Last news in Fakti

22 Април, 2015 13:58 2 038 6

Менков: Съдът лиши обществото от разкриването на истината за КТБ

  • менко менков-
  • ктб-
  • съдът-
  • лиши-
  • обществото-
  • разкриването-
  • истината-
  • ктб

Видно от развитието на случая КТБ до момента и СГС, както и Върховният административен съд (ВАС) предпочете да се произнесе, без да разглежда въпроса за отнемане на лиценза на КТБ по същество

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

СГС, както и Върховният административен съд /ВАС/, предпочете да се произнесе, без да разглежда въпроса за отнемане на лиценза на КТБ по същество. По този начин СГС лиши българското общество от разкриване на истината по случая КТБ, а законното място на разкриване на тази истина е единствено и само съда, написа адвокатът на Цветан Василев Менко Менков в съобщение до медиите по повод обявения фалит на КТБ.

Днес на 22.04.2015 г. Софийски градски съд (СГС) постанови решение по т.д. № 7549/2014 г.,VI-4 състав, с което обяви неплатежоспособността на КТБ с начална дата 06.11.2014 г., откри производство по несъстоятелност и обяви КТБ в несъстоятелност.

Ето и пълното изявление на адвокат Менко Менков:

"СГС постанови решението си въпреки, че вчера - на 21.04.2015 г., „БРОМАК“ ЕООД подаде чрез СГС до Софийски апелативен съд (САС) частна жалба против Определението на СГС, постановено в открито съдебно заседание по делото, проведено на 15.04.2015 г., с което на акционерите в КТБ бе отказан косвен инцидентен съдебен контрол върху валидността и законосъобразността на Акта на УС на БНБ, с който бе отнет лиценза за банкова дейност на КТБ – Решение № 138/2014 г. на УС на БНБ.

С тази наша частна жалба поискахме от САС да отмени обжалваното Определение на СГС.

В случай, че САС уважи частната ни жалба и отмени Определението на СГС, има два алтернативни варианта:

- или САС ще се произнесе по същество по въпроса на частната ни жалба, като извърши косвен инцидентен съдебен контрол върху валидността и законосъобразността на Акта на УС на БНБ – негово Решение № 138/2014

- или САС ще даде на СГС задължителни указания по тълкуване и прилагане на закона, като ще задължи СГС да извърши косвен инцидентен съдебен контрол.

„БРОМАК“ ЕООД поиска и спиране на горепосоченото т.д. № 7549/2014 г. до произнасянето на САС по частната жалба. Спиране на производството по делото поискахме с отделна молба и от СГС. Очевидно е, че СГС пренебрегна подадените частна жалба и молба за спиране и реши делото без да се съобрази, че по него е постъпила частната жалба и горепосочената молба.

Видно от развитието на случая КТБ до момента и СГС, както и Върховният административен съд (ВАС) предпочете да се произнесе, без да разглежда въпроса за отнемане на лиценза на КТБ по същество. По този начин СГС, както преди него ВАС, лиши българското общество от разкриване на истината по случая КТБ, а законното място на разкриване на тази истина е единствено и само съда.

Освен всичко гореспоменато, един от съдиите по делото е в болничен, но това не възпрепятства неговото произнасяне и постановяването на решение на СГС. Възможно е това негово действие да е продиктувано от статия, публикувана от една от информационните агенции и да представлява опит да бъде опровергана, изнесената в статията информация."

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не вложител

    0 0 Отговор
    ЦЕЛТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ Е ДА ЗАМЕТАТ СЛЕДИТЕ ОТ ОБИРА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
  • 2 mils

    0 0 Отговор
    Ами тези дивотии в КТБ ги е извършил твоя подопечен, дето се обажда от Сърбия !
  • 3 адвокато

    0 0 Отговор
    за съжаление другарки и другари името изписано на хартия бромак еоод не струва колко самата хартия....no coment.
  • 4 хуй

    0 0 Отговор
    Тодор беше прав аман
  • 5 демокраДция

    0 0 Отговор
    Истината я знаят повечето хора! Червените б....ци пак окрадоха държавата! Направиха го 97 година и ще продължат да го правят, докато има кой да плаща и да ги трае.
    Елементарно, като мозъка на милиционерите от ДС.
  • 6 БОГ

    0 0 Отговор
    Все си мислех,че вече няма друг начин да ни оберат парите , но явно има!