Last news in Fakti

19 Ноември, 2016 07:45 3 791 2

Извънземните няма да ни изядат

  • стивън хокинг-
  • извънземни-
  • лъчезар филипов

Според професор Лъчезар Филипов Земята може да спечели от контакт с извънземни

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Науката иска и е отворена към социализация. Извънземните няма да ни изядат. На Стивън Хокинг му набутват думи в устата. Колкото по-бързо осъществим контакт с извънземни, те ще могат да ни дадат нови знания и технологии.“ Това заяви пред Факти.бг професор Лъчезар Филипов. Той коментира последните изказвания на професор Стивън Хокинг за контакта с извънземни и бъдещето на Земята.

Как ше коментирате изказването на професор Стивън Хокинг, според който трябва да внимаваме при осъществяването на контакт с извънземни, защото те биха могли да ни унищожат?

Аз познавам лично Стивън Хокинг. Мисля, че в последно време, не знам защо, на Стивън Хокинг му се приписват страшно много изказвания, които противоречат на неговите виждания. Той счита, че Вселената е една от многото Вселени. Стивън Хокинг никога не е бил срещу извънземния разум.

Това, за което ние говорим, са му набутани в устата неща. Никога човечеството не трябва да се бои от това, което ни предстои. Нас ни слушат от 150 години. От създаването на радиото до сега са ни слушали и няма как да се скрием Аз считам, че Хокинг не е казвал такова нещо. Никога не може един умен мъж да твърди, че трябва да се изолираме.

Науката иска и е отворена към социализация. Колкото по-бързо се стиковаме официално, защото може би вече сме имали контакти с извънземни, ние ще получим страшно много знания и технологии от тях. Това ще предизвика бум. Ще ни изкара от дупка.

Как ще коментирате това, че професор Хокинг прогнозира унищожение на цивилизацията до 1000 години?

Хокинг е в електронна количка. Аз го познавам от 1962 г. Най-елементарно е на човек, който не може да говори със собствения си език, да му набутате електронни датчици. Това за след хиляда години няма да стане и извънземните няма да ни изядат. Никой няма да ни изяде. Той е беззащитен и му се преписват страшни глупости.

Смятате ли, че компанията SpaceX може да достигне до Марс?

Няма да направят нищо. Мисия до Марс може да е само обединена между САЩ и Русия. Тя е много сложна. Няма как някой да достигне до тази планета без общи усилия. Там трябва да се направят станция и огромен кораб. Не можеш да изпратиш някого до там с еднопосочен билет. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИЧВ

    1 3 Отговор
    Като му чета на този измислен професор изказването, започвам да мисля че и тези пари които сега им дават са им много. Все едно е студент 1ва година, а не професор.
  • 2 майната

    0 0 Отговор
    А ти как реши , че професорът е измислен и парите които получава са много ?