8 Септември, 2015 08:22 18 866 32

Какво се случи в Будапеща

  • бежанци-
  • унгария-
  • австрия
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

През последните дни мнозина се питат какво всъщност става в Будапеща. Отговорът на хора, които още през 2011 г. са имигрирали в Унгария, пишат в своя блог (http://kniga-bukv.livejournal.com), че в прекрасна Будапеща всичко е добре. А какво се случи там през изминалия уикенд?

Внезапно в Будапеща се появи тълпа хора, която твърди, че са бежанци от войната. Как са влезнали в страната е ясно – през сръбската граница. Не е ясно обаче как са се оказали в рамките на един ден всички на едно място. Тълпата заляга пред Източната автогара и започва да си предявява исканията. Независимо, че от ноември 2014 г. броят на мигрантите и на транзитно преминаващите през Унгария се е увеличил, властите се оказаха неподготвени за такъв наплив бежанци.

Освен това обикновените мигранти и бежанци са тихи и молещи се, а тук пред полицейските заграждения стои тълпа от яки мъже на възраст между 20 и 40 години, организирана и сплотена, скандираща лозунги под ръководството на своите организатори. Разбира се, на този екшън като пчели на мед налитат журналистите, за да снимат бунтът на гара Келети. Новината беше, че мигрантите не се пускат до влаковете, на тях не им се помага, а това са бедни и нещастни хора, бягащи от войната.

В репортажите се показват жени и деца, но те са точно толкова, колкото да станат добри кадри за поредния телевизионен репортаж. 99% от хората са мъже без жени, деца и родители. Това ясно се вижда на видеоматериалите, показващи марша на бежанците-пешеходци от Будапеща към Австрия. Отлично планирано и направено като PR-акция в репортажите се вижда как отделно вървят жени с деца и отделно мъже и на практика никой от мъжете не помага на жените и не носи децата.

А какво мислят унгарците: „Радвам се, че тези хора (бежанците) не искат да останат в Унгария. Как ни се отблагодариха? Сами може да видите какво оставиха след себе си и как казаха на Унгария „Благодаря!”



Това е хуманитарната помощ разпръсната от бедните бежанци


След като бяха качени на автобуси към Австрия, бежанците оставят всичко ненужно. „Пред нас е Раят! Там отново ще ни дадат всичко безплатно!”











А какво казват унгарските доброволци?

Част от тях споделиха впечатленията си след като са били на мястото на събитията в профилите си в социалните мрежи: „Никога не казват благодаря. Държат се така, все едно всички са им длъжни. Боклукът го изхвърлят там, където седят и лежат, въпреки че кофите са близко. Лелките с деца си говорят и се шегуват, а в момента, в който видят камерите и започват да реват.

Автобусите на спасението

След като унгарските власти ги предоставиха на бежанците, те бяха оставени в безобразно състояние.





 

„Тези не ги считам за хора”, пишат в края на своя разказ чужденците, които през 2011 г. са се установили да живеят в Унгария. „Ако расист е човек, който са му плюли в лицето, а той е ударил в лицето, този, който го е заплюл, то аз съм расист. Много добворолци отидоха с бежанците до границата с Австрия и се надявам, че те също ще разкажат истината. И още ... Имам добри познати сирийци имигранти. Безил и Сали са младо семейство, избягало от войната. Установяват се в Унгария – учат езика и не реват за Германия, защото Унгария е прекрасна страна с прекрасни и възпитани хора и мисля, че тя и такава ще остане.”


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    4 0 Отговор
    Хитлер да ги поеме в германия
  • 2 Иван

    4 0 Отговор
    Това е война за Европа! Арабите не успяха да превземат Европа с огън и меч хиляда години, и сега с помощта на империята на злото ФАЩ се готвят за решаваща схватка. Само Майка Русия може да спаси Европа от евреите и арабите!

    Коментиран от #8

  • 3 Димитър

    3 0 Отговор
    голата истина
  • 4 къртица

    4 0 Отговор
    Добре дошли, терористи!

    Коментиран от #23

  • 5 незнайко

    4 0 Отговор
    Има време, ще дойде зимата която никой от тях не е виждал. Те са свикнали на топло. Припомнете си германските войски в студа. Това е организирана група, също като агитките по мачовете. Това което оставят след себе си потвърждава твърдението ми. Лошото е че са допуснати до тук.
  • 6 коки

    4 0 Отговор
    Тези само АК-47 ги оправя,никой не е длъжен да ги гледа без те да си мръднат пръста за нищо.Ако Европа не промени мерките спрямо тях, в скоро време ще ходим с чалми и ще бием чела в земята

    Коментиран от #7

  • 7 Juliy

    0 4 Отговор

    До коментар #6 от "коки":

    Коки я си изяш десерта и иди да си играеш!
  • 8 Juliy

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Твоята майка Русия налива последните налични пари които има в Сирия за да може нейното протеже Башар Асадда да вземе превес в конфликта.Заради нейната подкрепа конфликта се проточи и сега бежанците напират към Европа.КатО е толкова добра твоята майка защо никой от тях не се сбърка да потърси убежище в Русия?!

    Коментиран от #9, #14, #15, #21

  • 9 Неутрален

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Juliy":

    Няма нужда от уточнения, ти няма да ги разбереш.
  • 10 Али Бабата

    0 0 Отговор
    Малко преди смъртта си през октомври 2011 г. Муамар Кадафи каза следното в прословутата си реч, с която се обърна към ООН и световните лидери, молейки ги да спрат безумните бомбардировки над Либия и да пощадят невинния либийски народ:
    „А сега, вие хора от НАТО, чуйте! Вие бомбардирате стената, която не пропуска африканската миграция в Европа, стената, която спира терористите от Ал-Кайда. Тази стена бе Либия. Вие я разрушавате. Вие сте идиоти. За хилядите емигранти от Африка, за подкрепата на Ал-Кайда, вие ще горите в ада. Така ще бъде. Аз никога не лъжа. Не лъжа и сега“.
    След тази реч отговорът на НАТО се изрази в нови бомбардировки над цивилни и граждански обекти и убийството на самия Кадафи.
    Същото се случи в Ирак. Същото днес се случва в Сирия. Стотици хиляди жертви на тези войни днес търсят спасение в Европа.
    …спасение в Европа,напътствани от…
    "Австрийски медии: САЩ финансират бежанските кораби към Европа... Подозрението, че САЩ имат пръст в тази игра заради собствените си геостратегически тактики и планове, добива все повече гласност. Малко експерти са готови да излязат с надеждна информация по темата, никой от тях не иска да се появи с името си в публичното пространство"
    http://www.info-direkt.at/insider-die-usa-bezahlen-die-schlepper-nach-europa/




  • 11 Жорж

    0 0 Отговор
    Ти си един платен....
  • 12 Жорж

    0 0 Отговор
    Имам предвид пишещият с ник Juliy.
  • 13 мергел

    0 0 Отговор
    От никаква война не бягат, тия са икономически имигранти, намерили на баницата мекото.
    Най тъпото е, че ЕС се стиска, като 100 годишна девственица пред нас, РАБОТЕЩИТЕ БЕЛИ И ВЪЗПИТАНИ ХОРА, да не би да им ощетим социалната система, а приема най големия боклук по света, изроди от най долните и пропаднали дупки, като Ирак, Иран, Сирия, Сомалия, Афганистан и други боклуци от 10 тия свят!
    Нека, така им се пада.
  • 14 Седам

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Juliy":

    Нали видяхме какво се случи с Ирак и Либия,там където Русия не се намеси,ако остави и Сирия бедна ви е фантазията какво ще се случи.
  • 15 Кольо

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Juliy":

    Juliy, не вярвам да си чак толкова заблуден. Явно си платен!!!
  • 16 нютон

    0 0 Отговор
    Култура-какво ли е това ?
  • 17 Боби К

    0 0 Отговор
    искрено се надявам това да стане !
  • 18 кирил тонев

    0 0 Отговор
    Носталгията на българите по бай Тошо е налице , следва носталгията на гермаците по Хитлер
  • 19 гостенин

    0 0 Отговор
    Работата ми е такава,че няколко пъти видях "бежанците"от близо и то в няколко страни,не само в България.Това,което е написано е абсолютно вярно.Тези хора на са измъчени от страдания бежанци,а добре обезпечени материално хора,които не искат да работят,а да ползват социалните облекчения на някои страни и между другото да се занимават с роституция,наркотици,тероризъм и т.н.,подкрепяни от радетелите за "права и демокрация"-братчетата американци.Те подкрепят това изчадие,наречено "ислямска държава",те насадиха терор,хаос и безредие на мирни територии.Колегите Али Бабата и Иван са напълно прави.Това е истината.За жалост.
  • 20 бега

    0 0 Отговор
    Българите чакахме от Запада толкова много време, за да ни се разреши дългосрочно пребиваване и легална работа, а сега на тези човекоподобия им поднасят на тепсия всичко.
    Някой американо любители се чудят защо не бягали в Русия, ами защото там няма да ги дондуркат и ще ги карат да РАБОТЯТ, затова.
  • 21 Дядо поп

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Juliy":

    Юсуфе,защо не останат в Саудитска Арабия,така ще са
    по-близо до Мека,нали и там е демокрация подкрепяна
    от САЩ.
  • 22 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Е иии!!??? От къде идва проблема?? Не ли идва от гражданските войни, дошли с лека американска ръка донесла демокрацията си там!!??? Спрете войните и няма да ги има тези новоизпечени представетели на демокрацията))))
  • 23 Боби К

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "къртица":

    макар че темата се разводни, друго нещо ми е много интересно , и по скоро любопитно : онзи ден по ТВ един от бежанците каза на немска журналистка, че иска да доведе семейството си да живее по добър живот . До тук -добре . Съгласен. Обаче аз знам какво има предвид той- жената с чаршаф на главата, и стои само у дома, децата не ходят на училище, само до 4-ти клас, и то със забрадки, защото не дай боже да им отворят очите и да разберат в каква посока се върти земята , че тогава лошо. т.е. продължаваме да живееме по талибански, но в сърцето на западна Европа , демонстрирайки на останалите как трябва да се държим в обществото . и тогава се започва със права, свободи, джамии, демонстрации, и т.н. не ми харесва тая работа, и тая тенденция... никак не ми харесва .
  • 24 Тервел

    0 0 Отговор
    Arbeit macht frei.
    Само това ще оправи тази измет,не трябва да има милост за такива хуманоиди.Нека се давят в морето,на границата здрави огради и картечни гнезда на 500 метра за да не може маймуняк да прескочи.
    Като искат убежище да ходят при другите араби там има достатъчно място и пари.
  • 25 taka e brat

    1 0 Отговор
    ЗИМАЙТЕ ГИ ЗИМАЙТЕ ГИ ДА ВИ ПИКАТ И ДА ВИ КЕНЗ.Т ПО УЛИЦИТЕ И РЕЙСОВЕТЕ......... на кораба и за АМЕРИКА при ОБАМА

    ТА ГО НЕМА ---ХИТЛЕР--- да им обясни как стоят нещата и точно за 1-2 дена ше оправи тая бежанска криза.
  • 26 бай ви Тошо

    0 0 Отговор
    ...издръжката на един емигрант в Б-я. е 1000лв. на месец - аа нашите родители пенсионери са масово с по 150( - 200) лв. пенсия....да живее пожарникарят(на Тато) с два милиарда евро от продажбата на Бг. интересите ни...това е най-слабото правителство и най-слабият парламент -) ние от край време от как сме в демокрация) нямаме държавници - всички управляващи са продажници - сган....
  • 27 гостенин

    0 0 Отговор
    Колеги,прави сте,особено бай ви Тошо.Само искам да допълня,че когато бяха настанени в детския център за летни лагери и зелени училища(беше чисто нов),"горките"емигранти изпотрошиха абсолютно всичко.При въпрос на журналистката защо го правят,масовият отговор беше,че така им е казано на изпроводяк от Турция.Те нямало да ядат "гяурска" храна,казано им е,че у нас ще им дадат безплатни жилища,пари за издръжка и български жени да им слугуват.Не си го измислям,който желае,нека провери.Хубаво е да се замислим и е крайно време да изметем продажниците от власт.25 години пълна разруха,но след Костов тези изроди,които сега ни управляват са най-големите рушители и продажни предатели.Те са шайка престъпни,а на всичкото отгоре са и тъпи наглеци.
  • 28 erol atasoy

    0 0 Отговор
    zashto vinagi trqbva Turciq i Turcite da sa vi vinovni? tuk ima nad 3 miliona siriyska papla4,napadat policai ..hora.. poneje pove4eto sa kurdi sbvalqt Turskoto zname..s edna duma .erat v panicata ot koqto qdat a polu4avat mese4no po 300 evro pomoshti ..i nikoi ne gi e provojdal te minavat nelegalno granicata

    Коментиран от #30

  • 29 Минев

    0 0 Отговор
    Евреи, комунисти, цигани и радикални ислямисти - туморите на човечеството!
  • 30 CyclonB

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "erol atasoy":

    Мисля ,че ни лъжеш Ермол!Кюрдите воюваха доста успешно с Ислямска Държава изведнъж Турция реши да се намеси имено на страната на ИД твърдейки обратното.
  • 31 лелка

    0 0 Отговор
    когато фактите говорят,например, л..ното в автобуса на снимката, и господ мълчи....
  • 32 presly

    0 0 Отговор
    Глупости на таркалета: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/sep/11/refugees-hungarians-me-walking-together?CMP=share_btn_fb