдят сътрудничеството в областта на сигурността и върховенството на закона.

    Коми ще се срещне в София и с главния прокурор Сотир Цацаров.

    Президентът на САЩ Барак Обама предложи Джеймс Коми за директор на ФБР през юни 2013 г. Кандидатурата му беше одобрена от Сената с огромно мнозинство на 29 юли същата година.

    Коми встъпи в длъжност на 4 септември 2013 г. Той замени на този пост Робърт Мълър, който оглавяваше ведомството в продължение на 12 години.

    Преди да бъде назначен на отговорния пост Коми от януари 2002 до декември 2003 е бил федерален прокурор в Ню Йорк, а след това заместник на главния прокурор на САЩ.

    През 2004 г. той се прочу след като отказа искането на администрацията на Джордж Буш младши (2001-2009) да възобнови програмата за следене на телефоните и електронните пощи на гражданите без санкция на съда. На следващата година той напусна своя пост като заместник на главния прокурор и започна частна юридическа практика.

    От 2005 до 2010 г. Коми е бил старши вицепрезидент на корпорацията "Локхийд Мартин". От началото на 2013 е бил старши изследовател в Юридическото училище на Колумбийския университет и член на борда на директорите на банка HSBC.
    ----------------------------------------------------------
    А защо идва FBI в България ??????????????????????? Ааааааааа
    Познайте :))))
    драги ми хапиталисти продажни
  • 88 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "НРБ":

    извини ли се сам на себе си ?сега може да гласуваш с ника васко димчев пак сам за себе си .това в медицината има специално наименование!
  • 89 НРБ

    0 0 Отговор
    Да, обичам Русия защото сме братски НАРОД !!!
    И никой от вас,корумпирана долна измет не е в състояние да промени мисленето ми !!!
    Бях в еуропата и видях как се отнасят с нас БЪЛГАРИТЕ .
    Така че “...................................

    Коментиран от #90

  • 90 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #89 от "НРБ":

    Как пък не сбърка да отидеш в Аэия при твоите братя руснаци,ами се пръкна иэ Европата?!И аэ съм пътувал доста иэ Европа-бивщия соц. лагер плюс Австрия и Германия и то няколко пъти със собствената си кола,но винаги и навсякъде съм бил любеэно приеман и с необходимото уважение.ЭАЩОТО АЭ ОТИВАМ СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ ПАРИ,А ТИ И ПОДОБНИТЕ ТИ ОТИВАТЕ НА ГУРБЕТ!И какво эначи фраэата ти "Нас Българите"?Ще ти го обясня картинно:Вие не сте БЪЛГАРИТЕ,...и ви личи от километри..."нъръбъ" такова:)
  • 91 НРБ

    1 0 Отговор
    На колко хора не си плащал заплати за да пътуваш из еурапата ???
    И от къде са ти паричките ???
    А що се отнася до Азия .
    Ходил съм и там !
    Там хората са БЛАГОРОДНИ И ОТЗИВЧИВИ за разлика от ............

    Коментиран от #92, #93

  • 92 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #91 от "НРБ":

    поезд масква- пекин и където те свали.там благородните хора благородно ще постъпят с теб,не като в гадната европа!!!успех.
  • 93 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #91 от "НРБ":

    поезд масква- пекин и където те свали.там благородните хора благородно ще постъпят с теб,не като в гадната европа!!!успех.

    Коментиран от #96, #101

  • 94 Дрелка

    0 0 Отговор
    Ти ква си подлога ...скрий се
  • 95 ани

    0 1 Отговор
    Вечна памет на голяма личност Борис Немцов !! Колкото до Путин , той ще бъде споменаван наред с най- големите сатрапи като идола му Сталин . Вярвам в тази огромна страна има достойни хора , които ще продължат да показват на света другото лице на Русия !!! Русия ,която всеки един народ да желае за съсед !!! Огромна територия с достоен народ в която всеки да живее свободно и щастливо !!!
  • 96 НРБ

    0 0 Отговор

    До коментар #93 от "Десислава Димитрова":

    с голямо удоволствие ще го направя отново ;-)
    скоро и вие ще поискате да отидете там ;-)
    може с влак, метро, самолет, каквото ти душа сака ;-)

    Коментиран от #98

  • 97 НРБ

    1 0 Отговор
    хайде наздраве
    отивам да си допия водката ;-)))
  • 98 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #96 от "НРБ":

    направи клип ,как казваш на семейството си особено на децата си,ако имаш такива де:
    -продаваме панелката и отиваме да живеем в сибир,при благородните хора ,да избягаме от гадните европейци!!!
    израженията на лицата на децата ти ще са доста интересна гледка :)!успех и наздраве,но не забравяй клипа,ще е уникат!
  • 99 Киро

    0 1 Отговор
    Само вижте физиономията на милиционера...озлобен, занимаващ се основно с пиянство през свободното си време и с АйКю 12.

    Класически почитател на Путя.
  • 100 руски бушмен

    0 1 Отговор
    С един куршум два заека както се казва.Путинка ударил джакпоте.
    Хем уби един от най-яростните му опоненти от опозицията хем насади страх за тези които биха го последвали.
  • 101 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #93 от "Десислава Димитрова":

    Що не дойдеш да ме изпратиш?
  • 102 НРБ

    0 0 Отговор
    това ли е хамериканската ви мечта ?????????
    https://www.youtube.com/watch?v=sj3fQGHgYxc