6 Май, 2012 10:35 2 603 1

Цветан Симеонов: Очакваме Закона за конфискацията да не се прилага избирателно

  • цветан симеонов-
  • конфискация
Цветан Симеонов: Очакваме Закона за конфискацията да не се прилага избирателно - 1
Снимка: БТПП
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В Българската търговско-промишлена палата (БТПП) следяхме внимателно хода на този законопроект. Ние имахме сериозно участие в проведените професионални дискусии с адвокати и посланици през миналата година по предишния вариант на този закон.

Това заявява в ProИнтервю председателят на Управителния съвет на БТПП Цветан Симеонов. Той коментира приетия тази седмица Закон за конфискация на имуществото придобито от престъпна дейност.

Надяваме, сега когато окончателния текст бъде поставен в сила, да започне изчистване проявите на сива икономика, която пряко пречи на бизнеса и конкурентоспособността, посочи Симеонов. Той подчерта, че от палатата очакват този закон да не бъде прилаган избирателно, защото имаме конституционния текст,че всички граждани са равни пред закона.

Още от сега имаме известно съмнение по отношение на определения срок от 15 години назад. Не сме сигурни, че точно там е границата на най-големите натрупвания на незаконни имущества и финансови активи, коментира още председателят на БТПП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Starchinata

    0 0 Отговор
    Можете да започнете от тъста на Цветанов! Успех!!!1,5 декара в кв Изток си е бая имот!?!