Last news in Fakti

30 Август, 2016 12:53 5 711 18

Сватбата на Стоичкови и изгубената магистрала

  • сватбата-
  • стоичкови-
  • изгубената магистрала
Сватбата на Стоичкови и изгубената магистрала - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Естественият ход на живота с прилежащите му обществени страсти напъха в килера случая „Мейзер“, за да направи място на сватбата на Стоичкови. Вместо конфликтът между модерния ляв и журналистическия екип да си остане в лоното на манастирското шушукане, той се превърна в основна тема в държавата. Незабавно стартираха тежки телевизионни дискусии, диплещи отколешния въпрос, що е лично пространство и къде са му границите.

Каквото и да е направил Стоичков – редно или нередно, поне запази мълчание. Единствено сестрата на булката, Мика, защити баща си чрез наетия за сватбата PR-специалист. А как да приемем поведението на двамата в колата – що за мъж си да обикаляш телевизиите и да хленчиш, че някой те е набил, пък бил той и Христо Стоичков. Трудно ще спечелиш съчувствието на народа, да не говорим за изграждане на героичен образ, примесен с великомъченичество. Нали сте цял екип бе, пичове – излезте и набийте Камата. Или поне го респектирайте. От сватбарите ли се уплашихте? Оставихте се на модерната му левачка и сега плачете по студията за посегателство срещу журналистиката и свободното слово.

Децата от моето поколение викаха, когато ги пердашат – „Хич не ме боли, само ме сърби“. Така и фотографът се инатеше – „Ще снимам, ще снимам…“, докато Стоичков сипеше ругатни.

Разбира се, да се бият непознати не е акт, който да поощрим и дори не го и мислим. По някакъв начин естественият инстинкт на Ицо към улавяне на неканено присъствие му е подсказал, че тези в колата не са дошли, за да палнат свещица в тихата планинска обител. Продължението бе в стила му и сега ще си носи последствията. Единственото, което могат да спечелят неканените сватбари, е някой лев. Плюс три дни увеличен тираж на вестника им. Ако целият шум е заради това – жалка история. Какво да правиш – нерадостна е съдбата на интелигента в заобикалящата го просташка среда. Народът не го заслужава, а той няма къде да иде.

Пак се разминахме с малко – смята се, че войната в бивша Югославия започнала с бой на сватба. След като опитах да се поставя на мястото и на двете страни, реших, че най-хубавото е, че не съм присъствал на това събитие – канен или не.

„Президентските избори са важни за стабилността на страната“. Действително фундаментална мисъл. Това откровение на Цветан Цветанов бе поднесено лично пред активистите на ГЕРБ в Сатовча. Някак естествено ми изскочи героят на Тодор Колев от „Двойникът“, който четеше безсмислен лозунг от стената, за да отбие номера на събрание. Как ли са спали жителите на Сатовча след заминаването на скъпия гост – хранили ли са се, завили ли са се, както се питаше Азис в междуконтинеталния си хит „Хабиби“.

Докато българските домакини приготвят зимнина на нощна тарифа, министър Бъчварова отиде на нощно посещение на Слънчака. Не успя да се засече с Митьо Очите – той замина да се лекува в Турция. Но пък опита да респектира барманите-мошеници, които хем надписват сметки, хем крият обороти. Дали е успяла, не е ясно, но пък ни информира със спокойното хладнокръвие на ветеран патоанатом, че една сериозна бежанска вълна си е напълно в духа на времето, та да не се чудим, ако ни сполети.

В кюстендилско прежалиха съсипаната черешова реколта и го удариха на иновации. Вместо да викат неволята, запретнаха ръкави и изобретиха черешово гориво за противоградни ракети. Както се казва – тази година до облаците, догодина до стратосферата.

Тегобите за автомагистрала „Струма“ нямат край. Сюжетът вече напомня „Изгубената магистрала“ на Дейвид Линч. В търсене на подходящото трасе, докато броиха прегазени животни, бяха блъснати от паникьосана румънка алпинистът Боян Петров и екологът Андрей Ковачев. Слава Богу, двамата оцеляха. Стана ясно обаче, че ако продължим да се туткаме и не започнем реална работа до 2020 г., могат да ни врътнат кранчето на еврофондовете за бъдещото строителство, че и да връщаме пари за вече построените отсечки. Засега всички предложения за трасета срещат съпротивата на еколозите. Ако имаше начин столичното метро да бъде продължено през Овча купел и Мало Бучино, та до гръцката граница, щеше да е супер. Стоян Братоев щеше да бъде канонизиран за светец, а всички застрашени смоци, гущери, че даже и мухите-винарки около казаните за ракия южно от Симитли, щяха да са си рахат. Кой не жадува да чуе: „Станция Кулата. Последна станция. Умоляват се пътниците да напуснат влака“. Ех, мечти…


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иванова

    0 0 Отговор
    Тези "журналисти"си правят реклама на гърба и славата на Стоичков.Малко ги е бил,не са поканени,не са платили права за снимане...........Жалки са.Стоичков сега да ги съди за нематериални щети,уронване на престиж,нарушаване на лично пространство и каквото още се сети,като фалират няколко просташки издания-може и да се сетят че има етика и морал.Ако са журналисти-да снимат земетресението в Италия,войната в Сирия и други значими събития а не да реват като бебета по телевизиите.Жалки и вероятно некадърни щом искат да се прочуят със скандали.
  • 3 Сиви

    0 0 Отговор
    А бе, Ганев, с изречения като "Каквото и да е направил Стоичков – редно или нередно, поне запази мълчание", излагаш не само себе си, а и цялата гилдия, към която вероятно принадлежиш! Дали щеше да плещиш тези милозливи словоизлияния за любимият ти Ицо, ако лично ти, или член на твоя екип/семейство и т.н., получиш един "модерен десен" между очите от "модерния ляв"?!? Кажи, каскет???
  • 4 Сиви

    0 0 Отговор
    Иванова и за теб се отнася коментар №3! Май забравихте снимките на Стоичков до убитите животни в Африка и въобще и изобщо просташките му маниери на самовлюбен новобогаташ?

    Коментиран от #14

  • 5 Красимир

    0 0 Отговор
    Сиви ти или си журналист или ...Аз по достоен българин не познава.Просто не искъм да коментирам тъпите ти коментари.
  • 6 Неутрален

    0 0 Отговор
    Хора не се карайте кой е по-по-най?Има една поговорка която тук е валидна с пълна сила,а тя е"КОЛКОТО И ДА СЕ НАПЪВА ЦЪРВУЛА, ТРАНДАФОР НЯМА ДА СТАНЕ". Хайде бъдете живи и здрави!!!
  • 7 йоци

    0 0 Отговор
    Ицо беше голям футболист обаче си остана малък човек.
  • 8 Пловдив

    0 0 Отговор
    брей големи страсти около бившия футболист
  • 9 Брутален нерез

    0 0 Отговор
    Много добър футболист беше. Като гражданин и човек си е един обикновен войнствен простак, с просташка физиономия, с просташко излъчване и с просташко поведение.
  • 10 Jek

    0 0 Отговор
    "Голям футболист", прославил България с просташките си изпълнения и псуването на майка. Мноооого интересно.
  • 11 Бате Цецо

    0 0 Отговор
    Позволявам си да постна част от Конституцията на Република България:
    Чл. 32.
    (1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.
    (2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.
    --------------------------
    Друг въпрос е, че не знам какво би трябвало да следва по закон за нарушителите на конституцията. А може би следва шамар от Стоичков

    Коментиран от #16

  • 12 Jek

    0 0 Отговор
    В съвременния живот, те снимат на всяка крачка и на всеки ъгъл. Като отидеш в мола, да не подписваш декларация?!!!
  • 13 емо марулята

    1 0 Отговор
    Бе чудя се аз тези двамата защо са седяли в колата, след като им е казал да си ходят и да не снимат. Ама не, на пук- няма пък, тука ще стоим и ще снимаме! И кога си тръгнаха? Когато му разбиха устата на единия?
    Това е предизвикана агресивност.
    Тези, които яко плюят сега по Стоичков, замислиха ли се дали мило и любезно ще обясняват на някой, който навлиза физически в личното им пространство и тропа с крак- няма да отстъпя! Съмнявам се.
  • 14 емо марулята пак

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сиви":

    Човекът не е хитър, затова показва снимки от сафари. Бая народ ходи в Африка и стреля. Ся трябва да плюеш и мразиш и онези, които вземат парите за отстрел, най-вече тях! Бе ти да не си някой веган в тарелка на центъра на София?
  • 15 прост народ слаба държава

    0 1 Отговор
    безродници,без морал,без традиции,
    където и да погледнеш-все това се вижда.
  • 16 Ядесереитн

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бате Цецо":

    Taя конститутция некой ми я подари преди 7-8 години. За нищо не става, ни да четеш, ни крака на масата да си подпреш. И хартията една такава - уж лъскава, ама ни гори като ората, че да си запаля котело с нея, ни дирнико да си обришеш, че е корав и дращи ( пък се и къса по-лесно от емека - та ), ни нещо благо да си завиеш с нея.
  • 17 ПРАБАБА73

    0 0 Отговор
    НЯМАХ ВРЪЗКА ЗА МАЛКО.ТА ТЕЗИ ЖУРНАЛИСТИ СА НАРУШИЛИ ЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО НА СВАТБАРИТЕ.СЛЕД НАПРАВЕНАТА ИМ ЗАБЕЛЕЖКА,ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ОТТЕГЛЯТ.НАПЪЛНО СЪВПАДА МНЕНИЕТО МИ С КОМЕНТАРА НА НОМЕР 1--ИВАНОВА.
  • 18 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    стоичков,стоичков...тва е баи ви ганя в печелившия му образ!толкова ли не разбра модерния ляв че славата носи не само пари,а и отговорности.след юмручната му разправа ,ще бъде последван от стотици фенове дето и тук пишат глупости как било съвсем нормално да биеш журналисти!после се чyдите що ви измъкват по светофарите и ви бият и вас?дано веднaж го направи поне в сащ дето ходи често та да получи заслуженото си този селски хитрец,щото тук явно няма да му се случи!