Last news in Fakti

22 Октомври, 2016 07:00 40 904 42

Третата световна война ще бъде бърза и смъртоносна

  • трета световна война-
  • сащ-
  • русия-
  • китай-
  • оръжия
Третата световна война ще бъде бърза и смъртоносна - 1
Снимки: БТА/АР
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Когато хората си мислят за Третата световна война, в главите им се въртят няколко сценария. Общото е, че те включват размяна под някаква форма на ядрени удари между САЩ и Русия, или Китай. Това, което обикновено не се разглежда, е колко бързо една конвенционална военна ситуация може да ескалира в ограничен ядрен конфликт. И всичко това определено няма да продължи дълго. В действителност водещите военни стратези в състава на армията на САЩ са абсолютно съгласни, че конфронтацията между Вашингтон и/или НАТО срещу Руската федерация, или може би Китай, ще продължи едва няколко кратки минути. По думите им Третата световна война ще бъде "смъртоносна и бърза."

Британският „Дейли мейл“ съобщи наскоро, че на заседание на Асоциацията на американската армия във Вашингтон, окръг Колумбия, темата е била основна в дневния ред. Водещите военни смятат, че голяма война между съперничещи мощни държави предстои. Според началника на генералния щаб на армията на САЩ - генерал Марк А. Майли подобен сценарий е „почти гарантиран някъде в бъдещето“.

Третата световна война ще бъде бърза и смъртоносна

Според него в една бъдеща война ще доминират изкуственият интелект и интелигентните оръжия. Дори конвенционалните сблъсъци ще бъдат отново в рамките на няколко минути, смятат военни.

Генерал майор Уилям Хикс прогнозира, че някакъв нов вид "връзка" ще трябва да бъде разработена в по-далечното бъдеще. При нея машините ще стават по-бързи и ще поемат повече от процеса на вземане на решения. „Един конвенционален конфликт в близкото бъдеще ще бъде изключително смъртоносен и бърз и ние няма да притежаваме хронометъра", твърди той.

Хикс, който в момента е стратегически директор в отдел „Планове и стратегии“ на Пентагона, отива много по-напред в прогнозите си. "Скоростта на събитията вероятно ще напряга все повече нашите човешки способности. Скоростта, с която машините ще могат да вземат решения в по-далечно бъдеще, ще предизвика нашата способност да мислим и решаваме, а това означава нови отношения между човек и машина".

Третата световна война ще бъде бърза и смъртоносна

Генералът дава за пример усилията за постигане на технологичен напредък, полагани от Русия и Китай. Той отбелязва, че САЩ трябва да се подготвят за "насилие по скала, която американската армия не е виждала от войната в Корея“.

Друг негов колега - генерал-лейтенант Джоузеф Андерсън твърди, че САЩ са изправени пред заплахи от "модерните национални държави, които действат агресивно в милитаризирана конкуренция". Това не е само очевиден намек за Русия, която извършва постоянна серия от военни тренировки и учения през последните няколко години. В следващите си думи генералът идентифицира по-ясно тези национални държави, за които говори.

"Кого имам предвид ли?", пита риторично той. "Русия?", мистеризно продължава да задави въпроси.

Началникът на ГЩ генерал Майли също така заявява, че бъдещето на войната не се ограничава до традиционното бойно поле. Той настоява САЩ да бъдат по-добре подготвени, за да се включат в кибервойната и конфликтите, водени в градска обстановка.

В списъка с предизвикателствата пред съвременната американска армия на световната сцена генерал Майли включва обновената заплаха от Русия, все по-могъщият икономически и военен съперник Китай и нарастващият брой слаби национални държави, които биха могли да бъдат използвани от агресори или може да се нуждаят от защита. "Докато ние твърдим, че сме готови, статуквото постоянно се променя", твърди той.

Третата световна война ще бъде бърза и смъртоносна

Нарастващата военна мощ на Русия и Китай се появява, за да принуди САЩ, която е доминираща военна сила от около един век, да развива своята армия, за да запази настоящото предимство спрямо конкурентите си, смятат в Пентагона. По думите им увеличеното напрежение с Русия, от граничните спорове в Източна Европа и Украйна, през трудните преговори около примирието в сирийската гражданска война, както и активизацията на Пекин в Южнокитайско море, ще бъде изпитание за САЩ. "Ако ние не направим нищо повече, въпреки че очевидно ситуацията го изисква, това потенциално би могло да доведе до Трета световна война", предупреждават американски военни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    16 3 Отговор
    натискайте копчето , че писна ми да чета различни глупости...

    Коментиран от #37

  • 2 ТИКВОЧА

    11 4 Отговор
    САМО ТАКА ЩЕ СЕ НОРМАЛИЗИРАТ НЕЩАТА ИНАЧЕ НИ ЧАКА ВЕЧНА РОБИЯ ОТ ТАЛИБАНИ И ДРУГА ПАСМИНА.
  • 3 666

    16 2 Отговор
    Тези водещите военни стратези хич ги няма.
    Може първия удар да е много бърз,но това тоя път няма да е края на войната Г-да американци,
    този път срещу вас не е Япония с мечовете.
    Ще ви засипят бомбите и вас и жива крава няма да остане/само индианците вероятно ще оцелеят/.
    Най добре да ви уволни повечето Г-н Тръмп и да си сядате на задниците в някоя кравеферма докато всичко си е спокойно.

    Коментиран от #38

  • 4 СЛЕПЕЦ

    0 2 Отговор
    za6to 6te bade sled kato tretata svetovna zapo4na predi nqkolk godini ama naistina li nikoi ne vijda
  • 5 tost

    8 4 Отговор
    Аз пак немога да разбера,Русия е фалирала,в комунистически Китай ядът мишоци,пък американците пълнят гащите като видят руски самолет или китаско корито.Явно Дитка,Кирю,кОНЯ и сие ша трябва да на светнат що тъй
  • 6 Бахви

    2 9 Отговор
    Взе ли си рублите?

    Коментиран от #7

  • 7 кроко

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бахви":

    Я кажи кой в България раздава пари? Колко са НПО-тата с руско финансиране и колко са тези с американско?
  • 8 5665

    13 1 Отговор
    "Не знам с какви оръжия ще се води третата световна война, но в четвъртата ще се бият с камъни и дървета."
    Алберт Айнщайн

    Коментиран от #19

  • 9 LPG

    13 2 Отговор
    ПАК АМЕРИКАНЦИТЕ РЪЧКАТ РАБОТАТА И ВИНАГИ СА Я РЪЧКАЛИ ТАПАНАРИТЕ!
  • 10 Киро

    3 11 Отговор
    Цялата тази дрънканица в последно време започна, когато Путю почна да плаши пак с ядрено оръжие, да къса договори за разоръжаване и тн.
    А това стана, защото на Путю нищо друго не му остана, Русия е вече една икономическа развалина с предстоящ в близкото бъдеще фалит, единственото асо в глобален мащаб останаха ядрените ракети. При конвенционална война без ядрени ракети, то е ясно, че Рашка няма шанс срещу НАТО.

    Американците просто отвръщат на риториката на дъртото джудже от Кремъл, изтъкано от комплекси! Явно то като ще мре скоро, другите кучета ги яли!

    Просто напомняне какво се случва при ядрена война, няма печеливши!

    Коментиран от #11, #15, #22

  • 11 ДА ИЗЧИСТИМ КИРТА

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Киро":

    ТОООЧНО ТАКА САМО ЧЕ РОЛИТЕ СИ ГИ ПООБЪРКАЛ .СЛЕПЦИТЕ ВЕЧЕ ИЗЧЕЗНАХА А ПЛАТЕНИТЕ КАТ ТЕБЕ НЕ СА АКТУАЛНИ.
  • 12 Димитър Колев

    9 0 Отговор
    Тия военни хептен изкукуригали, внимавайте кво си пожелавате, защото ако се случи ще ви млъкнат гнусните усти един път завинаги. И ние ша идем в небитието, ама то за повечето българи това ще е избавление по скоро.
  • 13 кенли

    7 0 Отговор
    като се замисли човек както ЕС и САЩ влагат всичко за да омаломощят Русия те какво чакат руснаците да стоят със скръстени ръце която и да е държава ще взема мерки за отбрана както намери за добре
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Трол

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Киро":

    Козяшкия трол се плюнчи, Путьо лош, Обанана на палмата! Даже вече не ти дочитам глупостите. От първото изречение и започваш да си заработваш центчетата.
  • 16 Киро

    2 9 Отговор
    Както обикновено - когато нямат доводи, копейкаджиите почват да скимтят глупости.

    Колко познато!

    А като искате ядрена война - събирайте си парцалите и се махайте оттук!
    И без това е ясно, кои са привържениците на Рашка и Путю - неуспели, пропаднали, социални аутсайдери, цялата сволоч, дето е изплюта от обществото, мързеливци и некадърници, дето търсят вината за собствения си неуспех в Запада или някой друг.

    Познахте ли се? Да, това сте вие, чуждопоклонници с ушанки!

    Коментиран от #18

  • 17 гост

    8 1 Отговор
    киро ако имаше уред за измерването на глупоста твоита тъпотия щеше да го счупи - Русия е наи голямата държава в света,притежава наи големите природни ресурси,има наи могъщия съюзник -Китаи ако можеш да четеш прочети библията-там пише че последната нация която ще госпотства над света е жълтата раса.
  • 18 хахахаха

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "Киро":

    Киро, ти сериозно си изперкал! Я ми кажи коя държавица от великото нато ще се озъби на Русия? Кои са толкова прости? Французите ли? Дано да пратят по-добри от тези набитите от нашите селяни с лопати! Германците ли? Ако не са си научили урока, може! Англичаните ли? Дори всички заедно няма да се навият! САЩ са самички :) Целият свят ги мрази заради делата им! И сигурно си ......... да вярваш, че Русия скоро ще фалира... По-скоро САЩ ще фалира... В щатите скоро май нищо не се е случвало,а? Няма ли пак някой сценарий като с двете кули и после да си гласуват бюджет за армията и да ходят в близкия изток? Сега обаче в Русия да се изсипят,м? Американците са като кучета - скачат на когото могат. Ако можеха да се справят с Русия досега щяха, само че не могат!
  • 19 Татяна

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "5665":

    Абе хора, за какво ви е война? И се въодушевявате кой срещу кого. Ако има трета световна, НЯМА ДА ИМА четвърта. Едно време юнаците са си мерели пишките, сега си мерят пушките. Дайте да се върнем към природата!!!

    Коментиран от #20

  • 20 нечовек

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Татяна":

    Права си! Ако опустошат с война разни талибани ердогановци джихадисти фашисти империалисти и други тук, аз вече няма да имам нищо, което да ме свързва с тази планета. Ще избият хората, растения животни. И тогава? Тогава аз ще наредя на някои същества: Унищожете тази звезда! И Луната и! За да не се измъкне нито едно арогантно войнственно непукистично алчно човешко животно от тук! Те осраха Рая, те избиват невинни! Взривете ги! Е, тогава победителите ще ядат бахура докато се радват на проосманските си проимперските си про назцистките си империи... Но се надявам да не се стига дотам - живота на едно врабче е безценен, камо ли на невинен човек, птица, дърво. И все пак, този вид Апокалипсис не е изключен. Заради идиоти човеци животни и те са много по света и навред.... нека опустошат живота, аз ще наредя да бъдат избити до корен! Ако едииин се измъкне,щ е го преследвам с всички разрушителни същества в космоса и дори в черна дупка да влезе ще го унищожа с корабли с лазерите му с плазменшите му горелки! Клетва съм дал! Но засега съм на вълната на любовта! Тоест? Ценя живота и държа и на растения на животни на планета на много познати и непознати хора и други. Но ако те разрушат това? Аз ще разруша техният живот! И душите им на атоми....
  • 21 сандокан

    1 1 Отговор
    КОЙТО КАКВОТО И ДА ГОВОРИ СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ!!!!!
  • 22 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Киро":

    Кирчо ,да ти припомня ,тъй като та гони склероза.Първо САЩ бяха тези които за първи път използваха ядрено оръжие срещу омаломощената Япония,сакън руснаците да не ги изпреварят. И второ САЩ бяха тези които първи заплашиха с нанасяне на ядрени удари във войната срещу Северна и Южна Корея, когато Сев. Кор. с помощта на 240 000 китайски доброволци и руско оръжие,надделяваха над САЩ и цялото НАТО с мандата на ООН. И тогава американците обявиха след като се водиха ожесточени боеве -Ако минете 48 паралел (границата между Ю и С Кор.) започваме удари с атомно оръжие.Та кой плаши и използва ЯО. се знае, много добре.За това и сега Сев. Кор. и тя създаде такова оръжие,за да не я плашат,както преди.
  • 23 ВсекиПишманНострадамус

    0 0 Отговор
    Хахаха, докога ще има само прелюдия, айде, като ще става да става, какво само се чешат езици, ама нали и Край на Света щеше да има 2012, ама нещо с голям лаг се проточва :)
  • 24 Патриот

    3 1 Отговор
    Съмнявам се войната да бъде бърза, но пък ще е кървава!
    Използването на ядрено оръжие в Европа, близост до Европа, близкият Изток и Африка е почти утопия.
    Изброените територии са гъстонаселени с много националности. Хвърлянето на ядрено оръжие на посочените територии означава да превърнеш във враг цели континенти. Това е оръжие за масово поразяване с голям обсег! Да хвърлиш бомба в Германия ще засегнеш и Белгия и Холандия и Германия Швейцария и т.н.
    Така е и с това да хвърлиш такава бомба в Москва! - Какво ще се случи скандинавските страни, Прибалтика, ако щете и България, Румъния, Турция ?
    Надявам се разбирате, на къде бия? - Ползването на такива оръжия би било възможно само ако се бият държави с големи територии, където няма шанс да засегна съседни страни. Радиоктивният облак обикновено е с много голям периметър и поне 1 век разпад. Това означава безвъзвратно загубена територия за поне 1 век! При това нарастване на населението и недостиг на ресурси и храна, кой идиот ще взема подобно глупаво решение? Имам и още доводи, но едва ли ще ми стигне пространството да напиша всичко

    Коментиран от #27

  • 25 Гост

    1 2 Отговор
    РУСОФИЛ СЪМ..

    Обичам до полуда всичко руско -
    частушки, водка, газ, петрол.
    Братушките и бомба да ми пуснат,
    ще я посрещна с хляб и сол!

    Коментиран от #26

  • 26 Трол

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Стихчето е писано от портиера на Козяк16. Редактирано от НПО "Америка за България", изпълнено от пълзящ трол по плочките на гореупоменатия адрес.
  • 27 кроко

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Патриот":

    Значи не бих се учудил ако алчните американци си правят сметката да бомбандират отдалечени руски територии само и само да им секне достъпа до природни ресурси на руснаците. И сигурно ще го направят, ако стане такава война, а единственото, което ги спира са руските атомни бомби.

    Коментиран от #31

  • 28 човек

    3 0 Отговор
    страхуват се тези които има какво има да губят.това да лежиш на гърба на целия свят, да предизвикваш финансови кризи, арабски пролети и др. един ден ще те сложат на мястото ти
  • 29 БАЙ ГАН4О

    1 0 Отговор
    Киро не си наясно при една война колко много хора от натовските държави ще се бият на страната на Путин,а партизанската война е много страшна,незнаеш откъде ще ти дойде панимайш братчед

    Коментиран от #32

  • 30 до киката

    1 1 Отговор
    " Както обикновено - когато нямат доводи, копейкаджиите почват да скимтят глупости"
    Абе кика, абе пиле шарено я кажи сега как така успяха да ти промият мозъка до такава степен,че да плещиш такива глупости. Я покажи сега на света твоите велики доводи, да видим ние непросветените за какво става на въпрос
  • 31 Патриот

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "кроко":

    Е да! - Но и на Руснаците не им пука много! САЩ са голяма територия и радиоктивен облак от 2-3 000км, не е проблем за тази територия. Американците ще трябва да се изнасят или при Канадците или при Мексиканците. Достатъчно е Бомбите да са в централната част за да спре да функционира държавата.
    Това разбира се е мое виждане по въпроса! - Надявам се обаче да вземат да се вразумят и едните и другите. По- добре е както казвам да вземат да се срещнат от към Сахалин и да си раздават шамари с жива сила и конвенционални средства. Но при тази ситуация мисля, че няма да чуем "Ой Мамочка", ами ще е OMG -OMG .
    Така или иначе, какъвто и да е резултата- това трябва да приключи. За нещастие според мен сблъсъкът е неизбежен. - Американците не спират да ги дразнят, а това накрая ще им изиграе лоша шега... Европа вече е раздразнена, Изтока им е бесен, Руснаците им трябва малко, Латинска Америка и тя не ги долюбва... - Тоест ако седнат на една маса изброените ще стане страшно за Северна Америка.
  • 32 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "БАЙ ГАН4О":

    ГАНЬО,...надяващ се да смали огромната си простотия и ограниченост с "ГАНЧО"-винаги ще има такива като тебе с прецакан и безсмислено изтекъл срок на годност и винаги ще бъдат поставяни на мястото им от реалността.И да ти говоря че дори на края на живота си човек винаги може да стане "кашмер"-няма да ме разбереш,но ще ти дам практичен съвет-воювай за Русия мислено или на сън,НО ТИХИЧКО И СКРОМНО ЩОТО ЯДЕШ ХЛЯБ ОТ ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА,А НЕ СЪВЕТСКИ!

    Коментиран от #33

  • 33 Бах тоз Кон

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "onq s konq":

    Катър,
    Ти тука ли си бе? взех, че влязох сега по късна доба да чета и ти тука! - То пък какво ли би било без теб? - Все на някой трябва да се смеят!
    Сега слушай недорасъл момко от село! - Хлябът в ЕС драги основно се произвежда от Източна Европа и Украйна, а не от Запада! -Онези там имат месо, риба и картофи. Зърното драги се произвежда на юг! А преди това повече в Северна Африка. Картаген дълго време е била житницата на Римската Империя.
    Но понеже си Кон, няма как да знаеш от къде ти идва сеното, сламата, зоба и т.
    "ЛЯБА да драги не идва от Брюксел"

    Коментиран от #34

  • 34 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "Бах тоз Кон":

    Както и да се кръстиш-дали Ганчо,Ганьо или Филанкишията,все си си същият несретник.Естествено че никога няма да се научиш да отбираш двусмислието и символиката на думите и ще продължиш да приемаш нещата "едно към едно",характерно за расовите примати но вместо да ми обясняваш оде пикай кокошката,ПРОЯВИ СМИРЕНИЕ БЕ..."еди какъвси"!
  • 35 Дядо поп

    3 0 Отговор
    Имам усещането,че ние хората ще се изтребим без да има
    трета световна.Ако глобалното затопляне не се контролира
    не се знае,какво може да ни сервира в бъдеще,една серия
    от урагани,суши,наводнения градушки последвани от
    заметресения,може да докара такъв глад и болести,че
    трета световна да изглежда като кихавица.
  • 36 от пиндостан

    3 1 Отговор
    Пак някакви самозванци "стратези" се изказват неподготвени и вярват в изключителността на паразитиращата си нация. Това са единствените военнолюбци (тези на запад от Унгария), заради които са започнати 2 Световни конфликта, а сега наследниците им през океана мечтаят за трети. Не знам за какви се мислят... За безсмъртни ли, за недосегаеми ли, но с тяхната мания за хегемония над всички останали, няма да им се размине този път, защото ракети ще долетят и до тях. Надявам се, че ума някакъв остатъчен разум в англо-саксонските империалисти и няма да разпалят поредният конфликт, в който тотлно да унищожат и останалото от живота на Майката Земя!!!
  • 37 korado

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "шшш":

    Като ти се мре, що не земеш да се гръмнеш!?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Киро

    2 2 Отговор

    До коментар #38 от "korado":

    Съскат, съскат, краварските тролчета!

    На работодателите им им е тясно окло г.за и няма достатъчно центове! Скоро ще фалират и горките тролове ще трябва пак да бъркат по кофите, самоче за жълти стотинки, вместо за центове!
  • 40 Диди

    0 2 Отговор
    Моля да престанете да се обиждате,плюете и т.н.Важно е силните държави да водят разговори помежду си,да дискотират,ако щете и да спорят,но накрая да наддалее РАЗУМА за да не се водят повече войни,за да оцелее ,,човечеството,,.Най скъпоценното което притежаваме е,,живота ни,,.
  • 41 Радо

    2 0 Отговор
    До киро
    Чудя се как даржава с толкова много ресурс ще фалираако не се лъжа е най голямата а това ми се струва че и дете би се сетило че там залежите с благородни метали и скъпоценни камани са най много и ми се струва че господата алчни американци това искат но немогат да го докопат а напоследък май и оръжие не продават защото руските истребители превъзхождат Американските с качества и цена както и C400 който плашат същите дебили
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.