14 Юни, 2015 18:39 25 621 33

Българин основава своя държава с икономически потенциал от 100 млрд. $

  • българин-
  • държава-
  • потенциал

Страната се намира на остров, който Владимир Баланов на няколко пъти е предлагал да бъде присъединен към България

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Конституцията за новата държава в Тихия океан вече е изготвена. Съмнявам се, че тези на които предлагахме тя да стане част от България въобще са разбрали за какво става на въпрос.“ Това заяви пред Факти.бг председателят на МЕНСА Христо Радков, който е обявен за нов жител и вицепремиер на държавата, основана от бизнесмена Христо Баланов.

Страната се намира на плаващ остров в Тихия океан, на около 16 000 км. от България и 1000 км. северно от Нова Зеландия. Островът е образуван от пемза при изригването на подводен вулкан.
Неговата площ е 27 000 кв. км., колкото е тази на Белгия. Страната се нарича Нова Атлантида.

Към този момент нейни жители са бизнесменът Владимир Баланов, чиято фирма притежава острова, неговата съпруга Галина и техният син Йордан. Намерен е вече и четвърти жител и вицепремиер на страната – председателят на МЕНСА – Христо Радков. Радков разказа пред Факти.бг за икономическия потенциал на новата страна и изказа мнение относно това защо българските власти на няколко пъти са отхвърляли предложението на Баланов островът да бъде присъединен към страната.

Вече обявен ли е островът като официална държава?

Той вече е обявен като държава. Държавата е обявена по международните закони. Ние само очакваме някоя друга страна да ни признае и в момента, в който това се случи,  Нова Атлантида ще стане легитимна държава.

Към нас в по-голяма степен е насочен икономическия проект за използване на държавата и на нейните богатства.

Какъв е икономическият потенциал на държавата?

Като за начало се смятат едни 100 млрд. долара. Това е много обща преценка. В крайна сметка, при добро изследване на дълбините на океана около острова, ще можем да дадем сравнително точна оценка на това.

Има ли логика България да се отказва от подобно богатство?

Първо трябва да разберем дали тези, на които им е било предложено изобщо са имали представа за какво става въпрос и дали са си направили труда да разберат. Господин Баланов е предложил острова на министър председателя, но всички знаем, че господин премиера едва ли е прочел даже писмото. Той си има съветници – икономически и политически, които първо трябва да видят какво им се предлага, какъв му е потенциала, за какво става въпрос и след това техният съвет предлага самото предложение на премиера, ако то изобщо е стигнало до него. Аз обаче силно се съмнявам, че тези хора изобщо са разбрали за какво става въпрос.

Как е свързана МЕНСА с острова?

Към момента МЕНСА основно е съветник по икономическото развитие на тази държава. На острова като остров и на държавата. Те се съвместяват двете.

Как планирате да приемате нови жители?

Спрямо конституцията на страната. Тя е изготвена. В момента текат редакции по нея, но тя като цяло е изготвена. В крайна сметка я има и е обявена. Онзи ден завърших превода й на английски.

Новата държава ще е със статутът на монархия, а Владимир Баланов ще се титулува княз. Той предпочита този модел на управление, за да се предпази от възможността да бъде свален от власт след купени избори.

Пред „24 часа“ той заявява:

„Две години се опитвах да присъединя острова към България, предлагах го и на Европейския съюз. Нито един чиновник не се развълнува и реших, че ще направя своя държава.“

Островът разполага с 12-милна зона териториални води и 200-милна икономическа зона около него. И съответно, рибните ресурси в тази част от Тихия океан, както и с подземните богатства. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Папур Шпеков

    3 1 Отговор
    Изперкали са от жегата
  • 2 ПО смело

    0 0 Отговор
    Този на снимката е пряк потомък на Фердинанд Сакс кобурготски ..Има имперски гени Да е жив и здрав..
  • 3 демократ

    1 0 Отговор
    Браво на Този Блгарин дано и други да последват примераму,УСПЕХ
  • 4 Гост

    1 0 Отговор
    Колко точно и само с едно изречение се описват българските институции:

    " Аз обаче силно се съмнявам, че тези хора изобщо са разбрали за какво става въпрос."
  • 5 Гост1

    4 0 Отговор
    Добре!!! Интересно ми е доколко време тази "Нова България" ще се насели и възможно ли ще е обикновенните хора като нас да се реализират там? Също така ще има ли етно забрана спрямо преиждащи РОМИ....?
  • 6 РЕЧен ГЕНър

    1 0 Отговор
    Аз веднага бих обявил война на България и по този начин ще имам оправдание да трепя носърчета и депутати, а по законите на войната ще съм военопленник ако ме хванат!
  • 7 диан

    0 1 Отговор
    след българи и трева не никне
    е само пясък е вече
  • 8 бай тошо

    0 1 Отговор
    Остров от пемза,това майтап ли,е.На кой му трябва такава аномалия
  • 9 БаХуРа

    1 1 Отговор
    100 милиарда долара хаха - този май се е напушил яко
  • 10 223366

    3 0 Отговор
    Бойко да присъедини острова към България и на другия ден да изпрати всички роми там да разработват терена.
    Такава възможност друга няма да имаме.........
  • 11 ROTH

    1 0 Отговор
    Мирише ми на евреи.
  • 12 lelia Ani

    2 0 Отговор
    samo ot ukrivane na danaci se praviat 100 miliarda. Edna banka se registrira tam i gotovo. Tranzakcii po elektronen pat - pei sarce! Az sam za, kakdidatiram se za gitel
  • 13 вожда

    0 0 Отговор
    Аз искам да стана кмет
  • 14 onq s konq

    1 1 Отговор
    Тоя Андрешко иэглежда като насекомо с неговите 100млр пред собствениците на эвеэди и планети С ОФИЦИАЛНИ ДОКУМЕНТИ,эакупени "от някъдеси" эа жълти стотинки.И там прилежащата икономическа територия не е 200мили,а цялата съответна галактика!И докато космическите обекти са сравнително стабилни милиони години,эа въпросния остров никъде не се споменава колко часа в денонощието е под водата вследствие прилива.
  • 15

    0 0 Отговор
    Изтрещяла работа, къв ша го дирят на тоя плаващ остров от пемза....
  • 16 робинзон

    1 1 Отговор
    Ха ха ха
    100 милиарда долара. Това, като имотният балон в България, купил апартамент за 5 бона и 2007 му иска вече 100 000 лв. :)
    Щял да стане княз, да се предпази от купени избори?! :)
    От коя психиатрия е избягал тоя човек?
  • 17 Евала

    0 0 Отговор
    Законово няма как да се присъедини към България. Този остров е в движение. Преди доста време имаше обяснение от външно министерство, какъв е закона и какви са пречките. Да не говорим, че не става и за живеене. 100 млрд. от риба ми се струва смешно. :)
  • 18 капитен

    0 0 Отговор
    остров от пемза-има да си търкаме петите....
  • 19 7777777

    2 0 Отговор
    Хайде да се преселим всичките българи там, и без друго останахме наполовина, ще ходим голи, само с по едно листо и венец на главата, няма увеличение на тока , няма европейски съюз, няма крадливи гербери, ех какъв живот ще си живееме......! Да видим тогава кого ще управляват тези некадърници !
  • 20 jopo

    1 1 Отговор
    такива защо не ги лекуват принудително
  • 21 ilko

    1 0 Отговор
    ето го решението за циганите, бежанците, турците и всякакъв вид м....сти дето живеят тук да ги пращаме на екскурзия с еднопосочен билет поне е далече никога няма да се върнат
  • 22 не рално но факт

    1 0 Отговор
    Если слой пемзы возвышается над водой на два фута минимум, то можно предположить слой толщиной около двух метров. 26 тысячи квадратных километров - это около 50 миллиардов кубических метров, или порядка 35-40 миллиардов тонн. На рынке пемза строительного качества оценивается в примерно 150 долларов за тонну, приводит данные геолог Ранкс. Соответственно, у берегов Новой Зеландии сейчас дрейфуют порядка пяти триллионов долларов.
  • 23 грозната

    0 1 Отговор
    какъв е този шмекер ? Баланов - от къде има пари за тази покупка ? в тази криза , да си купи остров ..................... но за мен това е ЛЪЖА , явно някаква измама .............ха , ха - Хитър Петър Баланов - МОШЕ
  • 24 Мечтаещ за собствен остров

    1 0 Отговор
    Малко учуден останах от статията, а и то не е само една, по темата. Милиарди, трилиони - каква мерна единица използвате?!

    Хубава възможност за бизнес иначе е такъв остров - като възможност за туризъм, за регистриране на бизнес с офшорки, като промишлен добив на материали. Доколкото разбирам, островът е плаващ, т.е. няма връзка с океанското дъно, няма растителност, няма фауна.

    В този си вид и засега обаче островът не представлява никакъв актив, а за да се превърне в актив ще е необходима много работа и инвестиции. Спомнете си Сийленд или Северен Судан. Сийленд бе печатница на паспорти и в много случаи, макар никой да не бе признал официално държавата, даже пътуваха без визи в Европа.
  • 25 ЯНИ

    1 0 Отговор
    Имаме доста'' черни братя ''за тоя остров , та да натежат малко и кат си е плаващ.....хайде на дъното.Тва си е горе-долу най истинския начин за отърване от тая паплач,м...лска.
  • 26 kandidat jitel

    1 0 Отговор
    иъпратете ми документи за жителство щом има риболов там съм
  • 27 ЖълтаКнижка

    0 1 Отговор
    А минала ли е новата държава плаващ остров със забележете бъдещ потенциал от 100 милиарда долара на преглед през психо-диспансера?!
    П.С. Ех...пълно със балъци и лапни-шарани във нашата родина!!!
  • 28 onq s konq

    0 1 Отговор
    Ако дойда с БМВ-то на тоя остров...целия КАТ на моите глоби ли ще раэчита эа эаплатите си?...
  • 29 ХейтърПетров

    0 0 Отговор
    Кой пусна лудите от лудницата бре... Тва е някакво петно боклук на което не можеш дори да стъпиш и се рее из океана... Няма как да бъде обявено за каквото и да било, камо ли за държава... Мислех че Факти - обявяват Факти, ама съм грешал явно и публикуват глупости...
  • 30 Монго

    0 0 Отговор
    Сите бра*чеди сигани, на преселение на тази изконна българска територия...
  • 31 къню кънев

    0 0 Отговор
    Г-да,четете и мислете,някога никой не е вярвал че машинката на Джон Атанасов,ще е това,което е днес,замислете се!!! Че имаме Тъпи политици цял свят го знае,но малко знаят за Джон Атанасов и Елиас Канети!!! Велики люде България постоянно е раждала,прочетете по-доло,даже като пемза за строителството,цената на острова в момента е 5 трилиона реални долара!!! Пожарникар и Шут придворен могат ли да прозрат Това!!! Ваше Височество Княз Баланов,Моля да бъда приет за Жител на Княжество Нова Атлантида,гарантирам че отговарям на условията и конституцията на Нова Атлантида!!! Да Живее Княза-Смърт на Душманите!!!
  • 32 геле

    0 0 Отговор
    тоя сигурно е от хрантутниците с куфарчетата на бкп!!!
    толкоз ли няма кой да го пита от къде ги има тези100 милиарда долари??
    и сега там ще стане най-голямата перачница на пари в света!!!
    ако не с хубаво поне ще се прочуеме като мошенници!!
  • 33 горскийо

    0 0 Отговор
    ми да им пратим малко поданици от гърмен и от факултета!!!!
    страхотно нека бъдем патриоти сега трябва да им помогнем!!!
    да им пратим малко поданици от гърмен и от факултета и от столипиново за да има кой да гласува на изборите им и да има кой да ги забавлява че ще умрат от скука в тази водна пустош
    айде от нас да мине ще им дадем и малко бежанци??? та белким станат прилична цифра като население!!!!
    иначе ще си останат шуробаджанашка държава!!!