26 Октомври, 2016 08:00 3 646 12

Канадските визи бяха сиренето в капана

  • виктор папазов-
  • сета-
  • визи

Виктор Папазов одобрява пропадането на СЕТА

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„СЕТА беше преоблечено ТТИП, което според мен също трябва да пропадне. Канадските визи бяха сиренцето в капана за мишки". Това заяви пред Факти.бг създателят на Българската фондова борса Виктор Папазов, който коментира пропадането на Всеобхватно икономическо и търговско споразумение между Канада и ЕС.

Този договор по-позитивен или по-негативен беше за Европа?

Това просто беше преоблечено Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство със САЩ, известно като ТТИП. Тук говорим за Канада, като просто се опитаха през задния вход да прекарат ТТИП.

Според Вас това развитие на нещата ще попречи ли на преговорите за самия ТТИП?

Според мен ТТИП също трябва да пропадне. Като говорим за ползи, трябва да преценим кого имаме предвид – хората на Европа или елитите на Еворпа. Ако говорим за елитната брюкселска бюрокрация, пропадането на тези договори е нещо много лошо. За хората на Европа обаче това развитие на нещата е нещо добро.

Как се отразява пропадането на СЕТА на България,  от него зависеше падането на канадските визи?

Колко хора зависят от падането на канадските визи? Канадските визи са сиренцето в капана за мишки. Това е ясно. Каква е цената, която трябва да платим за тях?! Реално колко души зависят от падането на тези визи? Хората, които са искали да имигрират в Канада са го направили, а който има достатъчно пари и бизнес в Канада, спокойно може да си вземе виза.

В крайна сметка как това споразумение щеше да се отрази на българската икономика? Някои индустриалци вероятно са се надявали, че с откриването на тези пазари пред техния бизнес би имало нови перспективи?

Че България и икономика ли има? За какво в момента са им затворени пазарите? Ако не се лъжа митата с Америка са 3 или 5%. Не знам какво точно ги бърка това. Има една платена група от хора, които подкрепят това. Естествено, че подкрепят подобни договори, защото заплатите им зависят от това. Това обаче не значи, че подобни договори са добри за нас. Кои са тези индустриалци, които изнасят и тези 3% или 5% нещо им пречат. Не знам в България да е останала някаква икономика. Всичко е разрушено. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошибиян

    0 0 Отговор
    Аз ще емигрирам като паднат визите

    Коментиран от #2

  • 2 Дебел Дупетат

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тошибиян":

    що бе 420 лв не ти ли стигат ?
  • 3 Да де

    0 0 Отговор
    Ами то това са абсолютно ясни за всички нормални хора в Европа, че дори и у нас, факти. Друго е много интересно - за какъв ... българите избират управници, а целокупния европейски народ - върхушка, които работят СРЕЩУ ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ? Аз не желая нито такива управници - предатели, нито такъв ЕС! А иначе, според мен, всички тези споразумения са просто продължение на античовешката неолиберална политика, опитваща се всячески да монополизира методите на управление на планетата.
  • 4 Бате Любо

    0 0 Отговор
    Да..но нашите "любими народни избранници" - вчера го приеха и одобриха този договор - Някой би ли ми дал поне една причина аз да изпитвам уважение към тях?
  • 5 7777777

    0 0 Отговор
    Добре, че има малко останали трезвомислещи хора в Брюксел, които надигнаха глас против това споразумение, че северна америка щеше да ни залее с евтина гмо продукция и нашата допотопна икономика нямаше да издържи, всичкия дребен и среден бизнес ще фалира, големите страни в Европа ще издържат но ние не!
  • 6 гост

    0 0 Отговор
    Както нашия парламент така и парламента в Брюксел се нуждаят от няколко луди с калашници.Щом такава грешка като Бареков може да е там помислете какви хора управляват европа.

    Коментиран от #7

  • 7 Генков

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Че не ни заливат Китай и Турция...
  • 8 кроко

    0 0 Отговор
    Вчера слушах онова ГРОБаджийско лъжливо леке, евродупетатът Андрей Ковачев, как се опитваше да излъже че имало анализ какъв щял да бъде ефекта от това споразумение върху българските фирми по отрасли. Ама като го натиснаха да каже къде е тоя анализ и взе да пелтечи и маже че говорел само за съгласуване между министерствата и да повтаря като папагал че споразумението било полезно и трябвало да се подпише. Има ужасно много въпросителни около това споразумение, но факт е че едва ли някой го е чел цялото, а подписват със затворени очи и не им пука.
  • 9 Бай хой

    0 1 Отговор
    Добре поне че петият президент ще е пилот.

    Коментиран от #10

  • 10 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бай хой":

    А може и да е парашутистка :)

    Коментиран от #11

  • 11 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "кроко":

    По скоро пилот на метла.
  • 12 чичо Пенчо

    0 0 Отговор
    Щото сега напливът към Канада е ОГРОМЕН !?!?!? Сега вече, след подписването ще мога спокойно да спя !!