Last news in Fakti

24 Ноември, 2012 17:56 14 864 28

Защо да излезем от Европейския съюз?

  • ес-
  • коалиция

Нова коалиция ни иска извън европейското пространство

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Положението на колония на ЕС, в което България се намира от 2007 г., отказът на държавата да защитава своите граждани, чрез подчиняването на националното право на европейското, и загубата на между 5 и 8 млрд. лв. са част от отговорите на въпроса „Защо „Не на ЕС?“. Това заяви пред Радио К2 Кирил Гумнеров, учредител и съпредседател на Коалиция „Не на ЕС“.

„От 2007 г. досега България е получила 9,5 млрд. лв., в това число 3,6 млн. по оперативните програми, 600 млн. лв. по линия на Шенген, 4 млрд. лв. директни плащания по европейските земеделски плащания и 1,3 млрд. лв. по предприсъединителните програми, въпреки условността на включването им. На този фон, внесената от България за същия период сума е 14,5 млрд. лв. Тези цифри се укриват от управляващите, защото не са в тяхна полза. В тези шокиращи данни влизат вноските в бюджета на ЕС (3,3 млрд. лв.), загубите от повишените заради изискванията на ЕС акцизи върху горива и тютюневи изделия (7,4 млрд. лв.), загуби от пропуснати мита заради членство в ЕС (0,75 млрд. лв.) и загубите заради затворените I и IV блок на АЕЦ „Козлодуй“ (над 3 млрд. лв.) - общо 14 млрд. лв., в които не включваме загубите за населението от акцизите върху алкохола, от променените регулации, довели до повишени разходи на фирмите, подчерта Гумнеров.

„Тези 5 до 6 млрд. лв. отрицателен баланс за годините на членството в ЕС означават, че всеки български гражданин е подарил по 1000-1200 лв. на еврофеодалите в Брюксел, на този паразитен съюз, за да могат те да вземат средни, забележете, пенсия от 6500 и заплата от 11 000 евро! Нормално ли е това?“ - попита Гумнеров.

Условие за присъединяването на България към ЕС бяха изпълнените критерии от Копенхаген: демокрация, върховенство на закона, човешки права, защита на малцинствата, функционираща пазарна икономика и свободни медии, напомни Илиана Беновска.

Бяха ли наясно европейските бюрократи, какво е реалното състояние в България, когато дадоха карт бланш за присъединяването й към ЕС? Не знаеха ли те, че българските медии се управляват от картели, че съдебната ни система е прогнила и неефективна? - попита съпредседателят на Коалиция „Не на ЕС“ Стоян Иванов.

България беше приета въпреки това, защото прие с готовност възможно най-лошите условия за субсидии, преки плащания и т.н., приехме най-лошите квоти за реализация на нашата продукция, приехме затварянето на III и IV блок на АЕЦ „Козлодуй“. С други думи - отстъпихме своя икономически суверенитет, а те, от своя страна, си затвориха очите, за нашата неподготвеност за членство в ЕС, посочи Иванов.

„Знаете ли, че с пари на ЕС в България бяха създадени т. нар. ромски трудови борси - трудови борси, право на записване в които имат, забележете, само и единствено цигани. Представете си трудови борси, на които могат да се записват само и единствено българи. Нали е ясно, че ще бъдем обявени за фашисти? Не е ли това пример за геноцид, провеждан от ЕС срещу българите?“ - попита Кирил Гумнеров и добави: „Продължение на тази политика е създаването на постовете на т. нар. ромски медиатори, които изпълняват същата функция. Само преди няколко месеца Европейският съд излезе с едно дискриминационно спрямо българите в България решение: препоръката към правителството да не събаря незаконните жилища само и единствено на цигани, което е пряка намеса във вътрешните работи на страната, нещо повече - това е намеса, насочена директно срещу българския етнос“.

След пет години в ЕС, България е още по-застаряваща нация, с още по-голяма емиграция, с още по-големи проблеми в съдебната система, в медиите и пр., което означава само едно: сегашният господар от Брюксел, на който се кланят всички български политици, не само че не си върши работата, а я върши в ущърб на българското общество, категоричен беше Кирил Гумнеров.

Тезата, че в Брюксел има едни хора, които са бели, честни и добри, е невярна, още повече, че българският народ, в огромната си част, продължава да чака спасителя отвън, каза Стоян Иванов. Затова първото, което трябва да направим, е да върнем вярата на българите, че могат да изградят държавата си като поне относително демократична, с максимално възможната свобода на медиите, на хората и на икономиката, допълни Иванов.

„В положението на хора трета ръка се поставихме сами, благодарение на произхождащите от ДС и от старата номенклатура политици, които се споразумя и досега се разбира прекрасно с брюкселските чиновници. Пазарната икономика със социални елементи и поощряваща развитието на местния бизнес има механизми, гарантиращи запазването на реалната демокрация в България“ - това убеждение изрази съпредседателят на Коалиция „Не на ЕС“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 C5 HDI

    6 1 Отговор
    Това е Матрицата.., средство за управление на цели народи от едно единствено място, заличаване на нациите, убиване на национализма и християнските символи и ценности и съдиране на девет коши от гърба на всеки един индивид... И защо ли чиновниците в ЕС се наричат комисари...

    Коментиран от #5

  • 2 кик

    1 0 Отговор
    ми ще излезнем за ко ни е евреиския съюз?като немам бентли яхта и къща на бали з ако са ми тез?нали е направано с цел да сме по добре и щасливи?ам ане само богоизбраните ами си4ки граждани?кат нема плеймейтка и бентли нещем съюза
  • 3 zagrijen

    1 14 Отговор
    (Sujalqvam,no nqmam kirilica)
    Tozi gospodin izglejda si nqma predstava za kakvi posledici stava vapros ako napusnem Evropeiskiq saiuz! Neka da se porazrovi oshte v budgeta I da pogledne otkude idvat 10% ot parite na horata v Bg??? Idvat ot vsichki tezi Bulgari,koito blagodarenie na otvorenite granici rabotqt I prashtat pari vkushti non-stop! Tazi svoboda,koqto mi dade Saiuza da juveq I rabotq vuv Velikobritaniq mi pozvolqva da pomagam na maika,baba,vuicho,curkva,dom za deca. Taksite mi za universitet bqha kato za chovek ot Sauiza,a ne izvun-koeto oznachavashe 10000 pounda po-malko da namiram na godina za obuchenie! Az I oshte 5000 studenti v UK v momenta razchitame izcqlo na Evropa,zashtoto naistina mnogo ot nas pomagat s kakvoto mogat,koeto v Bg nikoga ne bi bilo vazmojno v momenta I se nadqvam edin da se zavurnem obratno I da produljavame da go pravim! Ako Bulgaria si stoeshe izvun Evropa,nikoga nqmashe da imame vuzmojnost tolkova mnogo ot nas(govorq s fakti ot posolstvoto ni v UK) da imat vazmojnostta da se razvivat na edno naistina visoko nivo,a ne da plashtame na nqkoi lektor v Bg,za da ni dade hubava ocenka! Mnogo hora nqma da se suglasqt s men,shte me upreknat,che mi e lesno da govorq otvun,no naprotiv-da pochnesh edin nov jivot ot nulata na chujdo mqsto bez semeistvo I priqteli I da uspeesh-naistina ne e lesno!

    Коментиран от #7

  • 4 112

    2 2 Отговор
    вън БЪЛГАРИЯ от ЕС-ЕС е една узаконена мафия,изобщо не ни трябва този съюз
  • 5 Явор Кръстев

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "C5 HDI":

    Не мога да го кажа по-добре от теб така че просто се присъединявам.
  • 6 ааа

    0 1 Отговор
    след заплатите по 4 $ през 96
    словом ЧЕТИРИ долара
    трябва да сме там
    защото сме от лош материал направени
  • 7 тадд

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "zagrijen":

    ало "zagrijen"- не мънкай и не се крий зад клишетата... Няма нищо по лесно от това да се "кирилизираш"-егати студента!!! Подпомагам "budgeta"ти от'98 - доста преди otvorenite granici както ги наричаш.Никой и за нищо няма да те упрекне и 'дай боже' един ден да се върнеш! аз поне последните години това се мъча.Друго искам да научиш- "Безплатен обяд" НЯМА !!! Всички тия помощи,програми и т.н. са дългосрочни инвестиции от страна на имащите,/разбирай ЕС/ В Гърция съм и отблизо т.е.- съм в проблемите на страната, а казано иначе - трябва да се връщат пари - няма ли ги ? - теглиш заеми..... докато те закопаят съвсем. Темата е безкрайна, но номера е да не паднеш в капана....и не се сърди.
  • 8 смартфиш

    1 1 Отговор
    По тая тема съм съгласен и не съм.Още преди да влезем в съюза си беше ясно , че ни пускат вътре за да ни мачкат и оправляват още по-лесно.
    "zagrijen" , да приятелю прав си , че сега по-лесно се излиза извън граница и че условията които предлага Великобритания , а на нас тя ни е близка и изгодна са наистина добри. Да и аз бях там и аз пращах парички и аз събрах някой лев и се върнах.Не съм студент и не съм следвал там , но предполагам си прави и за това.Но не съм съгласен , че това ни топли като цяло и ако погледна по начина по който си погледнал ти на нещата , а недай си боже му и други означава всички да напуснем страната си , а точно това е целта им повярвай.Не съм съгласен,че това е основната превилегия на ЕС , а именно да ходим свободно в страните членки само с лична карта.А и непомня Русия да са влизали в ЕС , а ако забележиш има доста във ВБ , има и Латвийци (те са в ЕС) , но има и много руснаци.Така че , по-трудно се е излизало като не сме били в ЕС , но не трябва това да е главната идея заради която да сме вътре.Трябва да сме единни , да се борим заедно и ние да променим държавата си към по-добро.Да останем в нея и да я направим по-добра за живеене , защото държавата ни е нереално красива и имаме много красиви обичай и традиций.Просто с годините мъчение сме забравили , какво е да си българин и сме започнали да се срамуваме , че сме граждани на велика държава с истрадала и богата история.Държава която се е разпростирала на 3 морета.Нека не забравяме историята си и кои сме всъщност!
  • 9 zagrijen

    0 1 Отговор
    Do 'tadd'-imam kirilica na laptopa,no si izpolzvam glavno smartphone za tezi saitove:)po princip nqmam vreme da komentiram I da se zanimavam,no iskah naburzo da izrazq edno mnenie. Az lichno vijdam otkude idvat dosta Bulgari s misulta,che Sauiza samo Im vzema parite. No da pogldednem faktite-zashto ako vsichko ni beshe nared stotici hilqdi bulgari se borqt ne za emigraciq v poslednite godini? Az dokato chakam da mi se dade tazi svoboda I stepen na obuchenie I rabota v Bg shte se gutna:)ne se kriq zad klisheta I tem podobni ni nai-malko,zashtoto az proslavqm Imeto na Bulgaria s talanta I navsqkude kudeto otida kazvam,che sum Bulgarin! Hubavo e da ima Bulgari v cql svqt I s talant I dostoinstvo da predstavqt stranata ni,zashtoto tova oznachava I poveche biznes za Bg. V momenta I premiera I dosta hora tuk v UK ne haresvat EC,no vupreki tova nqma da napusnat,zashtoto kakto v Bg veche ima neveroqtno mnogo golemi kompanii,koito pravqt biznes-vnos I iznos zaedno I kogato nqma granici vsichko stava po-evtino I po-burzo! Az sum chovek s globalno mislene I nqma da zabravq otkude sum trugnal...sushto-Bulgaria na tri moreta-strahotno,gord sum,no dokato vsichki v Bg si pripomnqt-'Eh,kakvo beshe edno vreme',drugite durjavi gledat napred I rabotqt zdravo za napreduka na stranite si! Nie samo mrunkame I se oplakvame I sushto-malko hora rabotqt zdravo! Imam priqteli v Bg,koito se spravqt strahotno,nezavisimo trudnata situaciq. I posledno-moje bi vsichko opira do choveka-ako si opraven,shte se spravish,kudeto I da e-Bulgaria,Argentina,UK,Germaniq. Vsqka durjava si ima problemite,no nie v Bg izglejda sme s izgradena robska psihika I ne mogat da hvanat jivota v svoi ruce I da kajat-AZ MOGA! A,I ne se surdq...
  • 10 Варненец

    0 0 Отговор
    Еех, сега Макетата ще са ухилени и щастливи че не са в ЕС,а наште пък искали да им сложат вето за ЕС.Оставете ги и те да хапнат от европейските л..на.
    Всички за НЕ НА ЕС.
  • 11 муспи

    2 1 Отговор
    България не е влизала в ЕС защото народа не е имал никаква връзка с евреиските си правителства. Ние сме колония на тази нова империя на синедриона, в която сме предвидени за дъното. Причини - евреите искат тука да живеят, не им харесна изсраел, и също така те мразят българите като свой антипод, упорито скриван в историята, и като ни унищожават служат на своя дявол. Одвобождаване може да има само с възстание, - и пет милиона са достатъчни, но се плашим. Палестинците, нисш симитски народ не са роби като нас защото се съпротивяват - ние предпочитаме лакейството за да си продължаваме агонията.
  • 12 кик

    1 0 Отговор
    муспи бравос
  • 13 Владо

    2 2 Отговор
    Абе вие всички болни ли сте? Нали, ако го няма ЕС, ще изгнием в тая кочина. Преди да закрепят калпавия ни лев за еврото тука долара беше над 5000 лева!!!!!!!!!!!!Това някой от пишещите помни ли го? Майка ми, с 2 висши взимаше 17 долара месечно. А някой смята ли милиардите, които са влезли в държавата от гастербайтерите из целия Европейски съюз. И това, че в някои села тука хората няма какво да ядат, а като отидат във Великобритания, могат да пращат по 500-1000 лева месечно на семействата си. Нали, ако на скапаните стоки, дето се произвеждат у нас пише "Made in Bulgaria", а не "Made in EU", никой нормален няма да ги купи. Преди се редяхме по 100 часа за визи, сега паля и заминавам навсякъде в ЕС с лична карта. Ма къв бил смисълът, ако сме били бедни.... А вие чакате Европа да ви направи богати ли? В БГ богат се става с кражби. По света с бачкане и ъкъл. Ако ги нямаше тия всички проекти, у нас нямаше да има една фирма, която да не е на мутра. Ако Европа не се опитваше поне малко да контролира, сега не само Варна, но и цяла БГ щеше да е под владичеството на ТИМ-аджиите. Някой помни ли как в София, заради мутрите, ушевите се разхождаха по 3-ки с калашници? Не че сега е безопасно, но поне няма бетеери в градовете. И за всички мизерии сме си виновни сами. Да, ЕС иска от нас пълни безумия като затваряне на АЕЦ и т.н. Те си искат, работа на нашите политици е да не дават. Ако не е ЕС, ще са САЩ, Русия или някой друг. Винаги ще се намерят желаещи да ни доят, ние като се даваме, те да не са луди, че да отказват. В цял свят хората искат да се обединяват, само българинът, от страх да не приеме нещо чуждо, със селския си манталите, се брани. Не случайно ни е толкова сле и туризмът, въпреки всички инвестиции.

    Коментиран от #16

  • 14 Шофьорът

    2 1 Отговор
    Не знам да се смея или да плача.То не беха разпоредби и каквили не глоби ни измисляха тия"всезнаещи"от ЕС.Най-голямата простотия бе с щастливите кокошки и прасета!А какво става с обикновенния работник?Щастливи ли сме?Можиби другия ни живот.Приятна вечер!
  • 15 Нацо

    3 1 Отговор
    Вън от ЕС.Колко Българи работят легално и получават средна работна заплата на страната където работят?Колко са с пълна осигуровка?Болшинството са нелегали,както бяха преди 15 години.Какво се е изменило?
  • 16 аоаож

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Владо":

    Ти си ........... И още нещо лева не е закрепен към еврото а към долара и по твоята логика трябва да сме 51 щат на хамериканците.

    Коментиран от #20

  • 17 панко

    3 0 Отговор
    чета коментарите и се чудя на тези които са доволни че имали възможността да работят в чужбина и били много доволни от това а не се сещат че точно това се иска от тях да напуснат България и да мислят че всичко е цветя и рози
    аз самият съм в Белгия и ме е срам от това че нямам смелостта да се възпротивя на положението в България това е по лесният път и всички избират него и те точно това искат
  • 18 Янко

    0 0 Отговор
    Че ние в Европейския съюз ли сме?Защо тогава сме с левове а не с евро.
  • 19 Иван

    0 0 Отговор
    Много ясно че ще гледат да задържат циганите тука...как така ще им сабяряме къщите..Те много добре знаят каква зган са и не ги искат....господа демократите!Затова гледат да ни ги закачат на нас да им плащаме социялни,децки и ....Наскоро един м...лми обяснява че от 2-3 деца нямало далаввра...правя вика десет...взимам децките..купувам един чувал брашно за тях и цял месец не излизам от кръчмата....да не говорим че някой и брашно не им купуват а ги наритват по казаните....е това е бъдещето ни да отглеждаме м....ли.....
  • 20 Владо

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "аоаож":

    Към долара????????? Затова ли курсът на долара спрямо лева всеки ден се мени, а към Еврото е 1.95583 от години? Абе защо ли споря с дечурлига...
  • 21 eu citizen

    1 1 Отговор
    Не искаме евросъюза. Искам да плащам мита на всички стоки -според авторчето на статията. Искам да ми е гадно, искам да давам рушвет на митничаря когато напускам Бг, искам нисък акасиз за горивата и цигарите и високи цени на тези стоки - нека някои да печели в Бг, искам да си вадя виза срещу 600 д.м. когато пътувам извън страната. Искам да искам - защо ли ми се върти мисълта че живеем сред много идиоти дето не са напускали родното си село и не знаят че има и по хубав свят.
  • 22 илко илкомотор

    1 0 Отговор
    и аз съм за ..извън ЕС
  • 23 илкотоо

    2 1 Отговор
    Евросъюза за мен е подобие на бившия СССР!Разликата е,че преди ни тъпчеха,братята руси,а сега ни тъпчат едни лумпени от Брюксел,които са чували,че има държава България,но хич не им пука,къде е тя , пък камо ли за хората,които живеят там!Важното е ,че цените ни са европейски ,а пък живота аборигенски!Да са живи и здрави управляващите,дето ни лъжат,колко добре си живеем и как ще надминем Гърция и настигнем Испания и Италия!Време е да си вземем ,нещата в свои ръце и да преразгледаме приоритетите си!...

    Коментиран от #24

  • 24 Владо

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "илкотоо":

    Ето точно това му е проблемът на българина. Не може да се спаси от мисълта, че някой го използва. Тая фикс идея да си тарикат. Абсолютното неуважение към чуждия труд и боготворенето на своя. Ако плаща за нещо, значи го дерат. Ако на него не му плащат с чували, значи го лъжат. Не знам на колко години и с ккакъв опит са всички, пишещи тук, и наслагали ми минуси, но за 9 години трудов стаж в БГ и 1 в САЩ, със сигурност мога да кажа че по-прости, тъпи, мързеливи, ограничени, завистлив, злобни и крадливи хора от българите се намират трудно. А съм хотелиер и съм работил с всякакви хора - от ЮАР до Германия, Америка, Мексико и какви ли още не.
    Такива като теб все ще си мислят, че някой ги тъпче и прецаква. Излез малко, виж света, виж малко по-далеч от собствения си нос, почети книжки, запознай се с хораи с културата на другите, и тогава обяснявай, че от Искъро по-дълбоко нема.
  • 25 vlaxa

    0 0 Отговор
    evropeiski sauz............palni ne6tasnici dano i tiq se zadavat skoro vreme
    drugite narodi kato nesa v nego 4e sa umreli
  • 26 Стар Българин

    2 0 Отговор
    Ние за "ЕС" сме просто крава за доене, нищо че вече тая крава е кожа и кости, почти без мляко за доене.
  • 27 Zinaida Peykova

    0 0 Отговор
    Тази отлична статия е преведена на руски език: http://www.pravoslavie.ru/orthodoxchurches/66566.htm
  • 28 Илия Илиев

    1 0 Отговор
    България
    Европредатели осигуряват
    Евророби на европа
    Евроробите оставят ЕВРОСИРАЦИ В България,
    Евросираците порасват Европростаци и отиват в Афропа като
    ЕВРОРОБИ.
    И така до края на света.