Last news in Fakti

30 Септември, 2016 06:59 21 920 20

Митьо Пищова се гаври със системата

  • митьо пищова-
  • гавра-
  • георги георгиев

Георги Георгиев коментира защо е издигнал Пищов и Шишарката за кандидат-президентска двойка

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Моята голяма цел е да си направя една огромна гавра с цялата система. В един 26-годишен цирк и театър аз поканих най-големите професионалисти. Основната идея е да поканя едни професионални шоумени и актьори пред хора, които ни заблуждават, че са такива. След време ние няма да предлагаме просто кебапчета и простотии, а ще говорим и за сериозни неща, когато му дойде времето за сериозните дебати.“

Това заяви пред Факти.бг Георги Георгиев – председател на партията Българско национално обединение, която издигна Митьо Пищова и Радо Шишарката като кандидат-президентска двойка за предстоящите президентски избори избори.

Каква е вашата цел с тази номинация? Това реална кандидатура ли е или по-скоро провокация?

Моята голяма цел е да си направя една огромна гавра с цялата система. В един 26-годишен цирк и театър аз поканих най-големите професионалисти. Митьо Пищова е олицетворение на преувеличаването, както с манекенките, така и с всичко. Него обаче, поне хората си знаят, че обича да обещава. В също време политиците обещават и нещата не се случват. Основната идея е да поканя едни професионални шоумени и актьори пред хора, които ни заблуждават, че са такива.

Според вас възможно ли е тази двойка при повече публичност да събере повече гласове, продиктувани по-скоро от гавра и шега?

От много места се надига това чувство. В началото ми беше просто предположение. Напоследък обаче, това, което забелязвам в интернет и на всякъде е, че това са най-обсъжданите кандидати през последните две седмици. Надявам се и на 6-ти ноември това да бъде така. Надявам се да успеем да заличим кандидатите на всички големи партии и да насочим вниманието към нас. След време ние няма да предлагаме просто кебапчета и простотии, а ще говорим и за сериозни неща, когато му дойде времето за сериозните дебати.

В никакъв случай не искам да обидя българския народ, че е прост. Той е много горд и изтърпял народ, научил се е да свежда главата под турско робство. Не знам защо и сега продължава така? Това е един приемствен и много мъдър народ. Това е провокация да събудим  хората.

Големият интерес се пробужда все повече. Защо да не дръпнем някой процент от наказателния вот? Над 55% от хората не гласуват, за това статукво, защото не харесват никой от системата. Защо да не активираме някой процент от тези 55%?

Поставили ли сте си цел като резултат на изборите?

За мен в тази кампания е важно да има послание. Дали някой ще гласува за тях или не, на мен ми е ясно, че образът на Митьо Пищова се взима на шега. На мен ми е пределно ясно, че трудно някой ще си представи този човек като президент. Ако някой познава Радослав Петров Петров, известен като Радо Шишарката, ще разбере, че той е много раздаващ се човек, помагащ на приятелите си. С какво тези хора са по-лоши от сегашния президент, който всяка седмица си позволява да прави гафове. А той е олицетворение на една сериозна институция. С какво те са по-различни от него. Всеки знае, че Митьо Пищова си прави майтапи. С какво те са по-зле от Плевнелиев. Думичката гавра е правилна. Ние българите не можем да се противопоставим на голямата мафия и на големите кръгове. Да се противопоставяме на това безочие и дебелодушие спрямо нашата държава. До ден днешен не видях нито един политик да направи нещо в полза на тази държава. Нито за вътрешна политика, нито за външна политика, нито за стимулиране на икономиката. На този етап нищо. Тогава какво ни остава на нас, малките мравки. Остава ни да се подиграваме. Да се подиграваме от нашата си камбанария. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шоуто продължава

    0 1 Отговор
    Как го е регистрирала ЦИК? Пак поредните театрални постановки в разни "шоумени" за разделяне на гласовете, също, както Жоржи Шоумена.

    Коментиран от #5

  • 2 бббббб

    1 0 Отговор
    Политиците ни се гаврят с нас 26год.и нищо не правим.Такаче един в повече или по-малко.....поне си го знаем чее шут!

    Коментиран от #14

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 arbo

    0 0 Отговор
    Правилно, и аз и много мои приятели ще гласуваме за тези клоуни, за да си направим и ние гавра със ситемата! Дано НайсТуМитю удари 5-6 %
  • 5 arbo

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "шоуто продължава":

    Що, до сега не бяха ли "шоумени"? Чехъла къв е? Ти кой достоен намери, та намираш мана на Митю?

    Коментиран от #10

  • 6 невярващия

    0 0 Отговор
    Като ще е цирк нека да е.Аз съм за тази ПРЕЗИДЕНТСКА ДВОЙКА .Призовавам и други да участват в цирк наречен БЪЛГАРИЯ
  • 7 jambazina

    0 0 Отговор
    Каквото и да ти говорат, става дума за пари.
  • 8 John Gotti

    0 0 Отговор
    ПОДКРЕПЯМ
    На смешна държава ѝ трябва клоун за президент.
  • 9 дебелият мазник

    0 0 Отговор
    Въобще нищо не е смешно, когато става на въпрос за ПАРИ и ПАК ЗА ПАРИ И ТО ЗА НАШИТЕ ПАРИ!
    Дебелият шкембак ще прибере народна пара покрай изборите и ще я превърне в една голяма купчина Л..*А, големи Л..*А.
    Ей, за това ПЛАЩАМЕ, за купчини с Л..*А.
    Как е? Хубаво ли ви е?
    За това ни изборазяват, като Кенеф, само имаме нужда някой да пусне водата и сме изтекли в канала.
  • 10 шоуто продължава

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "arbo":

    Митю, като отиде в ЕС Паламента, ше им говори за п*тки, ку*ове, джакузита, макузите, ......, може и да се изпърди за по голяма достоверност.
    После да не се чудиш, защо живеем зле, а България е най бедната държава не само в Европа, ама ти си баровец, няма какво де те мисля.
  • 11 Дани

    0 0 Отговор
    Пред росица плевнелиева избирам Пищова :)
  • 12 Димитър Колев

    0 0 Отговор
    Пак е по-добър от сегашната безлична домакиня Роси.....
  • 13 велислав

    0 0 Отговор
    Аз разлика между Пищова и Доналд Тръмп не правя. За мен изборите са еднакви в България и в Америка.
  • 14 мило

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "бббббб":

    Радо Шишарката е пекан. Бях студент в Габрово, той пееше страхотен глас има. Митьо пищова не е глупав, просто зависи какви интереси биха стояли зад него. Като се замисля, за пророчеството на Ванга, щяла да дойде някаква жена да накаже тия досегашните Лапачив пандиза и да ни спасяла, аз все чакам, но не дочаках. Аз бих го сторил ако бях на власт за един месец но никой нем е е.ава за нищо. затова и не смея да мисля, че ще доживея да има възмездие над досегашните Лапачи врагове. но да си призная, бих гласувал за Шишарката и Пищова, при условие, че защитават справедливи закони впоследствие. въпроса е, че не зная какво биха правили настоящите двойки за кандидати? Едно сега приказват, но след време...? Ето затова не мога да вярвам на никого. само се надявам да е доброто за нас или поне по-малкото зло! Ала дали?
  • 15 Диди

    0 0 Отговор
    До,,шоуто продължава,,Благодаря за написаното,смях се със сълзи.
  • 16 momo

    0 0 Отговор
    Блгарският народ е беден, но за сметка на това много завистлив и изключително прост и скодоумен. Нищо чудно да изберат Митьо :)))
  • 17 народ

    0 0 Отговор
    По-скоро системата се гаври с нас.
  • 18 Васичка Атанасова

    0 0 Отговор
    аз пък ще гласувам точно за митьо пищова
  • 19 Бат Чаво

    0 0 Отговор
    Тоя бързо забрави как ревеше по телевизията когато се беше разболял тежко и нямаше пари. Сега пак го раздава много ларш и се чуди коя млада п.*ка да изч.ка, ама пак ще дойде време да пита къде се*ат гладните!
  • 20 Гербер

    0 0 Отговор
    Не че Плевнокио беше по-добър,но поне е грамотен а този не знам дали може и да чете!