17 Юни, 2013 09:38 2 112 5

Антон Кутев: Протестите няма да доведат ГЕРБ на власт

  • антон кутев-
  • делян пеевски-
  • герб
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Политиката е място, където винаги ще има задкулисни игри. Но улицата ни показа, че има граници”. Това заяви депутатът от Коалиция за България Антон Кутев пред Нова тв.

Според него в България действително има демокрация и хората са тези, които ще решат какво ще се случва в страната оттук нататък. Кутев обаче е категоричен, че протестиращите не са за Борисов.

„Дълбоко убеден съм, че тези протести няма да доведат ГЕРБ на власт. Това е минало”, заяви Кутев. Той коментира, че ако сега се стигне до избори, няма гаранция, че те няма да се проведат като предишните.

Що се отнася до исканата оставка на лидера на БСП Сергей Станишев, Кутев коментира, че БСП е най-демократичната партия и това няма да доведе до разцепване в нейните редици.

„Политик, на който не са му искали оставката, е самозванец”, заяви Антон Кутев. Според него какво ще се случва в БСП, ще се решава на конгрес на партията.

„Най-вероятно ще има такъв, защото ситуацията е динамична. На този конгрес обаче няма да се гледа кой е избрал Пеевски, а ще се гледат политиките”, заяви Антон Кутев.

Той е категоричен, че приетите промени в закона за ДАНС в началото на работата на 42-ото Народно събрание не е бил вреден ход.

За избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС Антон Кутев обясни, че на заседанието на парламентарната група на Коалиция за България на депутатите е било обяснено, че ако не подкрепят кандидатурата, кабинетът ще падне.

„БСП все още може да взима грешни решения под нечий натиск. Трябва да направим така, че това да е невъзможно”, заяви Кутев. Според него обаче ако това правителство падне, скоро няма да има кабинет, който да издържи цял мандат.

 

 

P.S.
Валякът, с който политическата олигархия мачка народа вече 23 години, се нарича пропорционална избирателна система.

Ако искате истинска промяна, подкрепете: 100% мажоритарни избори с възможност за отзоваване на депутатите.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 galaxy

    1 1 Отговор
    Твърдо ГЕРБ седи зад протестите. Те загубиха изборите но не се примиряват с това. Преди това пък БСП организира протестите на ГЕРБ и ги свалиха от власт. Тези протести съсипват и без това бедната ни държава. И ГЕРБ и БСП са компроментирани партии, но парите на народа са в тях и няма друга сила, която да промени статуквото, защото протести и избори се правят само с много пари. За съжаление при демокрацията единици хора заграбили парите дирижират кой ще е на власт. Жалко за България!
  • 2 неутрален

    1 0 Отговор
    При положение, че това правителство изпълни поръчка на нека го наречем "мафията" веднъж..
    АБСУРДНО е да искат доверие и да се оправдават, че е било грешка!
  • 3 мечока

    1 1 Отговор
    Ма тва не ни интересува бе Тони, важното е вас да ви няма !
    вие само срещу ГЕРБ се борите, а не за благоденствието на народа !
  • 4 Liusi Vasileva

    0 1 Отговор
    Глупости Кутев.Герб ще дойде на бял кон след предсрочните избори,зяащото народът не иска да го управлява ДПС.Тяхната алчност за постове погуби БСП.Откъде измъкнахте това с Делян Пеевски,не е ли задкулисна договореност с Б.Б.Знаехте,че Пеевски е съмнителен олигарх и го натоварвате с държавна власт.Защо?За да абдикирате от властта,която никой не ви е давал.Сега трябва дъжд от оставки,поименен списък на гласувалите за Пеевски в петък и спешен ремонт на изборния кодекс преди разпускане на парламента.Пътници сте.
  • 5 мария спасова

    0 0 Отговор
    По скоро ще се увеличат процентите на АТАКА.