13 Май, 2015 09:35 1 336 0

Храната се превръща в изкуство, когато за приготвянето й се грижи човек с големи умения

  • балканска кулинарна купа-
  • карвинг
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Алоха България“ е партньор на Балканска Кулинарна Купа „Изкуството на храната в хотела“. Компанията е единствен дистрибутор в България на Inventia - полския натурален колаген, козметични продукти с колаген и хранителните добавки. Продуктите се радват на голям интерес от потребители, които вече познават марката и могат да сравнят високото качество на натуралния „жив“ колаген от риби и другите колагени с животински произход. Разговаряме с Ася Стефанова, PR мениджър на „Алоха България“.

- Защо решихте да подкрепите първото издание на Балканска Кулинарна Купа?

- С удоволствие подкрепяме първото издание на Балканска Кулинарна Купа, защото знаем, че организаторите Веселина Славчева и Валери Нешов са доказани майстори кулинари, имат зад гърба си множество спечелени медали от международни кулинарни състезания и сме сигурни, че подготвят силно оспорвано състезание. Чудесно е, че са се записали за участие отбори от няколко държави от региона и се надяваме то да стане ежегодно. Разбира се, ще стискаме палци българският кулинарен отбор да спечели титлата.

- Какво според вас превръща храната в изкуство?

- Храната се превръща в изкуство, когато за приготвянето и се грижи човек със специално отношение и големи умения, независимо дали ястието се приготвя в ресторант или в домашни условия. Майстор-кулинар не се става за година-две и не от всеки става професионалист, затова онези, които вече са се доказали, заслужават да се говори повече за постиженията им и да показват уменията си на по-широк кръг публика. Очакваме кулинарните отбори да ни демонстрират тъкмо онези свои умения и тайни, чрез които храната за едни се превръща в изкуство за други.

- С какво колагеновата козметика Inventia ще е много полезна на участниците в състезанието?

- Колагеновата козметика на Inventia е създадена да изглади фините линии, да изпъне и хидратира кожата, както и да намали признаците на стареене. Благодарение на уникалните си качества, цялата гама работи не само върху зряла кожа, но и предпазва от преждевременно стареене. Затова за поддържане и укрепване на кожата, за здрави кости и стави, натуралният рибен колаген може да бъде много ценен за професионалните кулинари, които прекарват дълги часове на крак, изложени на риск от изгаряне, високи температури и пара в кухнята.

Първото издание на Балканска Кулинарна Купа «ИЗКУСТВОТО НА ХРАНАТА В ХОТЕЛА» ще се проведе  от 15 до 17 май в MajesticBeachResort, Слънчев бряг. Събитието ще представи тенденциите в приготвяне и поднасяне на храната в хотелите и се осъществява благодарение на генералното партньорство на Метро Кеш Енд Кери.

Професионалното кухненско оборудване за провеждане на състезанието ще е осигурено от Томеко. Партньори, които обезпечават провеждането на Балканската кулинарна купа са и компаниите Дотел, Тирол и Фагор. Специални подаръци за всички участници и жури ще предоставят Котани и колагенова козметика Inventia.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА