2 Октомври, 2016 07:01 4 508 7

Жорж Ганчев: България потъва като тесла в кладенец

  • жорж ганчев-
  • българия-
  • потъва-
  • тесла-
  • кладенец

Той заяви, че се цели във второ място на първия тур на президентските избори

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За мен е задължение да се кандидатирам на изборите за четвърти път, точно като Жак Ширак на Франция. Това заяви за Факти.бг кандидат-президентът Жорж Ганчев, като отбеляза, че се цели във второ място на първия тур на изборите.

Жорж Ганчев коментира сагата с Ирина Бокова и Кристалина Георгиева покрай българската кандидатура за поста на генерален секретар на ООН, както и поругания български паметник в Македония.

Г-н Ганчев, защо се кандидатирате за президент?

За мен е задължение да се кандидатирам на изборите за четвърти път, точно като Жак Ширак във Франция. Заради завоюваните два пъти по близо милион души и мажоритарни гласове за мен. Както и след това, когато бях във Военна болница с двойна бронхопневмония, в стаята си спечелих 97,800 гласа, които дадох на Георги Първанов, мислейки, че е човек от народа и ще бъде по-добър от предишния бракоразводен адвокат. Жалко, но е факт, че и той се провали. Мое изконно задължение е и като патриотичен българин да участвам в една мажоритарна кампания заедно с моя приятел Кольо Парамов, който е един от най-добрите финансови анализатори на Балканите. Двамата сме доказани хора още от 1989 година, помъдрели, с име и опит да направим нужното и да вземем второ място на първия тур на изборите, спрямо хора, които партийната йерархия, олигархия и алчност са ги компрометирали.

Смятате, че ще стигнете до второ място на изборите така ли?

Това е целта на занятието, тъй като аз си финансирам всички кампании от 1989 г. до сега. Не съм бъркал в джоба на данъкоплатеца. И в двата парламента, където съм вкарал два пъти по 13 души, е било пак с мои средства. Никога не съм си позволил да ходя с делегации. Един самолет не съм взел, една хотелска стая не съм използвал и нямам нито фирми, нито заплата, нито борд на директорите в България. Мисля, че този личен пример и опитът ми би трябвало да тежи в републиката, която в момента потъва като тесла в кладенец. Най вече когато един човек като мен дава всичко от себе си само и само да бъде в помощ. Мисля, че това може да стигне до хората ако ми се даде достоен шанс. Ако Костинбродската история на Цецо-Мецо се повтори това ще е срам за България. Ще бъде поредният срам и нищо ново под слънцето, а нашия народ ще страда още по-сериозно.

А как ще коментирате сагата с Ирина Бокова и Кристалина Георгиева покрай българската кандидатура за поста на генерален секретар на ООН?

Какво да ги коментирам? Това е срам и позор за България! Ирина Бокова е една жена, която наистина спечели толкова много одобрение, в толкова много международни организации. Най-накрая, като шеф на ЮНЕСКО два мандата, направи максималното от себе си. Това е една жена, която трябва да бъде виновна заради баща си ли? Това са пълни простотии! Как може да се правят такива селски експерименти с госпожа Сталинка (бел. ред. Кристалина Георгиева), която е вероятно най-голямата бюрократка на планетата.

Какво мислите за случая със счупения български паметник в Македония?

Македонците правят толкова много простотии в последните 26 години, че ако почна да ги изреждам ще отнеме много време. Мога да ви кажа само, че моя втори баща е Кольо Бачев – секретар на генерал Протогеров, които е бил най-близък до Ванче Михайлов. Аз съм роден през 1939 година преди войната. Помня ги като живеехме на ул. Раковска и ул. Гурко 19. Всички войводи от 1945 г. до 1950 г. са минавали от там. Всички неща, които стават в Македония са в следствие на сръбските тайни служби, промиването на мозъци и вербуването на сръбска мафия в Македония, още от времето на Тито, та и до днес. Политическа или икономическа, мафията си е мафия. Много ми е мъчно, Любчо Георгиевски и Доста Димовски бяха мои приятели преди да станат министър-председател и съответно министър на МВР. За съжаление Доста Димовски почина. Бяха българофили. Говорили сме много пъти, канил съм ги на закуска. Опитах се да им въздействам и успях, но за кратко. Македония е застрашена да бъде залята от албанската вълна, тъй като правим много глупости на Балканите и не знаем как да защитим християнската кауза.

В момента представлявам „Християн Социалния Съюз“ в България. Той е воден от художника Гриша Господинов. „Християн Социалния Съюз“' е идеята за феърплей, която Бърни Сандърс пропагандира и с която направи революция с младите хора в Америка. В последните 10 дни Хилъри Клинтън беше подкрепена от 1 милиард и 150 милиона от хората от Уол Стрийт и от всички босове на филмовия бизнес. Така тя дръпна с 2-3 точки напред. „Християн Социалния Съюз“ изповядва точно тази идея на Бърни Сандърс, че не може 1% от хората на света да управляват благата на цялата планета. Това е политическа порнография.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    1 1 Отговор
    Неосъществени амбиции и много агенти сред кандидатите за президент.
    Карат ни да избираме от нищото.
  • 2 шшш

    1 0 Отговор
    По добре Жорж от всякакъв кандидат на Гебр ,разочарован съм .Признавам ,гласувах само за тях,но филма свърши...поредните клоуни се оказаха ...
  • 3 Жожика

    2 1 Отговор
    Жужика, за да привлечеш симпатия , привъженици и последователи е нужна идеологическа икономическа и политическа програма на онуй дет са гласиш да строиш в България щот да не потъва КАТ тесла в кладенец. Ти си пъле с лафове за твой личен житейски опит, за връзки с не толкоз влиятелни и полезни за българскоро положение личности на запад, цити на Сандерс, които са голи фрази нещо като плакатни призиви и афиши. Ти говореше за някакви твои контакти с Д. Болтон, днес споменаваш Уол Стреет. Всичко това изглежда като кръпки от тук от там на шивач обещавайки да извая дрешка с емблема на Валентино. Теория за строителство и управление на държава с ясни цели и посока на действие за цялото общество в переспектива, нямаш. Затуй и ти ще си същия кьор фишек като царчето Симеон. Народа се люка без посока наивен и отчаян и обезнадежден. Само Митко Бомбата дето не са избрали а биха след като днес имаме Бойко. Просто твоята кандидатура е пореден изстрел във въздуха! Кога как и от къде ще дойде чудото за България и нейният поврат към заздравяване на социалният баланс с нова сила с държавен, частен/едър, среден и малък/ бизнес. Само с помощта на Русия. До сега и Уол стриит и Сити банк и Банк ов Америка и Дойче банк и Голдман сакс и кой ли не ни го лъзгаха задна прашка и ни пускат да пасем като евтина мома. Според ме днес всички партии са глутница хищници раздирайки Народа и земята на Боте и Левски, дове ли ни до робско ниво.
  • 4 За кого да гласуваме ли

    2 0 Отговор
    Коста Цонев, бате Серго Данаилов, сега остана да издигнем Митко Бомбата, що не след Боко нямаме никакво значение за кого. Държавата е като клиентка от публичен дом където желаещи са много да и се качат да поклатят и да я пуснат на друг щом стане бременна.
  • 5 Маорски съ чи някой тъ викс

    1 0 Отговор
    За никакъв ..й не ставаш. Продухани флигорна Джорджи! Глей си болното здраве и оди по живо дорде си още здраво. Времето днеска е нит ти да си жив нит аз да съм умрял! Ай Несебър извинявай че съ видяхме! Ти вече КАТ кашляш пръцкаш.
  • 6 На прай съ чин някой тъ вика

    0 1 Отговор
    Джордж искаш да клатиш народа български. Върви знеш къде?
  • 7 антижоржи

    1 0 Отговор
    тъпи приказки за тъпи хора от тъп човек