23 Юни, 2016 15:36 3 593 2

Д-р Енчев вече надзърта и от пощенска марка

  • д-р енчев-
  • пощенска-
  • марка

И всичко това с любезното сътрудничество на „Български пощи“

Д-р Енчев вече надзърта и от пощенска марка - 1
Снимка: Епицентър
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Адска жега се разпали на филателния пазар в България. Пощенски марки с лика на д-р Енчев втрещиха обществеността. Веднага социалните мрежи се напълниха с коментари и публикации как по този начин „Български пощи“ ЕАД са пренебрегнали изявени български артисти.

От „Български пощи“ изпратиха официално съобщение до медиите, в което подробно се обяснява как редовните пощенски марки се издават от Министерство на транспорта и информационните технологии и съобщенията (МТИТС) по предложение на Съвета по маркоиздаване. Всяко година се приема План за маркоиздаване, който МТИТС официално обявява, а в този План са уточнени за кои годишнини, личности, събития и т.н ще бъдат издадени официални марки през съответната година. От „Български пощи“ уточняват още, че марките се отпечатват в печатницата на Специализираното предприятие „Българска филателия и нумизматика“ към „Български пощи“ ЕАД и след официална церемония по валидиране (полага се печат) се пускат за продажба в мрежата на „Български пощи“.

Марката с лика на д-р Енчев е забележителна и се нарича „персонална винетка“.

„Марката с персонална винетка“ е търговска услуга, предлагана от „Български пощи“. Тя не е непозната по света. Предлага се от много национални пощенски оператори в различни страни, съобщават от „Български пощи“ като дават и подробно разяснение за самата услуга:

„Услугата представлява пощенска марка с допълнителна част, в същия размер и формат - т.нар. винетка. Тя е отделена от марката с перфорация, без номинална стойност и съдържа изображение /лого, снимка, текст и др./ заявени от физическо или юридическо лице. Марката с персонална винетка може да се използва като средство за заплащане на пощенска услуга, с колекционерска и рекламна цел, при изпращане на покани и др..

Колкото по-голям е тиражът, толкова по-голяма е отстъпката. Поръчват се във всяка пощенска станция.“

Изводът е, че всеки, който занесе своя снимка на дигитален носител, може да получи готов комплект марки на избрана от клиента стойност, които функционират като всяка друга пощенска марка.

Е, какво ни пречи тогава да си поръчаме едни и с лика на Митьо-Очите например, ей така, за да сме в крак с времето... От „Български пощи“ дори ни оферират, че „колкото по-голям е тиражът, толкова по-голяма е отстъпката“.

За марките с лика на д-р Енчев пък стана ясно, че са изненада за рождения му ден. Те били поднесени опаковани луксозно в Монако, където той отбелязал празника с половинката си Теди Велинова и приятели. С повод или не, ПР-ът тук е налице, но и с любезното сътрудничество на „Български пощи“.

Освен, че д-р Енчев е под път и над път, и ни дебне зад всеки ъгъл, вече може да прокараме страстно език и върху марка с неговия лик. Какво ли следва? Защо не, някоя „лимитед едишън“ тоалетна хартия, например? Не е луд обаче този, който яде баницата, а този, който му я дава...

Пощи... „Български пощи“!

Апропо, от Факти.бг ви припомняме, че втората най-ценна марка на Великобритания бе продадена за 641 298 евро.

Изключително рядката марка, известна като "Червеното пени" стана собственост на неназован британски колекционер за невероятната сума от 495 000 паунда или 1 249 155 лева. Тя датира от 1863 г. и е смятана от колекционери и инвеститори за Светия Граал на филателията, защото партида 77, от която е, не е била предназначена да съществува. Марките са били създадени, но никога не са пуснати в продажба от пощенски станции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сексбок37

    0 0 Отговор
    Защо защитеното лого на република България е обект на търговия и реклама?
  • 2 Драганов

    0 0 Отговор
    доста егоцентрична постъпка