Last news in Fakti

28 Май, 2013 14:32 7 490 7

Петров: Цветанов да каже къде са парите

  • иван петров-
  • цветанов-
  • митница свиленград-
  • къде са парите-
  • русе-
  • емил димитров
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

 Бившият депутат от ГЕРБ Иван Петров призова бившият вътрешен министър Цветан Цветанов да каже къде са отивали парите, които са се събирали на Митница „Свиленград”. „Ако Цветанов не каже къде отиваха тези пари действително, които се събираха – аз ще го кажа пред съответните институции. Само мога да подскажа, че парите отиваха в Русе. Знам го и кой е човека. А в крайна сметка, ако Цветанов не го каже, защото той за мен е долен интригант, аз мога да го направя, ако ме попита прокуратурата и като гражданин”, заяви Иван Петров в отговор на обвиненията отправени днес към него в столичен жълт вестник, в който се заявява, че същият взимал по 100 000 седмично от Капитан Андреево и бил засечен от службите за сигурност да покровителства контрабандни канали, минаващи през българо-турския граничен пункт.

Петров предположи пред Факти.бг, че това е отговор на вчерашното му изявление заедно с депутата Емил Димитров по TV7, в което те заявиха, че от контрабанда на цигари годишно държавата е била ощетявана с над 1 милиард лева. „Тази публикация я виждам като ответна реакция срещу онова, което вчера го казах във въпросната телевизия, което казах и на Симеон Димитров за контрабандните канали за цигарите, но нищо не направиха. И тук става въпрос за много, десетки тирове”, заяви Петров.

Той заподозря зад тази публикация дългата ръка на Цветанов и допълни: „Ако това бе истина Цветанов щеше да ме удави в капка вода. Това е просто пълно безумие, защото точно в този период когато съм в толкова остър конфликт с него някой се опитва да ми преписва такива неща.  Съвсем отговорно мога да кажа, че може би неговата цел е била да ме злепостави”, каза Петров.

Той припомни задържането на група митничари на „Капитан Андреево” преди време. „Още тогава като стана тази история с митницата в Свиленград имах информацията, че са търсили хора от задържаните, които могат да свидетелстват срещу мен, за да могат да си намалят един вид наказанията. Имам такава информация. Цветанов търсеше тъкмо обратното – всякак, по всякакъв начин да се опита да ме злепостави или дискредитира, тъй като аз тогава нещата ги бях поставил много остро, ходих по всички инстанции, най-вече в НАП, където търсих възмездие за това, че неговият човек, този който му направи апартамента, участва във вериги от бизнеси”, каза Петров.

”Ние дойдохме на власт във връзка с някакво правораздаване, а в крайна сметка ей такива алчни хора като Цветанов просто превъртяха нещата в собствена полза”, каза Петров.

Той определи обвиненията като „селските приказки на селски кмет, на центъра на селото, които изобщо не вървят.”


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 йордан иванов

    0 1 Отговор
  • 2 хахо

    1 23 Отговор
    Май войната всички срещу един продължава. Този за малоумни ли ни има. Ако Цветанов или ГЕРБ взимаха пари, нали щяха да си купят изборите? а до сега съм виждал купуване от Евророма, БСП и ДПС. Убеден съм че днешната озверяла за реваншизъм БСПДПС и прокуратура могат да скалъпят всичко. Спомнете си манипулациите на главния прокурор по въпроса с надпечатаните бюлетини. Колко прокурорски съпруги имат бензиностанции, соларни паркове, фирми за износ на ток?

    Коментиран от #6

  • 3 galaxy

    1 2 Отговор
    Цялата държава е пълна помия. Е затова сме толкова бедни и не можем да мръднем напред в развитието си. Изпълнителната власт краде , а съда , прокуратура и полиция ги пази. Не зная дали някъде в света има такива крадливи, корумпирани , некъдърни и продажни политици, като българските. Но избори се печелят само с пари и с нашите ограбени пари ще продължават да ни управляват. Е дано някой ден се появи един български Хитлер или Сталин да им разтури седянката!

    Коментиран от #7

  • 4 Stoil Dobrenov

    1 0 Отговор
    А дано,galaxy,дано-то това е не само твое и ли мое
    пожелание-ТОВА СА МИСЛИТЕ И ПОЖЕЛАНИЯТА
    НА ЦЯЛ ЕДИН ОГРАБЕН ИЗМЪЧЕН НАРОД!
    Сталин,Хитлер,Пиночет-всеки от тях ще свърши нужното......
  • 5 Stoil Dobrenov

    1 0 Отговор
    А дано,galaxy,дано-то това е не само твое и ли мое
    пожелание-ТОВА СА МИСЛИТЕ И ПОЖЕЛАНИЯТА
    НА ЦЯЛ ЕДИН ОГРАБЕН ИЗМЪЧЕН НАРОД!
    Сталин,Хитлер,Пиночет-всеки от тях ще свърши нужното......
  • 6 Димитър Димитров

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "хахо":

    браво ама да ти кажа хората тука са от селата да им разказваш те не разбират най добре им кажи да си гонят гората с говедата и да не се мъчат а ако са фесове пътя за анадола там светлото тъмно
  • 7 Сульо

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "galaxy":

    Ами той се появи българският Сталин/Хитлер, Бойко Борисов се нарича, обаче ето всички останали се обединиха срещу него и убедиха простолюдието че той бил виновен за всичко.