Last news in Fakti

16 Август, 2020 14:08 4 472 41

Валери Тодоров: Хоровото пеене не е за журналистиката

  • валери тодоров-
  • журналистика

Всеки има правото да застане там, където смята, че му е мястото. Ако не сте съгласни, не стойте там

Валери Тодоров: Хоровото пеене не е за журналистиката - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Чета разнопосочните мнения по повод агресията срещу колеги журналисти.

Уважаеми властимащи и протестиращи,
каквито и да са мотивите ви, нямате право на агресия спрямо журналистите, както и да възпрепятствате работата им. Това не е само въпрос на гражданска култура, но и на етика и морал. И това важи както за Полина Паунова, така и за Ива Николова.

Всеки има правото да застане там, където смята, че му е мястото. Ако не сте съгласни, не стойте там. Накърняването на лично достойнство, част от което е словесното и физическото насилие, е неприемливо и недопустимо.

А към колегите: Ако не искате да сте мисирки, не пропускайте личната си позиция. Под лъжливи каузи съзнателно се дискредитират хора и позиции. Хоровото пеене не е за журналистиката, често подменяна от платена и грантова политология. Време е да върнем на гражданското общество гражданската журналистика. А безименният хор нека да стои при Диригента.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами аз всеки ден

    34 4 Отговор
    получавам словесно насилие от мисирките. Да си мълча ли?

    Коментиран от #41

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Точно в десятката

    23 3 Отговор
    Автора е прав и всеки да е там ,където е най-силен, така ще преборим пошлоста и безхаберието на всевластните бразноглави лейки7842
  • 4 Прав е човека

    45 4 Отговор
    Дани Кирилов пише Конституция е най- големия виц на прехода. На този не трябва да му дават нищо по сложно от блокче за оцветяване, те му поверили промени в Конституцията

    Коментиран от #17, #37

  • 5 Или казано

    38 1 Отговор
    с две думи насилието над журналисти е недопустимо, а те от своя страна да не се занимават с политически слугинаж, който понякога е много изкушаващ.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Петьо Петров

    22 7 Отговор
    Г-н Тодоров,уважаван мнението ви и съм съгласен с него.Същото се отнася и към призива ви към журналистическата гилдия. Но тук изниква един въпрос,който гъделичка любопитството ми. Г-жа Ива Николова към коя гилдия я смятате,журналистическата или тази на "мисирките"?Няма спор,че като дама има право на достойно поведение към нея,но тя отвръща ли със същото към читателите си и героите на своите публикации.
    Благодаря за вниманието!

    Коментиран от #13, #38

  • 9 Последния Софиянец

    22 6 Отговор
    Значи тази мисирка Ива Лъжата може да ме обижда безнаказано.?Не мога и едно яйце да и размажа на муцуната?

    Коментиран от #10, #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Последния Софиянец

    13 2 Отговор

    До коментар #10 от "Герб На върха Винаги":

    Скоро ще си безработен трол.Няма да има какво да акаш.ха ха ха

    Коментиран от #20

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Перо

    18 4 Отговор

    До коментар #8 от "Петьо Петров":

    Г-жа Ива Николова има шеф,за който има достатъчно доказателства за измама,в особено големи размери и затова е главен поддръжник на режима и стои на амбразурата. Знае,че ако Гешев и тиквата подадат оставка и той е свършен. След като цялата икономика е докарана да се държи на парите от бюджета и евросредствата,всичко друго се плаща и разпределя от тях,чрез изпълнители-мутри и 5-ти подизпълнители,вкл.и на медиите,какво чудно има,че сме на 111-то място по свобода на словото.Просто всичко стои на бюджетния,правителствен клон,който вече се пропуква.

    Коментиран от #15

  • 14 Яйца и

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    домати може .Обаче да я омажеш само, без да я нараняваш физически само психически .Виж специалните полицейски отряди на генерал лейтенант БМБорисов как бият да се разстрой психически протеста . Най-извратеното което се наблюдава е че няма осъден за полицейско насилие ,поругаване на знамето от НСО и навсякъде виждаме съветници от бившата ДС . Има нещо много ЗБЪРКАНО някъде . 😧😳🙄🤔🧐👁️👍

    Коментиран от #39

  • 15 Петьо Петров

    8 2 Отговор

    До коментар #13 от "Перо":

    Да,разбира се,че е така,затова зададох този риторичен въпрос към автора. Единственото за което съм съгласен с него е,че с жени не трябва да се постъпва така,колкото и да са недостойни..Все пак не сме варвари,тях историята ще ги съди.Иначе се принизяваме до интелекта на зеленчуците,които ни управляват,това не е Демокрация.Всички искаме промяна,а примитивното мислене няма как да ни доведе дотам.
    Бъдете здрав!
  • 16 Гост

    6 2 Отговор
    Зaмaзвaт ни oчитe c някaкви кoнcтитуциoнни прoмeни, зa дa нe питaмe кaквo cтaвa c връщaнeтo нa Бeлoмoрcкa Трaкия и зaпaднитe пoкрaйнини, cлeд кaтo минaлaтa гoдинa изтeчe cрoкът нa пaгубния зa Бългaрия Ньoйcки дoгoвoр.

    Коментиран от #31

  • 17 Твори човеко....

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Прав е човека":

    БАРНИ РЪБЪЛЧЕТО ПИСАТЕЛ НА КОНСТИПАЦИЯ!!!!!!!
    https://segabg.com/node/147948
    ..... „Констипацията (запекът) се определя като дефекация с честота на изхожданията не повече от 3 пъти седмично, като фекалиите са с твърда консистенция.“
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Димов

    8 1 Отговор
    ФАКТ: През 2019г България е на 111 място по свобода на словото. През 2008г е била на 51 място.

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Куров

    13 1 Отговор
    Чалгизирането на един народ
    Борисов е обиден, защото протестът взривява вярата му, че е довел докрай процеса на чалгизация на българския бит и душевност. От зората на прехода раздаването на държавата беше възвестено от културното му отроче – попфолка. Чалгата възпя похищението на нацията, превръщането ѝ в мрънкаща мутреса на властта. По-лошо от обедняването на масите беше склоняването им към проституция от страна на мутрите и на приватизираните от тях елити. Преходът отне правото на достоен труд, като отказа достойното му възнаграждение. Всеки се спасяваше поединично и с цената на компромиси. В този климат много избраха еднопосочния билет зад граница. Присвояването на държавата доведе до склоняване към корупция на цели слоеве в сферата на търговията, услугите, охраната, управлението, администрацията, правораздаването и пр. Социалната тъкан беше подложена на развала. И тъй като залогът беше физическото оцеляване, моралната цена на компромиса изглеждаше пренебрежима. Оттук и упадъкът на ценности и идеологии. Чалгизацията ни направи цинични, нихилистични, продажни, лишени от идеали и съвести, неспособни на идентификации с каузи и на групови принадлежности без интерес. Чалгизацията беше процес по деморализацията и деестетизацията на нацията. Лошият вкус не различава добро от зло под знака на антиинтелектуализма. Чалгата възпяваше присвояването на власт, имущество и човешки тела и души и постановяваше безнаказаното беззаконие.

    След Костов, твърде зает с гол
  • 24 Димов

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Хобито ми е да разплаквам висшисти":

    Този ФАКТ не е от факти, а от националната статистика.
  • 25 КЮЛЧЕВ ЧЕКМЕДЖИЕВ

    5 4 Отговор
    "Те не го пускаха вътре в кръчмата СИК, там, дето избиха Бай Миле. Стоеше навънка да пази колите."

    Издигна се оттогава. Сега пази Сараите.

    Коментиран от #28

  • 26 Джудже

    4 4 Отговор
    Но господин Тодоров, въпросната "журналистка" участва в хора на кратунковците, който пее псалми във възхвала на властта! Това означава ли, че госпожа Ива Николова е журналист, или е мисирка? Ако въпросният журналист е мисирка, какво е лошото да му се хвърлят домати, а както знаем мисирките обичат домати!!! ;-)
  • 27 Здравейте мисирки

    7 0 Отговор
    Платеният журналист е срам за професията и колегите си!

    Коментиран от #29

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 СТАЛИН

    4 3 Отговор
    БОЛШЕВИЦИТЕ НЕ ДОПУСКАТ МНЕНИЕ, РАЗЛИЧНО ОТ ТЯХНОТО.АКО НЯКОЙ НЕ ГО РАЗБИРА НЕКА СЕ ЗАМИСЛИ.
  • 31 Джудже

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Много е хубава легендата за 100 годишният срок на Ньойският договор, но в договора не е указан срок на валидност. Освен това 1947г. България е подписала Парижкият мирен договор, с който границите са определени на базата на границата до 1 януари 1941г.
  • 32 чичо

    4 0 Отговор
    Съгласен съм със статията,но това се отнася само за журналистите.За тулупите и мисирките,които си позволяват не само да коментират новината,но и страна да взимат,това за тях не важи.Те просто,постъпвайки така,не са журналисти.
  • 33 Да, така е

    2 0 Отговор
    Беше грозно, но поне да има ефект! Дано госпожата и другите подобни на нея прислужващи на властта представители на професията си вземат поука!
  • 34 А има ли друг начин?

    2 1 Отговор
    В безсилието и отчаянието си народът ще бъде докаран и до по-големи изстъпления. Вижте как подмолно се подготвя поредната подигравка и изиграването му. Какво трябва да направи, когато дори от Брюксел се преструват, че не виждат ставащото у нас? След като това си било наша вътрешна работа, ще трябва да я свършим както можем, с финес или не! Сега важното е да не се отстъпва и дано младите хора издържат!
  • 35 Целта

    1 0 Отговор
    Сега знаем какво искаме и не трябва да се оставим да бъдем разединени. Едно нещо сме направили, достойно за уважение, и то е Съединението, без да търсим мнението на другите нации, въпреки него и в интерес на истината и доброто за собствения ни народ! И сега само обединението ще ни спаси! Правото е на наша страна, всяко колебание ще е пагубно. Ако и сега пропаднат усилията ни и позволим да бъдем отново излъгани, това ще е краят ни!
  • 36 Дотам я докарахме

    2 1 Отговор
    Вижте кой пише Конституцията ни и повече няма за какво да говорим!
  • 37 Състудент

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Прав е човека":

    Дани е завершил с отличен а некато натовския генерал три седмици в сащ
  • 38 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Петьо Петров":

    Драги ми петьо от комунист какво искаш теса научини « като падне американски самолет да кажат убити те са 20 а ако е советски няма убити има 20 човека на място»щом не е от бсп тои е проворатор
  • 39 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Яйца и":

    НСО е към обичания ни президент какъв радев такова и нсо наша гордост
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Другия

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ами аз всеки ден":

    А че кауна ме заплашва с дигнат юмруг и че накръстовищата са 20души /отдавна мина времето на атентати и революции и бунтове демокрацията другарю тодоров е измислела ИЗБОРИ а комунизмаРЕВОЛЮЦИИ