Last news in Fakti

31 Март, 2015 20:49 24 862 90

Балонът с магистралите се спука

  • балонът-
  • магистралите-
  • се спука-
  • "хемус"-
  • ам "тракия"-
  • ам "марица"-
  • лазар лазаров
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Балонът за магистралите и рязането на лентичките се спука в последните дни. Оказа се, че по магистралите „Тракия” и „Хемус” трябва да се кара с 90 км. /час, защото били на решето от дупки и трябвало сега да ги кърпят, но пари нямало за цялостен ремонт.  Били необходими 100 милиони лева, които нямало откъде да бъдат взети. Тази теза отстояваха в продължение на дни министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и шефът на Агенция „Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров, който и тази сутрин нервно коментираше, че не му стигат парите и ремонтите няма как да се случи. Това взриви социалните мрежи, включително и коментарите във Факти.бг.

По магистрала „Тракия” проблемните участъци са около Пазарджик и Пловдив, а по „Хемус” – около Шумен.

„В закона ясно е разписано – приходите от винетни такси трябва да отиват за ремонт на пътищата. Приходите на година са около 220-230 милиона. В момента те отиват в централния бюджет, а средствата за поддържане са 105 милиона”, обясни пред Нова телевизия тази сутрин  шефът на АПИ инж. Лазар Лазаров. По думите му бюджетът на Пътната агенция е 240 милиона, но в тях влиза и новото пътно строителство. Според него е важно както да се строят нови магистрали, така и да се намерят пари за ремонт на старите.

Колкото и да се оревава инж. Лазаров, шофьорите са в пълното си право да го попитат, както и го правят в коментарите си, докога ще си разбиват колите дори и по така наречените магистрали, които явно не са такива. Кой ще им плаща разбитите коли и ремонтите по тях? Не е ли по-важно здравето и живота на хората и колко катастрофи станаха с ранени и отнети човешки животи, заради лошите пътища. Държавата като че ли единствено оправдава немощта си. Ако падне сняг, рефренът е "За Бога, братя, не пътувайте", сега се запя "За Бога, братя, карайте с 90 километра в час по магистралите". Логичен е и въпросът, защо изобщо строим магистрали, след като не можем да ги поддържаме.

Част от коментарите бяха и по посока „със златен прах ли или с пари ще запълват дупките”. Други пък коментираха: „Запушването на дупките е бездънната дупка в България. Тя пълни джобовете на управляващите и скапва безвъзвратно държавния бюджет”.

И още: „Вместо да намалявате скоростта, оправете пътищата - и не само магистралите. Движението по източната дъга на околовръстното на София ми струваше 480 лв. за ремонт на ходовата част на колата. Защо плащаме данъци и винетки? Къде отиват парите ни? Кой носи отговорност, когато някой пострада заради лошо поддържани пътища?”
 
„Лазаров и СИЕ такова лапане правят, където никъде в света го няма, ама никъде, то не е пътен данък, то не са винетки, то от ТИР-овете турските чували с пари взимат, и накрая няма даже за поддръжка, ясна е работата! В една Румъния вече са поне 30 год. пред нас, ако коментираме пътищата. Та в този ред на мисли, мога да им пожелая само едно нещо, всичко което са си взели, да го оставят за свещи! Както хора се убиват по-лошите пътища, така и те да ги дават за свещи! „


„Това мързеливо и крадливо племе, вместо да ремонтира участъците, му е по-лесно да слага ограничителни знаци през 10 метра . Умишлено не инвестират парите от винетките, за да се появи след време "СТРАТЕГИЧЕСКИ ИНВЕСТИТОР"/ пак някой нашенски цървул с куха офшорна структура / , който ще заграби строените от три български поколения магистрали . Тогава ще се почувстваме истински европейци - като ни въведат ТОЛ такси, да си плащаме, че пътуваме по НАШИТЕ си пътища . Явно това трябва на стадото - бой , стригане и насъскване на помиярите към тях . Още ли се чудиме защо децата ни си купуват еднопосочни билети за "белите държави"? Една изостанала преди Румъния, вече е години пред нас . ПРОСТ НАРОД – СЛАБА ДЪРЖАВА . „, е следващ коментар.

И все в този дух се редят стотици коментари. И може би и заради този обществен натиск,  днес следобед управляващите решиха, че поне ще намерят пари да кърпят дупки и уведомиха медиите официално. А хората пак питат, какво правят „Объркахме се”. Може би и това е целта, ако мине номера –няма пари, мине, ако ли не - абе дай ще изкърпим дупките.

Иначе, като се хвалят, са велики. Наскоро пак ни информираха, че през 2015 година ще изградят още 150 км. автомагистрали. Е няма пак да ви липсват рязането на лентички и плискането по новите участъци на менците с вода.

Хората, обаче добре знаят случаят и с  АМ „Марица”, която я бавят с години наред и накрая, едни и същи хора, които се въртят в ръководството на АПИ,  недогледали и пропуснали важна отбивка при старозагорското село Плодовитово.  А това пак щяло да коства милиони. Да е жив и здрав данъкоплатецът, още издържа на магия, макар и да му съдират кожата.

Схемата в АПИ Батко и Братко е отдавна известна, но кучетата си лаят, керванът си върви.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пострадал

    2 0 Отговор
    Както се вижда цяла България е покрита с дупки, даже в една такава "столична дупка" спуках гума ! Поне махнете винетките, като нищо не оправяте, тези пари поне ще отидат за ремонт по колите ни !
  • 2 Иво

    3 0 Отговор
    Това твърдение нещо май са го сбъркали "По магистрала „Тракия” проблемните участъци са около Пазарджик и Пловдив, а по „Хемус” – около Шумен." Който го е писал май не е карал по тях. Относно Тракия е трябвало да напишат за "здравите участъци" тъй като те се броят на пръсти особено сега след снеговете е нещо страшно. А "Хемус" не съм карал около Шумен но участъка София- Яблъница е също толкова зле.
  • 3 чавдар

    1 0 Отговор
    идвами да и изкарам червата на тея -какви магистрали,всичко разорано
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тони

    4 0 Отговор
    АПИ са за съд!
  • 6 Дора

    1 0 Отговор
    За всичко е виновна схемата батко и братко с главен изпълнител Лазар Лазаров!
  • 7 Соня

    1 0 Отговор
    Лазар Лаборанта е мутра,която се е запътила към ЦСЗ. Там ще му запълнят дупките!
  • 8 нещастен в bg

    0 0 Отговор
    Балонът за магистралите и рязането на лентичките се спука били на решето от дупки Били необходими 100 милиони лева,а въведоха винетки и уж парите от тях били за ремонт еееее къде е ремонта
  • 9 Лидия

    0 0 Отговор
    Едните казват няма пари,другите ще правят ремонти? Абе разберете се в АПИ,аман!
  • 10 Красимир Димитров

    0 0 Отговор
    Какво ще е и кърпят на Хемус от Варна до разклона за Нови пазар трябва нов асфалт цялата е магистрала е леща.След Яблъница към тунелите и там положението беше "Умирай трудно" преди 2 години сега не съм минавал скоро ,но предполагам е същото.

    Коментиран от #14

  • 11 Radostin Qnkov

    1 0 Отговор
    Така значи, да сметнем 7милиона автомобили по 67лв винетки средно, без да включваме тежкотоварните автомобили, и какво излиза 469милиона, някой да ми каже къде ни отиват парите за бога!!!! Това са само от винетки без парите, които получават от данъци и застраховки! Кажете каква е тази порнография ! до кога! до кога!

    Коментиран от #26

  • 12 Николета

    1 0 Отговор
    АПИ имаше някакви проблясъци преди години,но Лаборанта я върна в схемата Батко и Братко! Да плащаме данъци и винетки,защо? За да ни казват през зимата да не пътуваме? Да ни ограничават по магистралите,вместо да ги поддържат?
  • 13 за разтрел

    0 0 Отговор
    Павлова и Лазаров за разтрел
  • 14 Venom

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Красимир Димитров":

    Думата "леща" описва сегашното и състояние като с комплимент!!!!
  • 15 Пепи

    0 0 Отговор
    Много бързо забравиха хората-факли, много бързо забравиха ЗАЩО ПОДАДОХА ОСТАВКА, единственото което не забравят Е ДА СЕ ХВАЛЯТ, но както е казал народа "Прост народ слаба държава-богати държавници"
  • 16 GROZEN

    0 0 Отговор
    До кога ще го търпим това крадливо семе ....................Мисля че дойде време да го измете ме-до кога.....................................
  • 17 Кико

    0 0 Отговор
    На Лазар в затвора ще му викат Лазаринка. Стринка Лазаринка.
  • 18 scar face

    0 0 Отговор
    Е, пък и ви сега. Все още чувам хора, около мен, които въвхваляват сегашното правителство, защото "не били комунисти", а поне правели нещо. Как не разбраха, че всичкото е кражба и измама от държавни поръчки.... ама няма значение, харизмата и перченето е по-важно. Както е написано в един коменатр по долу,"прост народ, слаба държава". А бе важното е, че правят нещо :))))
  • 19 кольо

    0 0 Отговор
    Скраповете които внасят в Горубляне пристигат реално на минимум 200 хиляди км от Италия и Германия и са почти винаги с ОРИГИНАЛНИТЕ СИ носачи и амортисьори. Тука тези части при много модели не издържат 20-30 хиляди км, говоря от личен опит. Демек нашите пътища амортизират колите 10 пъти по-бързо.

    Коментиран от #34

  • 20 ted

    1 0 Отговор
    немога да си обесня как тези хора не ги е срам да излизат и да казват,че няма пари,КАДЕ СА ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАДКЦИТЕ И ПАРИТЕ ОТ ВИНЕТКИ,защото през изминалата година съм дал 1000 лева общо само за ремонт на ходовата част и съм си платил данъка и съм си закупил винетка,а наи-често пътувам от Пазарджик до София,това не е магистрала,това е по зле от 3 то класен път,всеедно самолет в турбуленция,така мога да опиша патуванията си,неприятни,редно е вече някои да излезне и да поеме отговорност,това не са политици,това са сбирщина клоуни които не ги е.. за народа,а ги интересува само да не поемат вина,а защо не,нали и имунитет си имат,макар и никои Български гражданин да не е съгласен тези ,,КЛОУНИ'' да са нещо повече от нас,че и чак с привилегии,ама тва е да,ПРОСТ НАРОД-ЖАЛКА И СЛАБА ДЪРЖАВА
  • 21 Дупка

    1 0 Отговор
    Чета материала и пак си спомних нещо, което никой не си спомня.
    Няколко месеца преди да стане президент, гражданчето Плевнелиев, все още министър на регионалното бля бля, се беше изтипосал на Тракия в предизборно новинарско отразяване на строежа на поредния ЛОТ на магистралата. Докато с усмивка отговаряше на предварително подадените въпроси за финансиране, километри, работни места и куп друга ненужна на средния гражданин информация (до тогава все неща от компетенцията на единственото-безценното - Борисов) някой от журналистите, не помня кой, го попита - "А с какви пари ще се кърпят дупките по старите участъци?". Тогава усмивката се търкулна по асфалта. Погледна лошо кандидат президента и каза: "Това е МАГИСТРАЛА. На магистралите дупки няма."

    След 2 седмици сменях носач заради една от многото НЕдупки.
  • 22 ИМЕННО

    1 0 Отговор
    пишете още нещастни люде в измисления свят (интернет) псувайте свободно защото не ви виждат, защото само това занете да правите - скришом да мрънката и нищо наяве да правите. Убиват ни като мухи, когато някой каже някоя истина а останлите пак пишат в изкуствения свят (интернет) лел майко какво му направиха и т.н и т.н. КОгато ви кажАт: ела за 30 лв да се правиш че негодуваш, търчите краката ще си чупите и зимате мръсните пари(стотинки), но когато трябва да се направи истински бунт революция се криете като мишки в картонените си колибки които сте зАели назаем...
    Затова, няма да е лошо да не пишете а да действате.
    НЕ писането прави хората велики, ДЕЛАТА, мили ми съграждани, бедни души..... СИгурен съм че ако някой тръгне на бунт, другите ще седат и гледат изодзадзе и само ще цъката безпомощно, страхливо.
    СТИГА ПИСАХТЕ!!! ДЕЛА, ИСТИНСКИ ЗБИРКИ НА ТАЛПИ ОТ ХОРА ИСКАЩИ ПРОМЯНА А НЕ ПОДКУПНИ ЗА ЕНДНОТО КЕБАБЧЕ И 30-ТЕ ЛВ. СЪБУДЕТЕ СЕ!!! ПРЕБОРЕТЕ СТРАХОВЕТЕ СИ - ТОЗ КОЙТО ПАДНЕ В БОЙ ЗА СВОБОДА ТОЙ НЕ УМИРА!!!

    Коментиран от #38

  • 23 Vasik Atanasova

    3 1 Отговор
    А ТАКА
    БОЙКО БОРИСОВ
    ПРАВИ
    ЕТО ВИ СУПЕР НЕМСКА МАГИСТРАЛА
  • 24 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    ЕДНО ХУБАВО СЕ НАКРАДАХА ОТ ТЕЗИ МАГИСТРАЛИ
  • 25 onq s konq

    1 0 Отговор
    Вместо да мислите иэкривено,просто се эапитайте КАК ЩЕ ОЦЕНИТЕ И ЩЕ СЕ 3АРАДВАТЕ НА КЪСИЧКОТО ГЛАДКО ТРАСЕ,АКО ПРЕДИ ТОВА НЕ ИЭМИНЕТЕ ДЪЛГОТО И ОСЕЯНО С ДУПКИ?
  • 26 Vasik Atanasova

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Radostin Qnkov":

    ДЪРЖАВАТА Е ЕДНА ПРОСТИТУТКА КОЯТО ТИ ВЗИМА ПАРИТЕ
    И ТИ БИЕ ШУТА
  • 27 гост

    0 0 Отговор
    не само магистралите ами и новата жп,линия високоскоростната на бате боико и тя е само намаления ами след 5,години кво ли щее старата беше на 50г и беше по бърза абе кво очаквате от човек хванат от пътя които видя келепиря и няма отказване докато не ни онищожи вцички са взимали ама и ние бяхме добре атоя с тоя негов европеиски саюз ще ни свърши
  • 28 чичо

    0 0 Отговор
    Къде са сега апологетите на ГЕРБерастката пасмина около Боко и Цвъко?!? Мутро-милиционерите друго не могат - нагло окрадоха и още по-нагло се самообявиха за спасители! Лошото е, че им се върза и отново ги добута до властта!
  • 29 Дядо Поп

    0 0 Отговор
    Питам се дали управниците четат коментарите във
    форуми,като този?Или са улисани в лапаницата,
    течаща във властта.Като гледам Павлова явно е
    второто,по-лесно е да я прескочиш отколкото да я
    заобиколиш.Не е зле от време на време да попрочитат
    и история,защото понякога народа разбира,че съда не
    върши работа и тогава идва на ход народния съд,и
    хайде пак Белене,Скравена и прочее,когато покрай
    сухото гори и суровото.
  • 30 Бени

    0 0 Отговор
    АПИ на съд за всичките им простотии,Лазаров в затвора!
  • 31 Чичо Пешо

    0 1 Отговор
    Е нищо, де, кво толкова е ставало - вие два пъти избирате контрабандист за премиер, пък сега не ви харесва че са му менте магистралите! Гледайте по-позитивно на нещата, може да се копае и по дъното.

    Коментиран от #37

  • 32 Яна

    0 0 Отговор
    Крайно време е да осъдят един от тези крадци! Не може така безнаказано да се краде от данъкоплатците,а ние да плащаме данъци и винетки!

    Коментиран от #39

  • 33 kil

    1 0 Отговор
    Крайно време е да караме без винетки и да не плащаме пътен данък
  • 34 Стоян Стоянов

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "кольо":

    Така е, Кольо. Моята като я взех преди време беше на 112 К. км. (едва ли реални) внос Италия. ДВГ не го коментирам - там е ясно положението, но окачването беше съвсем перфектно - все едно не беше карана тая кола бе. Както и т.н. евтини пластмаси и сглобки (Рено е - знаеш им имиджа) - всичко по таблото и салона си беше като новичко. Това, естествено се промени само след година, година и половина търкаляне по нашите пътища. Ела сега да видиш как и хлопкат пластмасите по таблото. Сменях и шарнири, накрайници, тампони ...
    То какво ли е в ред у нас: нито горивата, нито маслата и частите - НИЩО!
  • 35 123

    0 0 Отговор
    Имам чувството, че всички коментари са писани на Позитано! Първо две трети не си купуват винетки или карат с една няколко коли - лепят я на станиол и после се сменя от стъкло на стъкло. Второ - а всеки 7 години настилката трябва да се сменя с нова, защото дори и да няма дупки се износва. Трето - всички преди Борисов не крадяха, но и не строяха магистрали - интересно къде обаче са парите, след като не строяха и не крадяха, но то трябва и да се мисли, преди да се пишат глупости! Накрая - дори и с дупки и неравности магисталата си е магистрала и първо трябва да се построят основните пътни артерии - Хемус, Русе - Свиленград, Видин - Ботевград, София - Сливница и започнатите вече Марица и Струма. Тогава трябва да се оправят и старите участъци. Само глупаците мислят, че асфалта не се яде, защото без асфалт - няма индустрия, няма и хляб!

    Коментиран от #36

  • 36 ССИ

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "123":

    МНОГО ТОЧНО ОЦЕНКА ... НЕКА СЕГА СЕ ОБАДЯТ НА ТОВАРИЩ СТАНИШЕВ В БРЮКСЕЛ ДА ГО ПИТАТ БЕЛГИЙЦИТЕ ДАЛИ ЯДАТ АСФАЛТ ????
  • 37 чичо Гошо

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Чичо Пешо":

    ЧИЧО ПЕШО , НЕЩО СИ ОБЪРКАЛ ПОНЯТИЯТА ... НЕ БОРИСОВ Е ВИНОВЕН ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА СТАРИТЕ МАГИСТРАЛИ , ЗАЩОТО НЕ ГИ Е СТРОИЛ ТОЙ ... А ТВОЯТ ИДОЛ - УКРАИНСКОТО НЕДОРАЗУМЕНИЕ ОТ ХЕРСОН, КОЙТО СЕГА СЕ ПОКРИВА В БЕЛГИЯ , КОЙТО ВМЕСТО ДА СТРОИ МАГИСТРАЛИ И РЕМОНТИРА СТАРИ ПЪТИЩА , ПРАВЕШЕ ЗАМЕНКИ НА ТЕРЕНИ НА СВОЙТЕ ДРУГАРИ МАФИОТИ... ЧИЧО ПЕШО , А ТИ АСФАЛТ ПОХОПВАШ ЛИ СИ ?????
  • 38 Дупка

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "ИМЕННО ":

    Присмял се Хърбел на Щърбел.
    Твоя коментар най вероятно си го пратил на хартиен носител по Българси Пощи.
  • 39 Бате Цецо

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Яна":

    Всъщност когато се разпределят пари винаги има недоволни и винаги някой е обявен за крадец, не че понякога не е основателно. Проблемът с подържането на мигистралите е че парите от винетки и акцизи в голямата си част не отиват за подръжка на пътищата, а за пенсии и здравеопазване, но те и там не достигат, а кое е по-важно е въпрос на гледна точка.
    Проблемът е по-генерален. Каквото и да си говорим възрастовата структура не населението е БГ е най-големият проблем на безпаричието. Повечето млади и кадърни са в чужбина, останалите в БГ са или на държавни помощи (роми) или работят и плащат данъци, но не може едно малцинство от данакоплатци да издържа мнозинството и да има и за инфраструктура. Та който и друг политик да е на власт едва ли ще има радикална промяна към по-добро.
  • 40 Бхд БхД

    1 0 Отговор
    С тия магистрали в такъв филм ни вкараха ,че не може да бъде.Новата магистрала след детелината за С.Загора е възможно най-евтин вариант ,че и вече се пропуква ,клатушка,вибрира и.др.Парите от винетките отиват директно в джобовете не определени хора а през 4г кърпят и казват ,че са ремонтирали.Такава крадлива държава няма никъде по света и сигурно във вселената
  • 41 lpg

    1 0 Отговор
    Абе може ли(ТОЕСТ МОЖЕ), да се изгради Дунав мост 2 и да е затворен в момента МЕЖДУНАРОДЕН ПЪТ Е79 за изграждане на околовръстно и през 200 метра да имаш ограничение 60 (Монтана - Видин) и само голи обещания за двулентов път и ограничение 110 като трябва да е магистрала това Дори и в най - западналия регион на БГ(Пак с участието на всички кабинети до сега които ни оправиха) е нашата ВИЗИТКА ПРЕД ЕВРОПА но до кат има рая ще се използва!

    Коментиран от #60

  • 42 българин

    1 0 Отговор
    Бойко да даде 100 милиона от партийната субсидия на ГЕРБ. Тогава ще може да се хвали "платих това, дадох за онова...".
  • 43 вики

    1 0 Отговор
    Лазарчо Лаборантчето да си ходи....към Централния!След него всички началници в АПИ и задължително Весо Елвиса-шеф на Института по пътищата!Иначе няма оправия с тези крадци!
  • 44 Бай Боре

    2 0 Отговор
    Запомнете:Борисов направи много пари от шосета, улици и магистрали.Учител му беше кмета на кв Орландовци чийто брат беше директор на Поддържане на пътища и мостове .Докато Борисов беше кмет 4 ри пъти прави основен ремонт на Бул.1 ва Бъл Армия Паветата ги изнесе с Романи в Австрия Аз бях шоф. там .Та знайте Борисов е и крадец и Престъпник.
  • 45 кара Лада

    1 0 Отговор
    Затова ще продължавам да наливам пари в руската икономика, а не в "бялата" европейска като карам омразни лади главно. Само това оцелява и се ремонтира за без пари. Дори новите...
    Все още окачването го правят от дебело желязо, а не от клечки и алумин, точно като за движение през пресечена местност. Господата управялващи ходят често в чужбина, не е зле добре да се огледат и да си дадът сметка каква е разликата. Дори в прованса на Русия дето пътищата уж били много зле са в пъти по добре от нашите. За на запад само като си помисля и два пъти по толкова яд ме хваща за какво давам на кола за винетка дори тези кирливи 67лв.
  • 46 епа

    2 0 Отговор
    Абе незнам ама на село последно е асфалтирано през Бай Тошово време,кога ще е следващото асфалтиране един господ знае, като гледам каква разсипана държава става със всеки изминал ден магисралите напълно отговарят на стандарта ни на живот и подсказват за какво управление става въпрос,пропаднало,безхаберно и ненастино за измами
  • 47 Илия Митов

    2 0 Отговор
    И на всичко отгоре, служба КАТ, ще ни чака там, с 90 км. ограничение, по тези страхотни магистрали. Кефа е страхотен. Поне като не ги правят да изкарат някой лев от народа и от това...

    Коментиран от #48

  • 48 кара Лада

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Илия Митов":

    Нали, ще заседнат с радарите там да пълнят дупката в бюджета поради краха на икономиката пак благорание на Тиквун. Скубане докрай. Ако пак тиквун поне малко се е оглеждал назапад, там полицаите не стоят по храстите да дебнат, явно тези държави не разчитат на приходи в бюджета от глоби.
  • 49 Пламен

    4 1 Отговор
    Колеги спрете да плащате винетки данъци и гражданска.Да ги видим каква песен ще пеят тия крадливи.Призовавам всички шофьори.НЕ ПЛАЩАЙТЕ И СТОТИНКА.

    Коментиран от #65

  • 50 sashpe

    1 1 Отговор
    Какво сте писнали всички?!? ББ, ЛЛ и ЛП ви били виновни, че ще карате с 90км/ч по магистрали. Ми ако не бяха те, пак щяхте да си карате на такова ограничние, само че с 50км/ч в колонка до морето, и да загиват още повече отколкото сега. Да не говорим, че ограниченята са въвени за участъци от по 15-20 км! А останалите? Карайте си старите пътища тогава, като толкова много разбирате. Тъпо е, че няма пари за ремонти, но такова е! Да се търсят пари от тези, които са строили и приели магистралите едно време. И да не ми казвате, че тези участъци едно време са били супер, защото винаги са били зле, дори и като нови.
  • 51 bbb

    2 0 Отговор
    Поредната комунистическа лъжа.Това са старите участъци отпеди 40 год.,които Батко и Братко трябваше да ремонтират а не да крадът като за последно!

    Коментиран от #55

  • 52 гражданин

    1 0 Отговор
    Пътищата строени в "лошото"време издържаха без поддръжка над 30 години,а тези,които ги "строят"добрите политици,те се рушат и сриват преди да са открити за ползване! А на великите строители с еврофондове в глаите им се въртят само тлъсти комисионни.А народа плаща и плаща,и пак плаща.Жалко....Че все още търпим.
  • 53 Данъкоплатец

    0 0 Отговор
    Колеги дайте да спрем да плащаме винетки данъци и гражданска.Да ги видим каква песен ще пеят тия крадливи.Призовавам всички шофьори да вдигнем наистина протест който ще се запомни. Така не става писна ни вече до къде ще продължи тази сага.
  • 54 Бай хой

    1 0 Отговор
    Боко-тиквата. Тиквена му работа. Тиквено му качество. Тиквена му трайност. А чичковите червенотиквеничета нека си реват. Вълкът козината си мени но нрава не. Крадеца и мутрата си остават крадец и мутра. Комуниста бойко борисов се превръща в мутра с прозвището тиквата и какво чакате - от черен циганин бяло дупе ли.
  • 55 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "bbb":

    Вярно бе пич, магистрала Тракия е започната още от траките и сега трябва да ги накажем за лошото качество като им вземем могилите.
  • 56 тошибиян

    1 0 Отговор
    .ахти псевдо държавата
  • 57 Гост

    0 0 Отговор
    http://fakti.bg/bulgaria/137357-shte-ima-100-mlnlv-za-rehabilitaciata-na-uchastaci-ot-am-trakia-i-hemus
    Айде стига сте ревали..
  • 58 Гост

    0 0 Отговор
    Все държавата ви скубе и краде от вас като ви кара да си платите данъците, а като видите как съседа краде от служебната нафта тичате с тубата. Промяната трябва да дойде от нас самите и докато не се научим да спазваме всички правила и закони, то нещата няма да се подобряват.
  • 59 гост

    1 0 Отговор
    Този участък с ограничението , не е пипан от 20 години . Крайно време е да се ремонтира .
  • 60 Бенз

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "lpg":

    Абе ум като не се ремонтира започваш да ревеш. Като се ремонтира - пак ревеш. Угодия няма. Никой не ви е виновен, че изкарвате държавата ни като кенеф и после се депресирате, че живеете тук.

    Коментиран от #62

  • 61 Сара

    0 0 Отговор
    Тролчетата на Бате и Кака са вече в атака!Гледам последните трима и се чудя,те къде живеят?Не разбрахте ли,скъпи тролчета,че ни ограбва пътищарската мафия,с помоща на политици и шефове като Лазар Лаборанта?Не разбирате ли,че ние-данъкоплатците имаме право на добри пътища,без дупки и риск за здравето си?Не разбирате ли,че има невинни жертви?Не разбирате ли,че трябва да можем да пътуваме и през зимата,а не да ни съветват да си останев в къщи?
  • 62 scar face

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "Бенз":

    Мно'о си прав бро! И аз се чудя, ко' й има таз' държава. Пътищата са супер, икомиката процъфтява, заплатите високи, хората с усмивка ходят да бачкат и те пак недоволни. А ве' всичко е екстра. И аз като, като теб не мо'а да рабера, ко' толикоз мърморят.. Добре, че до'де боко, 'щото иначе щяхме да сме зле, нали така!

    Коментиран от #69

  • 63 Краси

    0 1 Отговор
    Балонът АПИ се спука,разбра се за всичките далавери на шефа Лаборант-Лазарчо и в скоро време ще си тръгва към ...затвора.
  • 64 TODOR STOYANOV

    0 0 Отговор
    НЯМА ЛИ СЕГА СЛЕД КРЪПКИТЕ "ОНЯ" ДА МИНЕ ДА РЕЖЕ ЛЕНТИЧКИ???ТЕ НЯМА ДА МУ СТИГНАТ ДНИТЕ И ЛЕНТИЧКИТЕ!ВЧЕРА ПЪТУВАХ ДО СОФИЯ, ОТ ДЕТЕЛИНАТА НА ТРУД ДО КАЛУГЕРОВО Е АД!ДА!БАЧКАХА НЯКАКВИ ТАМ, РЕЖЕХА, ЗАЛИВАХА, ПУШЕХА ЦИГАРИ, ОБЛЯГАХА СЕ НА ЛОПАТИТЕ, ПИКАЕХА КРАЙ МАНТИНЕЛАТА...АБЕ ИДИЛИЯ!ИНАЧЕ ВИНЕТНИ ТАКАСИ, ДАНЪЦИ, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!ДА ВИ ...


  • 65 Бате Цецо

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Пламен":

    Тебе спирали ли са те за проверка и да си бил без гражданска или без винетка или и 2-те и какво би правил в подобна ситуация?
  • 66 xxx

    1 0 Отговор
    Това само в България може да се случи..... . Само не мога да си отговоря на въпроса: Парите от винетките къде отиват?
  • 67 BENZ

    0 0 Отговор
    ogranichenieto e za stari ochastaci.statiata e punta
  • 68 хаха

    0 0 Отговор
    Що се сърдите като си имаме за премиер Боко главъта кво очаквате за червените изтърсаци б.р Герб основна е кражбата начело с Бойко лъжата и Цецо с къщята. Да ни е честит новия стар лентичкар. Доган би казал Гьонсурати гереберасти.
  • 69 Бенз

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "scar face":

    И като седим по форумите и се вайкаме по цял ден какво ще постигнем?

    До #61: госпожо, какво право имате вие. Имате задължение и тогава идва правото. Така е във всяко едно истинско общество. Права без задължения имат само циганите.

    Коментиран от #75

  • 70 Гост

    0 0 Отговор
    Ей направо ми идва да хвана вилата и да утепам някой "строител" на пътища. Тези хора, знаете кого имам предвид, очевидно съвсем дебелашки се подиграват с хората. Някой да ми услужи и с лопата, че с вилата ке тепам един па с лопатата друг.
  • 71 Диди

    0 0 Отговор
    Тролчетата са в напрежение!!!!!И вие пътувате по тези пътища,не се продавайте скъпи тролчета!!!!!!
  • 72 хуа

    0 0 Отговор
    Старата част от магистралата е ясно че е амортизирана.Въпроса е защо новопостроената част от магистралата е в този вид.Образували са се коловози , пропадания и единствено в скоростната лента се кара горе долу добре.Питам аз няма ли гаранция този друм и кой е отговорен?Нека отговорните си понесат тежеста на проблема!Когато се режат лентите трябва да се има предвид ,че някой трянва да носи и отговорност за похарчените пари!

    Коментиран от #73

  • 73 Сашо

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "хуа":

    Мани капризите и се радвай че има новопостроена част помниш ли какво чудо беше когато обикаляхме за морето.
  • 74 999

    0 0 Отговор
    Трябва да има морски деликатеси в правителственият авиоотряд какво толкова с тия магистрали.
  • 75 scar face

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "Бенз":

    Тук вече мога да се съглася.
  • 76 gospodinvie122013

    0 0 Отговор
    Много бързаха предния мандат да режат лентички и да откриват магистрали,а се оказва,че заедно са откраднали парите за строежа им. И още за потрошен автомобил по пътищата на страната,собственика да има право да осъди държавата да му закупи автомобил като неговия,щом си е закупил винетка
  • 77 gospodinvie122013

    0 0 Отговор
    Вместо да кърпите на парче магистралите,направете цялостен ремонт на пътя,може да е поетапно, но да е качествено и стига с тези обществени поръчкови изпълнители.Върнете държавните пътностроителни предприятия с необходимата пътностроителна техника.Достатъчно време,измамници печелиха от това,а качеството никакво,все още има пътища с асфалт от преди 30г и са в добро състояние,но са малко,а сега не издържат и година,щото няма вложен качествен материал или некачествено свършен ремонт.Ако останат частните фирми,същите да бъдат проверявани от специализирани експертни комисии дали имат необходимата техника и сервиз за тази дейност както по документи така и дали е налична и изправна,необходимият персонал и да е българска,а не турски,испански или гръцки.Защото вместо да се подпомага родната икономика,нашите търгаши си получават комисионите,а парите отиват в чужбината

    Коментиран от #78

  • 78 999

    0 0 Отговор

    До коментар #77 от "gospodinvie122013":

    А как ще лапат Котараците а.

    Коментиран от #90

  • 79 гост

    0 0 Отговор
    Не забравяйте че в цените на горивата над 50процента
    са включени данъци и такси
  • 80 Станислав Стаменов

    0 0 Отговор
    От къде ще лапат,ако спрем да плащаме винетки и глоби.Тук идва въпросът за правата и задълженията .Имаме задължения ,ама нямаме права.Уж сме в Европа и сме демокрация. ДА,АМА НЕ!
  • 81 emo

    0 0 Отговор
    stiga ste revali be,kato si tarpite opravnicite nqma da se oplakvate ot ni6to.sami ste si vinovni
  • 82 Петко Иванов

    1 0 Отговор
    И 90 са много! Моите впечатления са от "магистрала" Хемус отсечката Велико Търново - Шумен, който е карал по нея, знае за какво става въпрос.
  • 83 Манипулация

    0 1 Отговор
    Абе,какъв балон се е спукал???И как така стигнахте до извода,че ако не можем да ги поддържаме магистралите , по-добре да не ги строим???Новият участък от магистралата си е в перфектно състояние,а тези,за които вие говорите са така от 5-7 години и не са ремонтирани!Мирише ми на поръчка!
  • 84 сс

    0 0 Отговор
    Чакайте бе , нали ЕС плащаха магистралите ?!?!?!? Как така 240 милиона не стигат???

    Коментиран от #85

  • 85 аха

    1 0 Отговор

    До коментар #84 от "сс":

    Ами 240 хрантутници и бездарници продажни национални предатели плачещи за разтрел, ама ние сме овци и спим х 1млн. = тъкмо 240млн.
  • 86 Драгомир Карайорданов

    1 0 Отговор
    до коментар 83 алоо осъзнай се новия участък е т.....к 2014г на така нареченият нов участък на 213 километар от двете страни го изрязаха и кърпиха, и като изключим това целия е станал на бабуни и коловози ама ти не пътуваш явно , на мен всяка седмица ми се налага от Бургас да ходя до София поне по веднъж , а понякога и по 2 пъти та моля те целия вече нов участък е понакърпен но все пак така на бабуни и на места пропаднал на коловози от камионите . така че хайде моляте замълчи си в България нашата фирма има 36 камиона които през 4 месеца са в сервизите заради ремонти по окачване .... цените да ти ги казвам ли .... отделно фирмата има и 47 камиона обслужващи Европа , Русия и Азия .. е извинявай но за ГОДИНА от тия 47 камиона най-много 12-13 да влезнат във сервиз за отстраняване на проблеми по окачване .... а около Пловдив и Ихтиман има цели дупки , заради които аз лично съм спуквал на 2 пъти въздушна възглавница на Ауди а8 2012г и 1 път на Фолксваген Туарег 2013......а уй АМ Тракия беше с евро пари ...уж големия контрол.. само дет убиха гърка (уж се самоубил...) великите лентички и рязане ... пълен т...к а да не говоря годишните винетки на камионите колко пари са а още колко милион леки автомобили и те с винетки иначе АКТ за няколко хиляди лева ако е на фирма и няколко стотин ако е на частно лице.......
  • 87 Драгомир Карайорданов

    0 0 Отговор
    Извинявам се , че писах по принцип само чета глупости но не се сдържах .....и както е казал един политик които Бг Депутатите вече уважават."" всяка държава си има мафия , но в България , мафията си има държава , затова ако обичаш госпожо ******* не ми давай България за пример"
  • 88 1111

    1 0 Отговор
    България е за пример в много неща.Жалко, че е по-скоро лош , но друг би направил сериозен опит от нашите грешки.Но ние не.Така ,че хайде да не се лъжем.Ако не беше магистрала щеше да е второкласен път с мноого дупки и ограничението щеше да е 40км/ч
  • 89 мунчо

    1 0 Отговор
    Докато си търпим управниците, ще си ги храним и ще мълчим!
  • 90 gospodinvie122013

    1 0 Отговор

    До коментар #78 от "999":

    минаха 25 години,не им ли стигат на лапачите,или ще чакаме пак 45 год.,че тогава да тръгнем по правилния път на демокрацията