Last news in Fakti

10 Октомври, 2016 19:23 4 177 25

Войната на Борисов не е наша война

  • премиер-
  • бежанци-
  • бойко борисов
Войната на Борисов не е наша война - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Докато Робърт де Ниро псува Тръмп и докато сал един чужд журналист от "Форбс" посмя да напише на Борисов това, което много българи мислят за него – идва времето на въпросите към човека - държава, заявителя на новия тоталитарен проект. Въпросите, които никой не му задава.  Това посочва в коментар за сайта Лентата Мартин Карбовски.

А въпросът е прост – в чия война ни вкарвате господин Борисов?

Съдейки по това как изиграхте козовете си и шанса ни за българско ръководство на ООН, днес е повече от ясно, че правителството на България изпълнява чужда програма в световната криза за „бежанците“.

Няма значение чия конспирация е тази програма.

Няма значение кой е кукловодът на тази програма.

Не ни интересуват даже дъблинското и международните договорености – видя се, че много страни не ги спазват.

Ще ни кажете ли какво сте намислили с идеята да прехвърлите на общините възможността да населяват българска земя с имигранти?

Ще ни кажете ли къде смятате да настанявате?

Защо отричате, че Самоков, Звездец, села от Родопите и Странджа, села до морето и Камчия се готвят за така наречените лагери?

Виждате ли как реагираха българите по тези места – като ужилени.

Виждате ли и друго – против идеята да се настанят бежанци се обединяват и българи, и цигани, и всички етноси. Защо мълчите?

Мислите ли, че номера ще мине след няколко месеца?

 Ще ни поставите ли пред свършен факт?!

Мислите ли, че не помним как един път казвате, че тия хора са бягали от ятаган, а днес казвате, че ние сме изнасяли демокрация и затова днес сме длъжни да приемем … бежанци? Ще ни изясните ли каквo правите?

Какво ще правите например с чужденците, които започва да ни връща Европа? Ще ни дадете ли информация колко чужденци са регистрирани на наша територия досега?

Ще ни кажете ли какъв процент от тях смята да ни върне Европа?

Наистина ли не забелязвате гладната стачка на десетки сирийци, дошли от Гърция, на които там е обещавано да получават у нас апартаменти и 500 евро на месец?

Ако всички играят срещу нас – време е да ни го кажете. Защото в тази лукава война няма общи интереси, забравете тая лъжа.

Какво стана с парите, които прокламирахте като пари за ограда, а се оказа, че всъщност са за нови лагери и настаняване на бежанци?

Наистина ли смятате, че говореното че „оградата по границата с Турция е почти готова“  ще сбъдне тази ограда като с магия – това са повече от 250 километра и вие много добре знаете, че няма толкова дълга ограда.

Колко километра и къде е досега направената ограда – покажете ни карта?

Много важен въпрос – смятате ли да изпълним квотите за бежанци, дадени ни от Европа и отказани от вишеградската четворка и Австрия? Или смятате да ги преизпълним? Или смятате, че ще посрещнем тези хора тук и после трябва да чакаме да бъдат разпределени – кажете какво възнамерявате.

Кой определи срок от две години (по Румяна Бъчварова) у нас да се заселват бежанци и имате ли план за след това?

Смятате ли, че вътрешният ни министър може да дава примери в подкрепа на настаняването на бежанци с груби въпроси към журналистите, напомняйки им, че много българи са напуснали земите си и са били бежанци?

Това е отвратително и скудоумно като мистификация – българите са бягали при българи, на наша си територия. Не са се разселвали с милиони и за такъв кратък срок по чужди земи.

И най-важният въпрос – кой попита нацията дали е съгласна с настаняването на бежанци у нас? Вие сам ли ще решавате това?

Това питане се случи в Унгария на Орбан. На това питане беше отговорено в Словакия на Фицо. У нас се приема за даденост, че трябва да спазваме някакви чужди договорки, подписани преди години от работещ за чужди разузнавания външен министър и днес сякаш безпрекословно трябва да влезем в една война, от която дори самата Германия се отказа.

Колко зависим сте от Германия, господин премиер?

Смятате ли, че можете да настаните хиляди неизвестни, непознати, непроверени и неясни индивиди от Азия и Африка в гърчещата се от демографска криза, умираща България и това да не се обърне срещу интереса на нацията?

Смятате ли, че вашата глава ще остане на политическите ви рамене след това изключително авторитарно по своята същност деяние – смесване на етноси по време, когато оглавяваме класацията за умиращите нации?

Смятате ли, че да се хвалим как падат визите за Канада и как ще приемаме бежанци тук като картинка се харесва на хората, които не искат да емигрират и които не искат пришълци?

Смятате ли въобще, че е наше възможно право да не искаме пришълци?

Българските граждани, кметове, селяни се нуждаят от тези отговори.

Вие им ги дължите, ако сте на служба на народа.

Има риск да останете в историята като най-мразения и съсипал европейската мечта ръководител на държавата, който бавно я превръща в буфер между Европа и Ориента.

Вие сте ни длъжник за тези отговори и трябва да ги дадете в най-скоро време, без да пустословите и да играете назидателен, неразбран и сърдит.

Българите ви чакат. Ако мълчите, се предполага, че лъжете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    1 0 Отговор
    Не говорете против Бойко защото ако не беше той къде щяхте да карате колите си !!!Я колко магистрали направи човека и ни кара да се чустваме горди че сме в цивилизована даржава а не като рашъните дето една улица бес дупки нямят!!!

    Коментиран от #5, #7, #18

  • 2 ТИКВОЧА

    0 1 Отговор
    ОТДАВНА СЪМ ПИСАЛ ЧЕ ТОЗИ ЧОВЕК Е ВРЕДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ ВЪПРЕКИ ЧЕ НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ И АЗ ГЛАСУВАХ ЗА НЕГО. НИЩО ЧЕ НИ ЗАБЛУЖДАВА С НЯКЪКВИ ЛЕНТИЧКИ С 16 МИЛИАРДА КОЙТО НЕ ЗНАМ КОЙ ЩЕ ГИ ВРЪЩА. МОЖЕ БИ МИГРАНТИТЕ-ПОДЛОГО .
  • 3 име

    0 1 Отговор
    добър материал! бих добавил въпрос -кои са другите случаи ,когато чужди държавни лидери са притискали Борисов и какъв е бил резултата за България??????????????
  • 4 Картър

    0 1 Отговор
    Много хубава статия!
    Времето на Юдата Искариот Борисов изтече, свърши се с неговото царуване. Ще губи избори след избори и ще иде там където е мястото на всеки предател и изменник, в нужника на Историята!

    Коментиран от #16

  • 5 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Матриалеее, виж си писанията:
    "дАржава а не като рашъните дето една улица беС дупки нямЯт!!"
    :):):):)
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сори

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Магистрали ще се правят и ще има и след 100 год....но нас няма да ни има ....не трябва да се допускат в сайта обраи с остри психически растройства освен ако не забавлява останалите участници с простотиите си...или с това си изхранва семейството...
  • 8 ГОЙКО

    0 0 Отговор
    ЕДНА МУТРА Е ГОТОВА НА ВСИЧКО В ИМЕТО НА ПАРИТЕ.
  • 9 ПРАБАБА73

    0 0 Отговор
    БРАВО ЗА ХУБАВАТА И ИСТИНСКА СТАТИЯ НА АВТОРА КАРБОВСКИ.ТАКИВА ВЪПРОСИ РЯДКО СЕ ЗАДАВАТ ОТ ЖУРНАЛИСТИ ИЛИ ПОЛИТИЦИ.А ОНЯ С КОНЯ ДА СИ МАХНЕ КАПАЦИТЕ И ДА НЕ ГЛЕДА САМО МАГИСТРАЛИТЕ,А И ДРУГИ МНОГО ПО-ВАЖНИ ПРОБЛЕМИ В ДЪРЖАВАТА,КАТО ТЕЗИ,ЗА КОИТО ПИШЕ АВТОРЪТ.И ЩОМ КАТО НЕ Е ПИТАЛ НАС,НАРОДА,ДА ХВАНЕ ТОЗИ АЗ СЪМ ПРОСТ И ВИЕ СТЕ ПРОСТИ............И ДА СИ ГИ ЗАСЕЛИ В БАНКЯ И ОКОЛНИТЕ СЕЛА ТАМ.И ДА МУ РАДВАТ ОЧИТЕ,ПЪРВО ТОЙ ДА УСЕТИ И ВИДИ КАКВО Е ДА ИМА СЪВСЕМ ЧУЖДИ И НЕПОЗНАТИ ХОРА КРАЙ ТЕБЕ.
  • 10 Гостът

    0 0 Отговор
    ББ и свитата му са капути. Бизнесмените са капути. Полицаите са капути. Лекарите също. Журналистите също. Кой ще оправи държавата?
    Кой чакате? Какво ще направите? На какво се надявате? Какво искате? Какви са ви идеите? Кой може да направи нещо?
  • 11 дасдасд

    0 0 Отговор
    Каквото и да си говорим. Скоро може и да ни писне. Не може и не е редно да се плащат толкова данъци. Това са винетки, ДДС, това е данък печалба, това са осигуровки, това са такси смет и прочие. За какво да не ни питат после за нищо. Това ли сме ние материал, който си отива? Хора събуждайте се стига сте спали... Не мога единствено да разбера как толкова малка държава като нашата така лесно се манипулира... Идват на власт техните фирми работят. То вече няма приватизации, заменки, сега фирмите им работят... И докога така ... Президента ни се бърка като хич не му е работата... Изкуствено ни развалят отношенията с Русия... Хора Русия може да е много важен бизнес партньор поради еднаквите вкусове с България... Не говоря да сме им слуги... Говоря да произвеждаме и изнасяме... Знаете ли Руснаците лятото колко пари оставят по магазините и те търсят БЪЛГАРСКИ ДОМАТИ, БЪЛГАРСКИ ДИНИ, БЪЛГАРСКИ ЧЕРЕШИ... Аз работя с Руснаци и те ХАРЕСВАТ България. А англичаните, идват серат и се прибират ... А пак американците боли ги фара за нас... Нали ни взимат златото. Германците и те най-голямата мина за метали на Балканите те са ни я взели... И кво ни дават Германците да работим 30 години за 1 кола от магазина... А вие говорете колко било трудно по социализма да се вземе кола... А пък всички са имали от магазина нали... А сега кой има от магазина само единици който незнаино как са забогатели... Нормално със заплата 1000 лв как се взима кола 50 000 ...
  • 12 onq s konq

    0 0 Отговор
    Забраних ви да ме заговаряте без разрешение,вие почнахте да си пишете с моя ник удобни простотии и да ме изкарвате по-глупав ДОРИ ОТ ВАС!:)Аре разпуснете малко с ДВОЙНИКА ми, щото като се върна ще ви набия обръчите безмилостно!
  • 13 Диди

    0 0 Отговор
    До ,,дасдасд,,Говориш за многото данъци,осигуровки,за смет и т.н.Разбира се че трябва всеки да си плаща данъците.Но тук въпросът е друг.Кой изобщо във България плаща данъци?Всеки гледа да ,,удари кьоравото,,и да свие на черно.Да,добре но има един проблем.Във България почти всеки гледа да укрие данъците.Да се работи на черно,това го има навсякъде,но не така както при нас.Защо трябва да плюете германците,те помагът с пари,но къде отиват тези пари?Нали правитилството е избрано от народа,защо трябва други да са ни виновни?Бих казала така....Да дойдът от ЕС политици които да поемат Управлението на България само за 5години,сигурна съм че ще има положителен резултат.
  • 14 Диди

    0 0 Отговор
    До ,,оня с кона,,И на мен ми направиха този номер,даже някои от тях мислят че съм мъж.Няма да ги нобиеш,мисля че не си лош.
  • 15 Диди

    0 0 Отговор
    Е,да вземем да си пуснем снимките,няма да могът да са криминални.
  • 16 Смешника

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Картър":

    Не пиши глупости, като невежа тиква! Борисов не е предател и изменник! Предатели и изменници са от БСП и ДПС-всички копеленца, които продадоха България за жълти стотинки на Руснаците и на Турците! Не виждаш ли, че единствената истинска политическа сила, която наистина иска да управлява нормално е ГЕРБ! Всички други са подлеци: ДПС - организирана престъпна група-политическа и икономическа мафия; БСП- лошо организирана престъпна група, която(СЛАВА БОГУ) се разпада на отделни групички; Патриотчетата, които сега се обединяват, щото единствената им цел е да хванат субсидийката- т.е. да продължават да ни смучат кръвчицата! За другите: Меглена, Татяна- и прочие червени партизанки, или за турските агенти Касим Дал и Лютвито единствената цел е да са във властта, за да лобират за чуждите интереси, които им плащат с трохите от своите трапези! Замълчи!

    Коментиран от #17

  • 17 ФАК Ю

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Смешника":

    ХАХХАХА, ето го в действие - типичното гробарско .... 100 криви, то -право.
  • 18 Бах тоз Кон

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Какви магистрали бе Кобилкин?
    Магистрала Люлин е околовръстно шосе.

    По Тракия, Борисов построи една отсечка от Нова Загора до Айтос, като долепи до старото платно нови две. (Само на стара Загора и Чирпан е чисто ново)

    Струма и Марица прецакаха бизнеса на Варна и Бургас. Пристанищата им останаха празни заради тоя тъп цървул Борисов. Контейнерите сега се разтоварват в Гърция и Турция- парите остават при Гърци и Турци. Ти на това какво му казваш?
    После същият този цървул ще иска данъци от Варна и Бургас, а лично той им прецака поминъка.
    Така, че твоя кумир е не само глупав, но и ужасно вреден за страната. Всяка година се разтоварват по 20 хил. контенера за България на пристанището в Солун. Средната цена само на товаро- разтоварни операции на контейнер е около 2000 USD. Тези пари вече не влизат в БГ...
    Но ти няма как да го разбереш - нали си кон!

    Коментиран от #21

  • 19 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    в българия няма да има бежанци.пускаме ги и веднага изчезват ,на секундата.тва първо .ако в българия се задържат бегалци значи сме се оправили в евопа няма нормална страна дето да няма такива.тва второ.и нека не приемаме хората в зор за престъпници макар сред тях да има и такива ,не е християнско ,а и на нас ни се е случвало да бягаме в последните 100 години и да влачим маса проблеми в страните дето бягахме.тва трето.

    Коментиран от #22, #24

  • 20 Не е Райска ябълка

    0 0 Отговор
    Не може да не се види разликата между тиквата и Райската ябълка. Турците лапнаха келепира а за нас - тиквени семки!
  • 21 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Бах тоз Кон":

    Грешка в километража. Тиквата краде от магистрала "Тракия" от Стара Загора до Ямбол. От житарово до Карнобат я строиха през 90те години после турска фирма я асфалтира след2000 а глътна пари като за цялостно изграждане. От Ямбол до Карнобат я завърши Орешарски и затова той я откри. Тиквун няма какво да се маймунчи.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 тцтц

    0 0 Отговор
    много точно написано. Бойко както всички останали политици се надупва на всяка чужда държава която има някакви претенции към нас. това са продажници. затова на изборите ми се струва, че ще бъде много изненадан /освен ако нещо не манипулира вота/.лошото е че и следващите са същите....
  • 24 МАРШ

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Ами, аре, зами бегай и изчезни някъде..., с "хората", дето били на "зор".

    Коментиран от #25

  • 25 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "МАРШ":

    ако имам зор бих отишал да работя .не се плаша от работа ,а имам и голямо семеиство за хранене .извън българия има повече читави българи отколкото у нас и в голяма част те бяха бежанци дълги години,докато се легализират.обикаляха немили недраги по европа за да издържат семеиствата си тук.става въпрос за стотици хиляди читави българи.заедно с тях и доста мърша обаче изтече ,то не бяха крадци,трафиканти,сутениори и проститутки...и кво трябва ли всички българи да се третират по света като престъпници?